Rudy - NB green & NA white

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

Re: Rudy - NB green & NA white

Příspěvekod MAXsport » 11 říj 2014, 15:18

to bude asi dobrá mrtvola vocpoda :D
MAXsportpneu.cz závodní pneumatiky s homologací na silnice
Polyspeed silentbloky pro MX-5 - Group buy polyurethanové silentbloky s různou tvrdostí pro MX-5
michal@maxsportpneu.cz
MAXsport

Příspěvekod PavelS » 11 říj 2014, 15:40

Ty svary jsou prostě nadherny, doufam, ze nam to taky tak pujde...
PavelS

Příspěvekod Rudy » 12 říj 2014, 01:18

kousmen píše:No ty krávo, to je dobrej komín. :lol: Co to je za průměr, vleze se tam vůbec? :)

No to teda je, priemer je 70mm ako mid pipe, a oboje som spravil len z odrezkov čo ostávajú po výrobe zvodov na turbo. Moc nemá zmysel kupovať 60mm nerez keď by som to čo ostane nezúžitkoval.
A už je to v aute. Ale samozrejme nejazdí.

MAXsport píše:to bude asi dobrá mrtvola vocpoda :D

Nebude to žiadna sláva, ale ani tragédia, samostatné "branches" by mali vytiahnuť tie plyny von, lepšie ako kej je den kolektor hneď pri bloku. A aj tak tak to má byť. :mrgreen:

PavelS píše:Ty svary jsou prostě nadherny, doufam, ze nam to taky tak pujde...

ďakujem, nerez je trošku tricky, celkom mi trvalo všetko ponastavovať a naučiť sa. Ale vo výsledku na výfuku tie farbičky zhnednú ;)
Rudy

Obrázky: 2

Příspěvekod Rudy » 27 říj 2015, 23:28

Ahoj, prišiel som skontrolovať či ma Elektron v jeho topicu o NAčku neohovára, tak tu rovno niečo postnem.

Už ma úplne prešli útopické predstavy o tom, že raz keď bude všetko hotove nafotím to a spravím tu mini serial rozdelený na úpravy podvozku, spevňovanie, motor, atď. A to preto, že jednoducho už druhým rokom sa každý deň snažím niečo urobiť, vyrobiť upraviť, ale

pri počte rozrobených vecí sa čas vyhradený pre mazdu delí niekoľko krát. Teda pokiaľ nerátam všetky tie výfuky a turbá pre mazdy zákazníkov, pri tých sa z času na čas dá pekne zviesť a vyhovoriť sa, že preca len tie prvé kusi či prototypy by som si mohol nechať.

Tak napríklad tie zvody z posledného updatu možno ani len na auto nepôjdu, lebo k midpipu pribudol veľký magnaflow back box a zvody trochu iného typu ako tie predošlé.
DSCF3260.JPG

Naštastie všetko nie je tak zlé v pivnici mám skriňu v ktorej už druhým rokom ako mazda stojí stale niečo pribudne. Tak som cvakol niečo stoho.
_MG_0091.JPG

Späták a vrchná konzola z NA, ono vlastne ide o konzolu, lebo späťak vymenim za ničo na štýl lotusu elan.
_MG_9531.JPG

Áno ani takáto tuzerská vec ma neminula, svetla na štýl ineho lotusu a to elise.
_MG_0372.JPG

Oil-catch can priamo pod uloženie ľaveho tlmiča s príslušenstvom, nech sa to dá úhľadne zapojiť a hadice si len tak neliatajú.
_MG_9546.JPG

_MG_0385.JPG

Nylonové door-bushings pre zvýšenie tuhosti, teda využitie dverý ako pre spevnenie karosérie. Rozmýšľal som nad tým už od momentu keď som videl TRD dorazy pre GT86 no a keď vyšli tie od garage star vedel som, že nič jednoduhšie nemôže byť keď sa mi taký material
povaľoval po šuflíkoch.
_MG_2648.JPG

Pôvodne vstrekovanie vody/ethanolu, ale nakoniec to skončí v inom aute ako upgrade z karburátora na vstrekovanie.
_MG_2661 (1).JPG
Naposledy upravil Rudy dne 27 říj 2015, 23:38, celkově upraveno 2
Rudy

Příspěvekod Rudy » 27 říj 2015, 23:29

Nejaky rozumnejší úchyt na stopky, lebo obojstraná páska nie je ono.
_MG_3529.JPG

Záslepky za slnečné clony.
_MG_9517.JPG

A hrča somarín.
_MG_0072.JPG

Off topic pre NAčkarov aka. urob si sám aka. DIY:
Potreboval som na rýchlo spraviť madlo do druhého auta ktoré je vo výsledku podobné ako by sa do NA hodilo ako vyšité.
Použil som dva hlinikove krúžky ktoré boli ako odpad z vykružováka (po odvŕtaní dier do 5mm AL) nerezové šróby a putko z kabelky. Hlinik stači nasadit na vrtačku a prešmirglovať konce na koženom putku zalakovať....
_MG_1834.JPG

A ostatok zo skrine až nabudúce
Rudy

Příspěvekod AndrewG » 28 říj 2015, 00:18

zahliadol som dobre ITB v skrini ? :P inak rudy, používaš pri výrobe výfukov aj tzv" back-purge" plyn (argon? ) služi na to aby sa z vnutornej strany nevytvorili nerovnosti a zvar je tak krasne hladky....
AndrewG

Příspěvekod Rudy » 28 říj 2015, 00:49

Pssst! :D

No backpurge sa používa pri reaktívnych kovoch ako je nerez, pretože to čo popisuješ sa vola sugaring. A teda pri manifoldoch nie, lebo tie su z vysokoteplotnej ocele a je to nezmysel. A pri downpipoch taktiež nie pretože naplniť 1.5metra ruru o priemere 70mm a vytvoryť tam flow by bolo tak drahe, že by si to nikto nekúpil, preto radšej nemám 100% penetráciu a zvar vystavám na povrchu, teda pevnosť je virtualne rovnaká. Alebo keď sa nepodarí tak to zvnutra zbrúsim a nechám hladke a koli tomu staviam DP postupne z jedneho konca ku druhému aby som mal prístup k poslednému zvaru
Rudy

Příspěvekod Rudy » 05 lis 2015, 01:44

Kedže pre niektorých exisutje len jeden typ mazdy a iná ich nezaujma a to je NA, tak som si musel zadovážiť aj takú nech zvýšim navštevnosť topicu o NB :lol:
Teraz serioznejšie, nejako ani neviem ako, bez toho aby som mal potrebu niečo kupovať som sa dostal k '97 NA s dýchavičným 1.6 66kW v začinajúcom štádiu rozkladu karosérie. Čo nie je úplne zlé, aspoň budem mať na čom chodiť do práce počas zimi a potom auto asi pojde o dom ďalej.
_MG_4818.JPG

Bohužiaľ su na nej obrovské 17tky a denné svietenie ktoré treba vytrhaťa, poskákať po ňom, rozbiť kladivom, hodiť do mixéra, zapáliť a potom nechať na naň kvapkať horiaci termit, také to je škaredé.
_MG_4815.JPG

Prvotný plán (rozumej dnes ráno) bolo oturbiť ju a to spôsobom ktorý by hocikoho vyšiel tak povedzme do 800eur aj s upravou elektroniky s minimálnym DIY a spraviť o tom celkom obsiahly článok s porovnaním ako sa zmenil výkon.

To že poobede nastane chvíľa na ktorú som čakal už dlhšie a plan sa úplne zmení a na nejake NA nebude čas som ešte nevedel. Totiž pravidelne som pozeral ceny NC či už búraných alebo pojazdných kôli výrobe turbo kitu, ale na rozdiel od tých čo ponúkame, tak kompletného riešenia od zvodov cez relokačné úchyty na filter a batériu až po hadice.
Nakoniec toto poobedie došiel chlap ktorý povedal, že potrebuje turbo a videl naše kity a nevadí mu, že jeho NC bude NC s "prototypom". Tak teda začiatkom budúceho roku bude u nás dúfajme k dostaniu Turbo Kit pre NC 1.8/2.0 (ak na to vôbec mám spraviť to, lebo miesta tam moc nie je).

_MG_4842.jpg
Rudy

Příspěvekod drzko » 05 lis 2015, 11:22

Ty ides!
Oficialny diler MX-5 pre Slovensko budes kedy, buduci tyzden? :D
1.8 NBFL
drzko

Příspěvekod kousmen » 05 lis 2015, 11:53

Při tomhle tématu plným zanícení můžu jenom tleskat a fandit. Takže ať se daří! ;)
Ty stopky jsou stejně nejlepší. :P Hlavně až budeš dělat ty ITB čachry, tak nezapomeň taky dokumentovat. Takový téma by si tady zasloužilo pořádně rozebrat někým, kdo má tak hlubokej ponor do věci. ;)
Invisible Ride
kousmen

Obrázky: 1

PředchozíDalší

Zpět na Krásky členů fora