Mazda MX 5 přestavba na lpg

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Mazda MX 5 přestavba na lpg

Příspěvekod ADix » 08 led 2015, 18:02

Já mám nádrž místo rezervy sice na 25l ale nezabírá místo
...because still in progress...
ADix

Příspěvekod LordJames » 08 led 2015, 18:16

To nemáš šanci tam dát...možná by to šlo vyřešit rovným výfukem vlevo a nádrž do zadní části auta, ale to už by nebyla krytá a neměl bych dobrej pocit :) navíc - co plyn a turbo? :-D
Obrázek
ObrázekObrázek
LordJames

Příspěvekod Mike » 08 led 2015, 18:26

Kvli tý nádrži bych se na to vykašlal...a nebo holt do toho kufru no. Ale turbo si s plynem rozumí, v tom problém není.
Je tolik krás, že tisíc let nestačí na přehled...
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
http://www.legendysilnic.cz
Dovoz zajímavých strojů ze zahraničí, včetně papírování.
Obrázek
Mike

Příspěvekod mojžo » 08 led 2015, 19:25

Keď je poriadne nadimenzovaný LPG systém nevidím v turbe problém. Navyše LPG je vysoko stabilné voči samozápalom => 100+ oktanov

Do nádrže mi vojde 33-35L paliva po úprave plaváka
mojžo

Příspěvekod Mike » 09 led 2015, 11:14

Je to tak - prakticky člověk jezdí na palivo s oktanovým číslem 100-110 - liší se podle poměru propanu a botanu. Mám pocit, že v zimě to číslo je nižší, protože LPG prodávaný v zimě má jinej poměr než v létě. A může bejt i výhoda, větší kontroly nad palivem skrze jednotku plynu. řj auta už má pak na starosti jenom zapalování a i to se dá nějakou krabkou za cca 2k řešit a ovládat vše z řj lpg. Z čehož teda vlastně plyne, že není potřeba kupovat nějakou standalone...samozřejmě stim, že budou menší možnosti nastavení, ale myslim, že to, co je reálně potřeba nastavit, pokud se člověk nehoní za miliardou koní, ta lpg jednotka umí. Ale to s těma jednotkama už je jenom úvaha, kteroužto by bylo fajn, kdyby někdo potvrdil nebo vyvrátil.
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
Obrázek
Mike

Příspěvekod mojžo » 09 led 2015, 15:30

Mám tu sľúbené fotografie
Přílohy
tankovanie.jpg
Takto mám skryté tankovanie, pred plnením tam našrubujem redukciu
lpg3.jpg
Vstreky
lpg2.jpg
Splyňovač+filter+vstreky
lpg1.jpg
Splyňovač
kufor2.jpg
Takto to je pod kobercom - plus ako vidno, rôzne veci pod tou preglejkou
kufor1.jpg
Takto vyzerá kufor
gombik.jpg
A tu je prepínanie LPG/BA
mojžo

Příspěvekod mojžo » 09 led 2015, 15:32

Ešte som neodfotil tie kolená od kúrenia na výhrev LPG.

Pri montáži treba použiť 16 mm T-čko na odvod vody do splyňovača. Sú aj 15mm T-čka, ale tie proste neutesníš a bude ti tam kvapkať nemrznúca zmes, ako mne prvé 2 mesiace, kým som pochopil že to proste nejde :)
Keď ma napadne, prípadne vyfotím.
mojžo

Příspěvekod Rudy » 09 led 2015, 15:38

Mike píše:...palivem skrze jednotku plynu. řj auta ... není potřeba kupovat nějakou standalone...

Riadiaca jednotka plynu, funguje podobne ako piggyback, riadi sa podľa signálu ktorý má isť do vstrekov benzínu. Nemá potuchy o tom v akom takte je motor a o polohe kľukovky.

Ak sa teda bavíme o niečom do 500€, možno v inej cenovej kategórii niečo take existuje.
Rudy

Obrázky: 2

Příspěvekod Mike » 09 led 2015, 16:25

To je vlastně pravda. řj plynu ví jen o impulsu a jeho délce na vstřiku bezinu. Moc jsem o tom nepřemýšlel, když jsem to psal.
Mojžo: jak se ti tam připojuje ta pistole. Je to docela těžký a zrovna tomu úhle to asu moc nakloněný nebude:) Zrovna jsem o tom dneska přemýšlel kam to dát.
Ad nádrž: ještě mě napadla jedna zhovadilost. Ale vůbec teď nemám představu jak moc problém by to byl. Poslat do háje nádrž na benzin a místo ní dát nadrž na plyn zapojit i plovák od plynu na budík od měřáku hladiny paliva na přístrojovce a na bezin jenom nějakou malou cca pětilitrovou nádrž.
Vlastně by se i ten benzin mohl lejt někde kufrem - to je stejně tak jednou za půl roku. A místo víčka od nádrže dát plnohodnotný plnící hrdlo na plyn.
Ale je pravda, že tim by se to auto stalo už asi tuplem neprodejným :mrgreen:
Obrázek
Mike

Příspěvekod mojžo » 09 led 2015, 20:12

Pripojuje sa to podľa obrázku ktorý prikladám.

Je pravda že sa to trocha ohne keď naložím pištoľ, ale nič sa nedeje. Tankujem každé 2-5 dní a normálne to funguje

Inak nie je veľmi dobré zrušiť tú benzínovú nádrž, lebo 5 litrov na benzín je málo z dôvodu že benzínu používaš keď ideš ostro + benzínová pumpa je všade. Plynová nie. Keď napríklad idem na juh Chorvátska, tak cca 100 km idem na benzín z tých 1300 km, lebo jednoducho nie je pumpa.
A presnosť palivomeru v plynovej nádrži je cca... no proste žiadna :) To už máš potom cit že "Aha, 300 km nabehané, o chvíľu mi dojde plyn" :)
Přílohy
20131202_075835_resized.jpg
mojžo

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...