Prináším další report o ojetých NCčkách v Česku. Bohužel ani tentokrát není pozitivní...
V pátek jsme se byli podívat v Praze na tuto leštěnku:
http://www.sportovnivozy.cz/58815-mazda-mx-5-nc-prahaPodle dostupných informací to měla být jasná volba. Leč opak byl pravdou. Bodykit Mazdaspeed a snížení autu skutečně hodně sluší. Tvrzení z inzerátu
"absolutně bez kosmetických vad na karoserii, není odřené ani jedno al kolo" je hodně zavádějící.
1. hnědá mohérová sdtřecha je ne zrovna pěkně poškozená, pravděpodobně propálená na ploše cca 2 x 2 cm. Na funkci asi nemá úplně vliv, ale fakt, že poškození je na posledním dílu střechy, který je vidět i při složené střeše není nic příjemného
2. Kola jsou lehce podřená hned dvě
3. Přední Mazdaspeed nárazník je na dvou místech prasklý (spodní splitter, který je převázaný jakousi rádoby karbonovou izolepou, další prasklina je potom nad RZ)
To by se vše dalo přežít.
Pak na řadu přišel tlouštkoměr, který odhalil, že byl lakovaný defakto celý pravý bok auta (blatník, dveře, zadní bok s blatníkem). Dveře spolujezdce nebyly úplně přesně dopasované.
S autem jsme jeli na zvedák a tam už bylo hotovo. Důvodem lakování nebylo nějaké minoritní poškození. Zevnitř bylo patrné, že byl celý podběh svařovaný a auto bylo rovnané na stolici (Na nosnících byly patrné drážky od úchytů ze stolice). Třešničkou na dortu byly přední mlhovky, které nebyly zapojené a nevedla k nim ani žádná kabeláž.
K plusům: Auto má pravděpodobně opravdu najeto okolo těch 51000km. Interiér je v perfektním stavu. Podvozek je jako nový. Nikde ani rezavý šroubek, dalo by se z něj jíst. V zimě toto auto určiě jeté nebylo.
Nicméně cena 300 000 (a na jaře pravděpodpbně opět 350 000) je mimo vzhledem k tomu, že auto bylo ne zrovna lehce bouráno na zadní pravý roh. Pan Vopička navíc nejevil sebemenší známky sebereflexe, o nějakám snížení ceny se odmítl bavit a bagatelizoval zjištěné poznatky.
Po cestě zpět jsme se ještě otočili (bez nějakých očekávání) v legendárních Dobelicích u Krále, kde stojí Roadster coupé:
http://www.sportovnivozy.cz/62507-mazda ... d-top-revoPřístup zaměstnanců a toho poskoka, co tam má prodej na starosti, nebudu už snad ani komentovat. Nakonec se ale přeci jen uráčil nám auto, které stálo venku aspoň odemknout. Ve zkratce,
NEBRAT a ke Královi fakt nejezdit, pokud se nechcete vzdělávat v tom, jak nechystat auto k prodeji a jak se nechovat k zákazníkovi.
Oboje dveře a oba přední blatníky lakované jako od prasete. Na spodní hraně dveří stečená barva. Auto bořené na předek, absolutně neprofesionálně opravené. Přední čelo podomácku navařené, vyklepané, stříknuté halabala. Chladič vyměněný za chladič z jiného auta atp. Přední nárazník nedopasovaný. U levého světlometu je mezera asi 1,5 cm. Chyběla jedna mlhovka, oba podběhy. Interiér poškrábaný a ošuntělý (auto má mít najeto údajně 41000 km). To vše opět za 300 000 Kč.
Tímto jsem pokryl všechny dvoulitry, které jsou v ČR na prodej a nezbývá mi, než čekat na něco za zahraničí. Jsem popravdě zhnusen tím, co jsem měl možnost vidět.