MX5 - co je kde na prodej

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: MX5 - co je kde na prodej

Příspěvekod Rybo » 09 bře 2015, 15:13

niečo som našiel čo našiel vyhľadávač ale nič k tomuto autu. preto sa radšej pýtam tu .a 320+ strán na to fakt nemám :)
Rybo

Příspěvekod cavan » 09 bře 2015, 15:17

vedla tlacitka odpovedat mas hladat, tak tam napis "kral" a vybehne ti par vysledkov na tohto predajcu, nie zrovna pozitivnych.. ;)
EX - (NBFL 1.8 VVT PHOENIX, HT, S2K seats, GV lip, Vmaxx, cooling plate, frame rails)
IN SERVICES - NBFL 1.6 NEVADA powered by LPG

vyroba frame rails, cooling plate (info po SZ)

www.aliiscolores.com
cavan

Příspěvekod Banji » 09 bře 2015, 18:18

Ahoj, ahoj, ahoj, je tu zase Banji se svým reportem.

Byl jsem dneska okouknout tuhle modrou http://www.abbauto.cz/nabidka-vozu/mazda-mx-5-5-1-6-16v-top-stav.html

Táákže, je po laku, ale je to docela dobře udělaný. Koroze plechařiny, lemů a prahů minimální spíše žádná. Podvozek klasický flíčky rzi. Je vidět, že v soli nejezdila.
Střecha parádní, slída zašlá. Sedačky jsou OEM potažený kůží (na živo to vypadá líp než na fotkách). Mazda dlouho stojí a je to znát, ale po výměně baterky nastartovala docela ochotně, chvilku zaklepaly hydroštely a pak tichej chod..
Mno, tichej chod.. Hučí předpokládám spojkový ložisko, protože po vyšlápnutí spojky hučení utichlo. V motorovým prostoru jsem si všimnul, že pod posilovačem brzd je zvrásněnej lak, když jsem po tom přejel prstem, tak jsem byl až na plechu, takže asi někde z hlavního válce uchcala brzdovka. Není to sežraný moc, takže by se to dalo jen nalakovat. V nárazníkách je navrtaný rádoby denní svícení, někomu se to líbí, mě teda ne. :-D Jo a hustokrutotuzingový podsvicení z dob fást end fjůrios. V interiéru se taky někdo vyřádil s modrým sprejem, ale na to auta nejezdí.
Výfuk není Remus, jak by vás mohla zmást koncovka, ale bosal, remus je pouze koncovka. Jo a je to na sníženejch pružinách.

Přejdu k testovací jízdě. Takže hučí spojkový ložisko, spojka sama o sobě je taky už na výměnu, ale neklouže. Celý auto jaksi divně vibruje, nejvíc kolem 50 km/h, při větší rychlosti se vibrace ztrácí, je to cítit i z volantu. Nejspíš to budou vystátý plošky na gumách. Řízení jinak v pohodě, řazení taky, reakce plynu je taková víc gumová oproti NB, nevím jak to maj NAčka, ale motor mi nepřišel nějak extra ochotnej. Brzdovej pedál je divně tvrdej (jakoby to ani nemělo posilovač) a brzdí to zatraceně málo. Přitom desky ani kotouče nevypadaj po smrti. (ten tekoucí hl. brzd. válec??)

V čr je od 2008, od té doby najeto nějakých 7 tis. km. Podle TP je to bylo vytáhnutý z depa vždycky jen přes léto.

Podle normy je ekobakšiš 5 peněz. (v inzerátu to maj blbě).
Moje otázka je, jakou cenu to auto má? Když si vezmu, že bych investoval cenu auta + 5 eko +4 spojku +?? brzdy.
Dík kucí.
enášestcéé
Banji

Příspěvekod jarin » 10 bře 2015, 16:18

super report, Banji!
Mě to teda nezní jako úplně blbej kauf - s péčí zanedbaných věcí se počítá, na vibrace u mě pomohla geoška, tady to může být kombinace geo, šišatých gum a nebo i kol.. kromě toho lenost můžou způsobit taky těžký kola, ne? ostatně tyhle (alespoň 16"?) nebudou zrovna lehký.. srazit cenu ještě malinko, tak proč ne..
Dospěl jsem! Je čas na změnu jménem MX-5..
EX: NB 1.6 '98, red, eibach springs, black HT, stylebar "ala tramvaj"
Aktuálně ulítávám na vzducháči v Citroenu Xantia a výhledově snad bude nějaká pěkná NA :-)
jarin

Obrázky: 3

Příspěvekod MAXsport » 10 bře 2015, 19:22

Tohle NA tu mělo vlákno a byl to tušim bmxdave, mrkni po tom.
MAXsportpneu.cz závodní pneumatiky s homologací na silnice
Polyspeed silentbloky pro MX-5 - Group buy polyurethanové silentbloky s různou tvrdostí pro MX-5
michal@maxsportpneu.cz
MAXsport

Příspěvekod LordJames » 10 bře 2015, 19:30

Nemyslim si, že je to ona.
ObrázekObrázek
LordJames

Příspěvekod MAXsport » 10 bře 2015, 19:41

Máš pravdu, neni to ona, on měl střechu z NB.
MAXsportpneu.cz závodní pneumatiky s homologací na silnice
Polyspeed silentbloky pro MX-5 - Group buy polyurethanové silentbloky s různou tvrdostí pro MX-5
michal@maxsportpneu.cz
MAXsport

Příspěvekod Dawe » 10 bře 2015, 21:01

NC 2.0 PRHT
Dawe

Příspěvekod cavan » 10 bře 2015, 22:23

Skus pozriet inzerciu.. :-D
EX - (NBFL 1.8 VVT PHOENIX, HT, S2K seats, GV lip, Vmaxx, cooling plate, frame rails)
IN SERVICES - NBFL 1.6 NEVADA powered by LPG

vyroba frame rails, cooling plate (info po SZ)

www.aliiscolores.com
cavan

Příspěvekod vrana » 10 bře 2015, 22:59

vrana

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...