Povinné ručení

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Povinné ručení

Příspěvekod buteo » 03 dub 2014, 07:07

Tak trošku oživím téma:
potřeboval jsem teď udělat nové povinné ručení na moje 3 zábavní auta, abych mohl vyzvednout značky z depozitu a zahájit sezónu. Po informacích z médií o zdražování pojistek jsem byl s určitým zvýšením smířen, ale přesto jsem se snažil najít co nejlevnější variantu, zabojoval jsem a podařilo se mi všechny tři pojistky dokonce zlevnit!
(Beru totiž pojištění jen jako nutnou zákonnou povinnost, proto vždy jen základ 35 mil., bez jakýchkoliv připojištění .... Pokud bych nedejbože něco způsobil, moc toho od pojišťovny nečekám. Pro někoho možná riskantní přístup, ale "já už jiná nebudu, maminko" :) Za ušetřený peníz si radši koupím ten drahý parfém do nádrže.)
Takže zde jsou výsledky - roční sazby:
NA 1,6 - Kč 1524,- (Hasičská vzájemná pojišťovna)
NB 1,8 - Kč 1946,- (tamtéž)
BMW 2,8 - Kč 2388,- (ČSOB - je prý nejlevnější na "silná" auta)
Základní podmínkou je samozřejmě pojistník s max. bonusem, což vůbec nemusí být vlastník/provozovatel auta. Tak to mám i já - ideální pojistník je starší řidič s dlouhou bezeškodní historií, který bydlí na vesnici nebo malém městě. Nemusí to být ani příbuzný, prostě kdokoliv ochotný, kdo se nebojí o svůj bonus v důsledku případné pojistné události někoho jiného (=mě).
Pak je akorát nevýhodou pro vlastníka takto pojištěného auta, že jeho bonusy nerostou, nemá-li na sebe pojištěné jiné auto - můj případ.
Nakonec je třeba k tomuto dobrému základu vhodným jednáním vytřískat všechny ostatní možné slevy - tu 10% za to, tam 5% za ono, ....
a jako správný Čech se můžete dostat na tak oblíbenou NÍZKOU CENU! :D :D :D
buteo

Příspěvekod Felly » 03 dub 2014, 09:48

Já platím 7000,- a to tam mám jen živelné pohromy bez skla :(
Mam to u Koop a prej je to to nejlevnější, co jsem mohl sehnat, říkal kámoš pojišťovák.
Mám jen 9m bonusy a ještě jsem si musel dát "Důvěru" = 3 roky bez nehody, jinak budu muset za rok doplácet 1000,-.
Obrázek
Miata Miracle
Felly

Příspěvekod Honzik1984 » 03 dub 2014, 10:26

Kooperativa teď dost podražila, mám u ní 2 auta a asi půjdu jinam. NA 1,8 za 4500 Kč na rok a Civica 1,4 za 2800 Kč.
Obrázek mx-5 NA 1,8 BRG
Honzik1984

Obrázky: 1

Příspěvekod cafe-racer » 12 kvě 2014, 22:17

Teď přišel nový výměr na Mazdu od Allianz : vloni jsem platil 3.000 Kč, na letošek mi vyměřili 3.500 Kč (zdůvodněno vyššími náklady na straně pojišťovny). Zkusmo jsem to dal do jejich kalkulátoru a ejhle - 2.500 Kč :-) takže jsem volal na zákaznický servis a po velice krátkém a vstřícném rozhovoru mi na smlouvu nastavili 2.500 Kč, přesně dle kalkulátoru.

Ušetřenou tisícovku stokrát radši projezdím nebo prožeru nebo propiju ...
NC 2.0 '06 kabriolet
cafe-racer

Obrázky: 1

Příspěvekod Jr. » 12 kvě 2014, 23:03

Svině. Co víc dodat :D.

Trošku mi to připomnělo mého dědu, který už strašně let odebírá noviny a každý rok volá na zákaznickou linku, proč odměňují nové předplatitele a na ty věrné kašlou :D. Nutno dodat, že už se díky těm pár telefonátům vybavil navigacema, foťákama a podobným.
Jr.

Obrázky: 2

Příspěvekod Ricardo » 10 črc 2014, 14:55

Felly píše:Já platím 7000,- a to tam mám jen živelné pohromy bez skla :(
Mam to u Koop a prej je to to nejlevnější, co jsem mohl sehnat, říkal kámoš pojišťovák.
Mám jen 9m bonusy a ještě jsem si musel dát "Důvěru" = 3 roky bez nehody, jinak budu muset za rok doplácet 1000,-.

Jo Felly, kamarádi pojištováci jsou nejlepší :D Neznám snad ani jednoho člověka, kterému by jeho "kamarát" pojištovák uzavřel nejvýhodnější pojistku. A když jim pak říkam, že to neni až tak výhodné, nebo to co jim dal jakože navíc, vlastně ani navíc neni, např. danové odečty, tak se ještě na mně naštvou, že tomu nerozumím. Teď nemyslím jen pojištění na auto. Ono totiž pro pojištovaka, jsou všichni kamarati, jinak by se neuživil.
To je ale o důvěre... kamarát by mi přece neudělal špatnou nabídku.
Ricardo

Obrázky: 2

Příspěvekod Raduna MX5 » 19 dub 2015, 20:05

Tak po neděli se chystám pro značky z depozitu a tak jsem vybíral zase pojišťovnu. Původně jsem zase chtěl jít k ČP za 2700 Kč na rok (mám 1.6 NB z r. 98) ale vyskočila na mne zajímavá možnost, možná znáte, sezonní pojištění u Allianz, což mi na 6 měsíců (květen až říjen) dělá 1450 Kč. Bonusy mám maximální možné. No a nemusel bych běhat se značkami, neb zelena karta platí pořád, jen když vyjedete a byla by nějaká škodní událost mimo termín, tak to máte s 99% spoluúčastí.
Navíc depozit od letoška podražil na 200 Kč. Takže du do toho.
Řídit MX-5 je nejzábavnější činnost z těch, kdy člověk může zůstat oblečenej ;-)
Raduna MX5
Administrátor

Obrázky: 15

Příspěvekod TeeJay » 19 dub 2015, 21:16

Do roka plánuju MX-5 pořídit taky a vzhledem k tomu, že mi je 23 a do teď jsem jezdil autem, který nemá pojistku na mě, bych dal za nejlevnější povinný ručení kolem 5500 u Allianz, u ČSOB 6500. Docela pálka, ale čím dýl budu jezdit na sebe a stárnout, tím to bude levnější... :D
TeeJay

Obrázky: 0

Příspěvekod AndrewG » 19 dub 2015, 22:25

ja docela čumím ako drahé máte poistky....inak Raduna...matika mi moc nejde, ale podla mňa keď ti alianz dá na 6mesiacov 1450, tak aj keby si si to dal potom zase na 6 mesiacov to máš 2900kč...teda s tým že značky do depozitu nemusíš davať ušetríš ešte 100kč a auto máš poistené a nikam nemusíš behať a rozmýšlať pred tým, než sa ideš na jar prvý krat previezť, kedy pojdeš po značky a podobne...

ja inak platím 120€ a mam 21 a mazdička je moje prve auto
AndrewG

Příspěvekod evlo » 19 dub 2015, 23:42

Strasne moc dela bydliste. Ja mam za 3k v Praze, ale na Morave me to vychazelo na 1000kc. Vyssi limity, ale pravda na 1.6.
evlo

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...