MX5 - co je kde na prodej

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: MX5 - co je kde na prodej

Příspěvekod AndrewG » 02 kvě 2015, 10:13

uz len fakt ze sa predava so zimnymi gumami znaci ze nebude asi az tak bez korozie :-) a tiez neviem ci je zrovna vyhra mat auto ktore niekto 10rokov neprevetral
AndrewG

Příspěvekod TeeJay » 02 kvě 2015, 11:19

Ježděný v zimě bylo, o tom žádná, ale jsem moc naivní, když věřím, že i auto ježděný v zimě může být nerezavý při odpovídající péči? :D

A s tím neprovětráním to je těžký, ale kdybych si měl vybrat auto, který někdo celej jeho život honil po okruzích, a auto, kterým jezdila ženská, co nemá zapotřebí jezdit každou druhou zatáčku bokem, tak bych si vzal asi to po tý ženský, pokud by jinak mezi nimi nebyl rozdíl nebo neměl jistotu, že ten "závodník" ji dopřával opravdu takovou údržbu, co takovej styl jízdy vyžaduje, jak to dělají místní Miaťáci (palec hore) :)

Když jsem byl posledně na dnu otevřenejch dveří v Mladý Boleslavi ve Škodovce, tak jsem se tam nechal svést na polygonu, kde testujou auta. Každej okruh zahrnoval maximální zrychlení 0-120 a asi dvakrát 40-100, dupnutí na brzdy až do skoro úplnýho zastavení ze zhruba 100 km/h a hodně ostrý zatáčky projížděný na limitu za doprovodu pískajících gum. V ten den tam měli snad všechny modely (Suberb2, O2, O2 Scout, O2 RS, F2, F2 RS...), který jezdily v podstatě nonstop od 09 do cca 17:00. Jel jsem ve Scoutu a bavil se s řidičem. Na otázku "Co budete dělat s těmahla autama po dnešku?" mi bez váhání říkal, že po tomhle zápřahu jsou ty auta zralý na sešrotování :roll:
Naposledy upravil TeeJay dne 02 kvě 2015, 11:39, celkově upraveno 1
TeeJay

Obrázky: 0

Příspěvekod Pelko » 02 kvě 2015, 11:36

TeeJay píše:Ježděný v zimě bylo, o tom žádná, ale jsem moc naivní, když věřím, že i auto ježděný v zimě může být nerezavý při odpovídající péči? :D

A s tím neprovětráním to je těžký, ale když bych si měl vybrat auto, který někdo celej jeho život honil po okruzích, a auto, kterým jezdila ženská, co nemá zapotřebí jezdit každou druhou zatáčku bokem, tak bych si vzal asi to po tý ženský, pokud by jinak mezi nimi nebyl rozdíl nebo neměl jistotu, že ten "závodník" ji dopřával opravdu takovou údržbu, co takovej styl jízdy vyžaduje, jak to dělají místní Miaťáci (palec hore) :)

MX5 zhrdzavejú už len keď sa spomenie slovo zima, a NB sú nato ešte oveľa háklivejšie. Ver mi že sa môžeš starať najviac ako vieš, ajstak ju neochrániš. Hlavne motorové nosníky.

A čo sa áut po ženách týka, tak to je hop alebo trop. Povedzme si na rovinu, drvivá väčšina žien ani nevie kde sa otvára kapota, nieto ešte servisné intervaly. Ak sa jej o to nestaral muž, poprípade nebola petrolhead tak neviem neviem. Ja mám takisto auto po žene, ale to bolo naštastie pravidelne servisované v origo servise. Určite to však nieje pravidlo.
A ak auto dlho stálo tiež nieje moc výhra - popraskané hadičky, tesnenia ktoré už moc netesnia a pod.
Pelko

Příspěvekod Vavris » 02 kvě 2015, 12:18

Souhlasím s Pelkem. Moje předposlední auto sice nestálo 10 let, ale jeho majitel jej využíval velmi rekreačně. Takže jsem měl nejdřív radost, jak jsem koupil uloženku po dědovi a následně si po půl roce rval vlasy těma nervama, co sem s tím zažil... Co mohlo být zarezlé, bylo zarezlé, co mohlo být zatuhlé, bylo zatuhlé, vzhledem k malým nájezdům a klidnému využití nikdy nedostalo větší, než potřebnou údržbu, a mi se pak všechno začlo srát pod rukama :-)

Naopak, když si vezmu množinu přátel, kteří jezdí s autem pravidelně na okruh (a nemyslím jen Miaťáky), tak bych si téměř po každém z nich auto klidně koupil, protože dostávají kvalitní díly, nadstandardní péči, mají krátké intervaly výměn atd.
back in the business 8-)
Vavris

Příspěvekod TeeJay » 02 kvě 2015, 12:46

Vavris píše:Souhlasím s Pelkem. Moje předposlední auto sice nestálo 10 let, ale jeho majitel jej využíval velmi rekreačně. Takže jsem měl nejdřív radost, jak jsem koupil uloženku po dědovi a následně si po půl roce rval vlasy těma nervama, co sem s tím zažil... Co mohlo být zarezlé, bylo zarezlé, co mohlo být zatuhlé, bylo zatuhlé, vzhledem k malým nájezdům a klidnému využití nikdy nedostalo větší, než potřebnou údržbu, a mi se pak všechno začlo srát pod rukama :-)

Heh, dobrý vědět. To zní jako nějakej horror story.

Vavris píše:Naopak, když si vezmu množinu přátel, kteří jezdí s autem pravidelně na okruh (a nemyslím jen Miaťáky), tak bych si téměř po každém z nich auto klidně koupil, protože dostávají kvalitní díly, nadstandardní péči, mají krátké intervaly výměn atd.

Jo, s tímhle naprosto souhlasím, pokud bych věděl, že je o auta pečováno opravdu dobře, tak bych s tím neměl vůbec žádnej problém a naopak bych měl radost. I proto je jen otázka času, než se tady na fóru objeví můj "Sháním NBfl..." topic. :)
Ale kdybych kupoval auto od někoho z Deutschlandu, tak bych nemohl dost dobře tušit, jak dobře o auto bylo pečováno.
TeeJay

Příspěvekod TeeJay » 02 kvě 2015, 22:12

Dneska přibyla další sportivka na http://www.sportovnivozy.cz/66298-mazda-mx-5-kladno. Vypadá pěkně, jen její prahy vypadaj trošku pofidérně, ale třeba jsou jen špinavý... :) no asi bude taky ze spodu zrezlá, co.
TeeJay

Příspěvekod bmxdave » 03 kvě 2015, 15:01

TeeJay píše:Dneska přibyla další sportivka na http://www.sportovnivozy.cz/66298-mazda-mx-5-kladno. Vypadá pěkně, jen její prahy vypadaj trošku pofidérně, ale třeba jsou jen špinavý... :) no asi bude taky ze spodu zrezlá, co.

Vždycky když vidím takhle podobně orezlý motor. prostor tak radši ani nechci vidět jak na tom je podvozek.
bmxdave

Obrázky: 1

Příspěvekod Krivak » 05 kvě 2015, 03:46

http://auto.bazos.cz/inzerat/47489435/M ... trecha.php Myslím že tu už tak před půl rokem byla na prodej.
Krivak

Příspěvekod vojtiiisek » 05 kvě 2015, 09:28

Krivak píše:http://auto.bazos.cz/inzerat/47489435/MX-5-Eko-uhrazeno-nahradni-strecha.php Myslím že tu už tak před půl rokem byla na prodej.

Nevypadá špatně. Za tu cenu, škoda že už mám NBFL 8-)
NA > NBFL > NB > NC

*Se silným autem jsi rychlý na rovinkách, s lehkým autem všude* Colin Chapman
vojtiiisek

Příspěvekod Vavris » 05 kvě 2015, 09:33

mrkačka už svého vážného zájemce měla hodinu po zveřejnění inzerátu, tudíž předpokládám, že v tuto chvíli je už prodaná :-)
back in the business 8-)
Vavris

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...