Tlumiče - kde a jaké koupit

Re: Tlumiče - kde a jaké koupit

Příspěvekod martin_71 » 26 kvě 2015, 14:18

hroche píše:trochu tohle téma oživím.

čeká mě výměna pružin a tlumičů a tak začínám přemýšlet co pořídit.
v prvé řadě chci upozornit že nechci žádný výškově štelovací podvozek. ročně najezdím cca 10tis. km a to jak po čechách tak i v cizině.
chci zachovat seriovou výšku protože i tak se mi stává že čas od času někde škrtnu.
rád bych znal váš názor jaké tlumiče a vhodné pružiny by ste doporučili
uvažuji co pořídit zda: koni sport, KYB AGX oboje tuhostně stavitelné nebo pak Bilstein B6 a co se týče pružin taky nejsem moc moudrej

Počítej s tím, že na nových oem pružinách bude auto výš než ho máš teď. Pokud máš původní, byly u tvého ročníku kratší, posltupně se prodlužovaly. U koni sport je možnost toto eliminovat díky třem možným polohám misky - ve výsledku mi šlo auto na spodní misce o něco níž (oem pružiny jsem neměnil). Jinak koni sport mohu jen doporučit - když dobře koupíš, vyjdou tě možná o 2-3 tisíce dráž než b6, což není zas tak moc vzhledem k možnosti nastavování tuhosti, se kterou si můžeš občas pohrát. Litovat určitě nebudeš.
'96 Cosmo / Koni Sport / BBK
martin_71

Obrázky: 0

Příspěvekod hroche » 27 kvě 2015, 15:42

to mi chceš říct že existuje několik délek OEM pružin? jak pak mám tušit která délka je pro mojí mx5tku ta správná?
hroche

Příspěvekod martin_71 » 27 kvě 2015, 20:37

hroche píše:to mi chceš říct že existuje několik délek OEM pružin? jak pak mám tušit která délka je pro mojí mx5tku ta správná?

To ne, pokud budeš kupovat nové, existuje jen jedna délka - ta nejdelší:-) V prvních letech výroby byly oem pružiny o něco kratší než u pozdějších ročníků, bylo tam i jiné barevné značení tuším, postupně se to měnilo, identické nové jako ty původní už neseženeš. Existuje i nějaká tabulka s přehledem délek, barevného označení a spring rates oem pružin, ale teď to nemohu najít.. Každopádně ten rozdíl v délce nebyl zas tak markantní, něco kolem 1 cm pokud si vybavuji.. plus možná něco navíc udělá únava materiálu po těch letech, nevím.
'96 Cosmo / Koni Sport / BBK
martin_71

Obrázky: 0

Předchozí

Zpět na Technika MX-5