LordJames píše:Na ty depo budiky jsou fakt slusny reference a zmetek muze clovek koupit i u tech nejrenomovanejsich znacek. Fakt bych klidne zkusil prohodit cidla. Jinak po dnesnim Pisku hlasim novy hodnoty....vedra jako svine, cca 7 ostrych kol a olej 140, voda 120...posledni jizdu se mi dokonce podarilo olej posunout jeste dal. Uz muzu konecne trochu porovnavat i s predchozi 1.6kou, kde se olej taky hral hodne, takze za me je olejovej chladic jasna volba i u atmosfericky MX-5 u kazdyho, kdo jezdi pilu i po okreskach.
vhml píše:140st na oleji uz je ohromna loterie. I 10W60 se začíná střihat někde kolem 130 stupňů a třeba na škodováckým OHVčku se beztak kolem 120st. začne rozpadat kompozice na pánvích. Takže chladit, chladit a držet si ideálně kolem těch 110 maximálně. Ono to i pak už dost i ztrácí tlak oleje kvůli viskozitě při takových teplotách.
Jinak já teď taky řeším budíky - kolik maže MXko za studena? Jestli to mám přehánět s budíkem do 10atm, nebo stačí do 6atm.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 20 návštevníků