Senzory airbagu.. POMOC!!

Re: Senzory airbagu.. POMOC!!

Příspěvekod Mike » 04 dub 2012, 17:13

Trochu mi to hlavou vrtalo, ale nechtěl jsem si to připustit...ale asi máš recht :roll:
Je tolik krás, že tisíc let nestačí na přehled...
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
http://www.legendysilnic.cz
Dovoz zajímavých strojů ze zahraničí, včetně papírování.
Obrázek
Mike

Příspěvekod widar » 04 dub 2012, 18:25

No já vycházím z toho, že teta měla na Abarthu prosezenej kabel od čidla na sedadle řidiče a když si člověk blbě sednul nebo posunul sedačku, tak to hlásilo "Chyba airbagu!" "Odstavte vozidlo". Myslím, že pravděpodobnost, že řidič v případě nehody nebude sedět na svém místě a tedy nebude potřeba zbytečně vystřelit airbag je téměř nulová (už někdo z vás takovou nehodu viděl?), tak nevím k čemu by tam čidlo bylo.
Ok uznávám, že patrona nafoukne airbag vždy na maximální tlak. Ale podle mě je pravda někde mezi Mikem a Frankiem (pokud to pravda je). Airbag se nafoukne vždycky stejně rychle, vždy na stejný maximální tlak a vždy se pak začne okamžitě vyfukovat a v tom to podle mě je... Pokud bude na sedadle sedět někdo těžký, tak elektronika odpálí airbag o pár milisekund později aby ho airbag "chytil" právě v tom okamžiku maximálního tlaku. Pokud tam bude sedět někdo lehčí, tak elektronika odpálí airbag naopak o několik milisekund dřív aby v okamžiku nárazu už byl airbag ve fázi vyfukování a tedy ne tak "tvrdý". Protože souhlasím obě osoby tam budou stejně rychle.
A možná je to celé sci-fi kravina :lol: , protože pak by nejspíš záleželo i na poloze sedadla (čím dál, tím delší dráha a tím pozdější střet s airbagem) :roll:
A jako perlička demonstrační video http://www.youtube.com/watch?v=dZfLOnXo ... re=related ;)
'98 MX-5 NB, 1.6, 81 kW, Lava orange mica (Mazdaspeed color), Nardi wheel, Bilstein
Obrázek
widar

Obrázky: 8

Příspěvekod Frankie Sporty » 05 dub 2012, 17:05

Tak jsem dneska nepochodil.. Naděje směřuji na UK ebay na zaručený udělátka.. Když už nic jinýho, tak nějakému šmelaři z UK udělám radost..
No matter what you do in live... MAKE IT YOUR OWN!!
Frankie Sporty

Příspěvekod Tommy014 » 18 srp 2015, 22:51

Ahoj, mate nekdo informaci jak to vyresit? Vymenuju sedacky z auta za jine takze ted babo rad:)...nekdo neco?
Tommy014

Obrázky: 2

Příspěvekod cavan » 19 srp 2015, 09:00

moznost c.1:

kupis si emulator (airbag zostane aktivny, kontrolka zhasne) - cena okolo 70€

moznost c.2:

vyberies ziarovku z pristrojovej dosky - cena 0€
EX - (NBFL 1.8 VVT PHOENIX, HT, S2K seats, GV lip, Vmaxx, cooling plate, frame rails)
IN SERVICES - NBFL 1.6 NEVADA powered by LPG

vyroba frame rails, cooling plate (info po SZ)

www.aliiscolores.com
cavan

Příspěvekod Tommy014 » 19 srp 2015, 11:18

Jasny, uz jsem neco na ebayi nasel, jen me napadlo jestli tu nekdo za ty roky nevymyslel nejaky levnejsi funkcni reseni :D
Tommy014

Obrázky: 2

Příspěvekod cavan » 19 srp 2015, 15:01

este mozes skusit rozobrat sedacku a pouzit vnutornosti z nej.. ak ti niekto daruje nejaku polamanu..
EX - (NBFL 1.8 VVT PHOENIX, HT, S2K seats, GV lip, Vmaxx, cooling plate, frame rails)
IN SERVICES - NBFL 1.6 NEVADA powered by LPG

vyroba frame rails, cooling plate (info po SZ)

www.aliiscolores.com
cavan

Předchozí

Zpět na Technika MX-5