Nová generace ND...?

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Nová generace ND...?

Příspěvekod cafe-racer » 11 bře 2016, 11:23

Sorry za offtopic, ale to myslite vazne s motorama " od Alfy" ? Nic takovyho uz neexistuje, Alfa je proste jenom znacka Fiatu stejne jako Skodofka pro VW. Mezi Fiatem, Alfou a dneska i Chryslerem je rozdil jen v marketingu.
NC 2.0 '06 kabriolet
cafe-racer

Obrázky: 1

Příspěvekod Mike » 11 bře 2016, 12:19

Ona je to otázka víc víry než tvrdejch argumentů. Trochu mi to přípomíná fotbalý "fandovství". Baňýk, pyčo!:) já jsem v tomhle docela bezpohlavní - nemám problém jezdit autem Francouzskym, Italským , Britským...snad jedině koncern děs auto a korejec - to bych asi nesl těžko...
Na twin sparku jsou pitomý dvě věci: motor žere olej - stejně jako třeba m52/m54 od BMW - a spousta lidí ho nekontroluje - a pak se přidře. A má drahou sadu menších svíček. Pro ilustraci, kamarádovi zakukal Twinspark 2,0 po najetí čtvrt milionu, když ho honil na okruhu a trochu pozapomněl na ten olej - a měl najeto přes 100kkm na plyn při spotřebě do 9l/100km plynu. Párkrát jsem v tom jel a oproti miatě to docela i zrychlovalo, mě se to líbilo :) Konec s timhle OT, založte někdo vlákno Italský průsery, tam můžeme pokračovat:)

A ještě trochu navážno,
Winnie: Je rodzíl mezi 3,2 a 3,2. Tedy 3,2 Busso a 3,2 JTS. První dobrej motor, druhý špatnej motor. Vzhledem k tomu, že si psal za posledních 20 let, tak si myslel asi ten druhej a to opravdu není žádná hitparáda. (to byl eufemisnus, je to prostě průser jako noha)
Čtení k tomu:
http://dfens-cz.com/smejd-ma-jmeno-jts/

cafe-racer: Přesně tak. On tam teda trochu rozdíl je - některý motory jsou vyvíjený tady, jiný tam. Kupříkladu koncerní tříhrnky a některý čtyřhrnky vyvíjí Škoda a pak je používá celý portfolio.
A na druhou stranu už ani moc neexistuje hranice toho koncernu. Kupříkladu společnej vývoj motorů BMWxPSA. A pak mě baví, když lidi na BMW foru kvákaj, že by nesedli do francouze, ale maj (s trochou nadsázky) to nehorší co BMW kdy vyrobilo (e87) s Francouzským motorem :lol:
Nebo "britský" Mini od BMW s Brazilskym motorem je taky lahůdka:)
Winie: ad vyměklej Fiat - jak to má víc jak tři kola, tak je to vyměklý :twisted:. Ty tři kola kvůli three-wheeleru a strojům jako extra 300:)
Je tolik krás, že tisíc let nestačí na přehled...
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
http://www.legendysilnic.cz
Dovoz zajímavých strojů ze zahraničí, včetně papírování.
Obrázek
Mike

Příspěvekod Vavris » 11 bře 2016, 14:38

winie: je rok 2016, ne 2000, kdyby všechny automobilky měly tak spolehlivé motory jako jsou multiairy a multijety od Fiatu, bylo by na světě krásně ;)

cafe-racer: Ferrari a Maserati jsou taky jen takové přeznačkované Fiaty, co? :-) Alfa je sice v klinické smrti, ale stále má ještě vlastní vývoj (ano, v rámci koncernu Fiat, ale vlastní).
back in the business 8-)
Vavris

Příspěvekod hroche » 11 bře 2016, 15:06

nedá mi to abych se nevyjádřil. spousty problémů u motorů Twin Spark je způsoben zanedbaným servisem ze strany majitelů a snahy ušetřit na věcech na kterých se u těchto motorů šetřit nemám (použití předepsaného oleje Selenia a měnit ho v předepsaných intervalech, měnit všech osum svíček atd.) Co se týče 3,2 JTS ten je vážně průser to je tak když se zkříží mizerný blok s klikou od GM a osadí vyšlechtěnu hlavou od Alfy.
hroche

Příspěvekod hospodský » 11 bře 2016, 15:22

ND tu řídil jeden nebo dva lidi, 124ku nikdo. Jak teda víte, že Fiat je vyměklý? Věštíte z lógru nebo na to máte jiné finty?
Die Kurvenstar
hospodský

Příspěvekod Winie » 11 bře 2016, 16:00

hospodský píše:ND tu řídil jeden nebo dva lidi, 124ku nikdo. Jak teda víte, že Fiat je vyměklý? Věštíte z lógru nebo na to máte jiné finty?

psal to Mike pár stran dozadu. Od toho auta ale i já očekávám "evropské" naladění. Ale máš pravdu věštíme z lógru.

Mike: Nejsem zaujatý proti značkám, národům (dobře, ruský auta nesnáším) ale jednoduše se mi Fiat nelíbí. Nelíbí se mi ani ta myšlenka a už vůbec se mi nelíbí proces vzniku. Dýchal bych pro novou Giulii, zabíjel bych pro 4C, které považuji za jedno z nejhezčích aut současnosti, ale 124 mě osobně nejvíc ze všeho připomíná ferrari F355 na podvozku toyoty MR2. Možná to bude v základu dobré auto, ale tak nějak nedotažené. Ve verzi Abarth navíc předražené.

PS: 3,2 sem myslel samozřejmě Busso ;)
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

https://www.instagram.com/petroldaddie/
Winie

Příspěvekod cafe-racer » 11 bře 2016, 16:40

Vavris píše:cafe-racer: Ferrari a Maserati jsou taky jen takové přeznačkované Fiaty, co? :-) Alfa je sice v klinické smrti, ale stále má ještě vlastní vývoj (ano, v rámci koncernu Fiat, ale vlastní).

Já jsem s Alfou jedno auto vyvíjel a fakt to dělá Fiat.. dream on :-)
NC 2.0 '06 kabriolet
cafe-racer

Příspěvekod cafe-racer » 11 bře 2016, 16:40

hospodský píše:ND tu řídil jeden nebo dva lidi, 124ku nikdo. Jak teda víte, že Fiat je vyměklý? Věštíte z lógru nebo na to máte jiné finty?

Like :-)
NC 2.0 '06 kabriolet
cafe-racer

Příspěvekod Mike » 11 bře 2016, 18:25

Winie píše:Možná to bude v základu dobré auto, ale tak nějak nedotažené. Ve verzi Abarth navíc předražené.

Mě právě Fiat zatím přijde jako dotažená miata :D ale zatím jsem neviděl naživo ani jedno, natož abych to řidil.

A ještě bych zmínil, že jsem psal, že svejma řidičskejma schopnostma spíš ocenim, to že auto vypadá jako auta a nemá kufr s osekanejma hranama než to, že váží o pár kilo míň. Ne že bude vyměklý - spíš použitelnejší:) A jiný rozdíly asi nenajdem. Spíš bych řekl, že miata s 1.5 bude houpavější než fiat, což já bych ocenil.
Je tolik krás, že tisíc let nestačí na přehled...
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
http://www.legendysilnic.cz
Dovoz zajímavých strojů ze zahraničí, včetně papírování.
Obrázek
Mike

Příspěvekod Winie » 11 bře 2016, 19:24

Mike: asi na to serem ne? :-D radši to někdy vyřešíme u piva, než u PC :lol:
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

https://www.instagram.com/petroldaddie/
Winie