Dopre přesně, jak to chceš udělat ty (umýt, vysušit, navoskovat tím Dodo blue velvet) jsem to udělal minulý rok a výsledek byl nijaký. Nejen, že auto vypadalo úplně stejně, ale stejně chytalo a hlavně drželo špínu. Zkrátka škoda (drahého) vosku a vlastně i odpoledne, který mi to trvalo.
Ač se nechci stát suprleštičem, tak Andrého postup má opravdu smysl.
Nicméně mé letošní postřehy:
Clayovat opravdu za chladného počasí mimo slunce. Ani pod mrakem to nedělat - když je kapota teplejší, guma zanechává šmouhy a lepí se.
Při clayování by se mělo používat nějaké mazání, koupil jsem na to cosi od Dodo, ale myslím, že voda s trochou jaru, který používáte na mytí karoserie, odvede totožnou práci. Raději peníze přesměrujte do dobré leštěnky. Další věc - clayováním se mi nepodařilo (a asi ani nelze) odstranit zbytky asfaltu a rzi, ocením tipy, čím to půjde dobře dolů)
Protože nemám garáž, ani se kde "schovat" do relativně čistého prostředí mimo slunce pro clayování (barák s garáží je ve fázi plánu
, tak jsem letos skončil jen umytím, testem clayování na kapotě a testem leštěnky na blatníku. Leštěnka Coyote propadla (rozdíl žádný), teď budu zkoušet Andrého Dodo a uvidíme.
...a ne, vůbec se mi neekluje zkoušet věci jen na kouscích auta
aspoň pak člověk vidí (za mne spíše nevidí, ale i to je výsledek) rozdíl!