Predný nárazník - mriežka (NB)

Predný nárazník - mriežka (NB)

Příspěvekod Socrates » 27 kvě 2016, 11:45

Zdravím mazďáci!
Pred pár dňami som sa stal vytešeným majiteľom Mx5 -ky, rv.2000, verzia NB a rád by som sa skúsenejších spýtal otázku ohľadom predného nárazníka. Potreboval by som ho vymeniť, lebo auto som kúpil s tuningovým dielom, ktorý sa mi vôbec nepáči. Auto by som chcel dostať do originálneho stavu a na mňa pôsobí ako päsť na oko. Predchádzajúci majiteľ bol mechanik a povedal, že keď diel zoženiem, tak mi ho vymení. Upozornil ma ale, že treba zohnať nárazník komplet s plechom na uchytenie aj prednou mriežkou. A práve s tou mriežkou je problém, lebo hoci som videl po internete stovky vhodných nárazníkov, žiaden nemal mriežku a tak mi napadlo, bola tam originálne nejaká mriežka, resp. nejaká plastová časť vyplňajúca tie "ústa" v nárazníku? Na väčšine fotiek to nie je veľmi dobre vidieť...
Mx-5 NB, 1,6, rv 2000
Socrates

Obrázky: 6

Re: Predný nárazník - mriežka (NB)

Příspěvekod TeeJay » 27 kvě 2016, 12:17

NB ani NBfl z výroby v masce žádnou mřížku nemají, je tam jen černý plast na směrování vzduchu do chladiče a "lip". Nic kovového/plechového v nárazníku kromě šroubků, kterými se přichycuje, není.
Kdo tam mřížku má, tak si ji musel dokoupit a přidělat.

Nárazník sám o sobě vypadá takhle,
Obrázek

A při montování se přidělává tenhle černý plast dovnitř masky na vedení vzduchu do chladiče
Obrázek

A pak takový pevný plast na spodní hranu nárazníku, něco jako lip. Fotku nemám a nenašel jsem.

Mřížka jako fakticky mřížka, která je jen na ozdobu a z výroby tam není, se pak vkládá do masky těsně před sloupky v tom plastu na předchozím obrázku a ve výsledku to vypadá nějak takhle...
Obrázek
TeeJay

Obrázky: 0

Příspěvekod Magnum_no » 27 kvě 2016, 13:05

Jak je výše uvedeno žádná mřížka tam není. Ale pokud chceš doma se mi válí jedna chromová kterou jsem měl na autě při koupi ;) kdyžtak SZ
Mazda MX-5 NB 1999 10th Anniversary second owner
Magnum_no

Příspěvekod Socrates » 27 kvě 2016, 14:53

Ďakujem za odpoveď, celkom ste ma upokojili, lebo tiež som mal pocit, že hľadám niečo čo tam vlastne ani nemá byť :D
Ešte by ma zaujímalo či sú kompatibilné nárazníky z verzií NB a NBFL, resp. či sa na NB dá bez problémov namontovať NBFL nárazník.
Mx-5 NB, 1,6, rv 2000
Socrates

Příspěvekod drzko » 27 kvě 2016, 15:15

nie su, kvoli inemu tvaru svetiel ;)
1.8 NBFL
drzko

Příspěvekod gramo » 27 kvě 2016, 15:22

Nejde, je i jiný tvar světel, nedávno tu šlo v diskuzi, že tady jsou FL světla na NB a jak to vypadá...

http://www.mobile.de/cz/Osobn%C3%AD-v%C ... 01606.html

Je vidět, že FL světla jsou menší a zůstalo pod nimi místo -- takže FL nárazník už by se pod předface světla nevešel.

EDIT: trochu pozdě, to je tím, že jsem k tomu hledal ten důkazní materiál :)
gramo

Příspěvekod TeeJay » 27 kvě 2016, 16:07

NBfl nárazník má taky jiný postranní plastový příchytky k blatníku (nutno dokoupit) a taky se liší přední část plastu podběhu kol (to není zásadní problém).
TeeJay

Příspěvekod Socrates » 27 kvě 2016, 23:08

Určite by som nechcel aby to vyzeralo ako na tej Mazde na obrázku, zoženiem teda originálny diel na NB. Len som bol zvedavý či je to možné, pretože predný nárazník NBFL sa mi páči trochu viac. Vďaka za odpovede.
Keď budem mať nejaké lepšie foto, rád sa s novou láskou pochválim v patričnej časti fóra :D
Mx-5 NB, 1,6, rv 2000
Socrates

Příspěvekod TeeJay » 27 kvě 2016, 23:56

Druhou možností je koupit NBfl nárazník a k němu i NBfl světla... ale ty nejsou zrovna levný :)
TeeJay

Zpět na Technika MX-5