TeeJayova kočkolapka - NBfl 1.8

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

Re: TeeJayova kočkolapka - NBfl 1.8

Příspěvekod Magnum_no » 31 říj 2016, 12:52

TeeJay píše:Další miniupdate, teploměr spraven :D dostaly se ke mně ohlasy, že to mám nafotit a popsat, tak tady to je...

Nakoupil jsem páječku, pájku s tavidlem, odpájecí knot, nastudoval, jak se pájí a hlavně jak se nepájí, abych věděl, čemu se vyvarovat... a hurá na teploměr :D ve finále je to docela jednoduché.

Největší sranda byla zjistit, který rezistor je který... nejdřív jsem čísla dle prvních tří proužků sčítal, ale ony se mají jen napsat vedle sebe a přečíst dohromady před násobením, kterej blbec to vymýšlel? :D Při téhle logice by se tam rovnou mohla napsat čísla... Nicméně úspěch se po chvíli dostavil. Druhý rezistor má jen 62 Ω, cílem je získat na jeho větvi 138 Ω, alespoň podle návodu na MiataForumz, ale protože jeden rezistor na teploměru, který musí stejně pryč, má 75 Ω, tak se jen připájí do série přesně jako v návodu a 137 Ω je na světě :) a jestli je to 137 nebo 138 Ω je asi jedno, je tam nějaká tolerance už při výrobě rezistorů a tohle na fukčnost nemá vliv...
calcs.jpg

Když je v tomhle jasno, může se začít... stačí najít správnou stranu, je tam relátko ve svislé poloze a 75Ω rezistor ve vodorovné - pravý dolní roh teploměru při pohledu proti stupnici. Konec obojího ke spodní straně se pečlivě odpájí od konektoru a vyvlékne...
temp-gauge-1.jpg

... rezistor se ideálně odpájí i od druhého konce, protože má moc dlouhé dráty, bude se s ním pak lépe pracovat. Relátko stačí ohnout do diagonály...
temp-gauge-2.jpg

... pak se všechno napájí podle obrázku v návodu, čili takto... jak doporučují v návodu, napájet jednotlivé rezistory na konektory a výsledný spletenec si nechat nakonec je cesta nejmenšího "odporu" :)
temp-gauge-3.jpg

Nakonec se spletenec spájí dohromady a je hotovo. Na to, že je to moje první pájení, to ani nevypadá špatně :D
temp-gauge-4.jpg

temp-gauge-5.jpg

Budík do přístrojovky...
temp-gauge-6.jpg

... přístrojovku do auta a pozorovat funkční teploměr a pozvolný náběh na 90°C :lol: Tady na obrázku je auto po jízdě a asi minutě-dvou stání, kdy do auta nefouká studenej vzduch, takže se auto chladí jen ventilátorem a teplota přesahuje 100°C, proto ručička mírně vpravo.
gauges-final.jpg

No a protože už teplo nic moc, ode dneška je na autě hardtop... a taky jsem chtěl seštelovat světla svítící do země, ale štelovací šroub pravého světla se mi protáčí v ruce :( co s ním? :)

Díky moc za návod :)
Mazda MX-5 NB 1999 10th Anniversary second owner
Magnum_no

Příspěvekod gramo » 31 říj 2016, 16:42

Taky mi ten teploměr při jízdě ukazuje trochu napravo od středu.
gramo

Příspěvekod TeeJay » 31 říj 2016, 20:04

Já ale mám teploměr při běžný i rychlejší jízdě přesně ve středu, až když zajedu do města a dojde na takové to popojíždění a stání v kolonách, pak jde lehce doprava :) ale odpovídá to hodnotám z OBD a je to v pořádku.
TeeJay

Obrázky: 0

Příspěvekod Renee » 31 říj 2016, 22:07

Mně po zahřátí ukazuje trochu napravo od středu ať už s autem dělám cokoliv.....
1993 NA 1.6 85kW. 6q, 4.1 torsen, MeisterR. How did that happen?
Renee

Příspěvekod TeeJay » 28 lis 2016, 12:43

Drobná, ale velmi veselá aktualizace :)

Předminulý víkend bylo ještě naposledy krásné teplo, tak jsem opečoval podvozek kartáčem a tectylem, teda alespoň tam, kde to bylo třeba :) dutinám jsem se věnoval asi měsíc zpět.
Obrázek

No a včera jsem si udělal výlet do Brna, i když Octávkou, za Ježíškem. Měl pro mě skoro nové Bilsteiny B6 (najeto něco přes 10k) a sportive kola :)
Obrázek
... a funkční držák třmene, který šel hned na auto i s novými slider piny (česky asi vodící čepy) :) tak mám čas na vytažení zlomeného dolního pinu ze starého.
Obrázek
Obrázek
Díky riderhenrymu a jeho kamarádovi Honzovi :)

A aby měl veselé Vánoce i někdo další, moje aktuální, taky moc nejeté, sportive Bilsteiny budou na prodej i se sportive pružinami a horním uložením, možná už příští víkend :)
TeeJay

Příspěvekod moah » 28 lis 2016, 13:36

pak hoď názorový rozdíl mezi starými a novými tlumiči ; )
moah

Příspěvekod Pavel260 » 28 lis 2016, 16:03

TeeJay, ty saláte, si mi je vyfouk... KOLIK? :D
147koní + jedna lama http://pavelmx-5.rajce.idnes.cz/
Pavel260

Obrázky: 3

Příspěvekod Cromoly » 28 lis 2016, 16:25

Nejsi v tom sam, mne taky :-)
Cromoly

Příspěvekod Smolda » 28 lis 2016, 16:43

Když jsem četl ten inzerát, tak jsem si řikal, kolik lidí by pro to asi vraždilo :-D
Smolda

Příspěvekod TeeJay » 28 lis 2016, 18:18

Jo, sám jsem dost zvědavej, jakej bude ve finále rozdíl mezi B6 a těmi OEM sportive, nečekám zázraky, ale o malinko vyšší tuhost ano. Třeba ale vůbec žádnej nebude, kdo ví :)

Vidím to na 6-7k za komplet s pružinami a NB uložením, musím to promyslet, vymyslet definitivní cenu a napsat inzerát... tak uvidíme :)
TeeJay

PředchozíDalší

Zpět na Krásky členů fora