PeterS - Miata NA

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

Re: PeterS - Miata NA

Příspěvekod PeterS » 30 bře 2016, 16:40

AndrewG píše:velky stupen predzapalu by zase "len" klepal. kazdopadne 18stupnou s tym ze si daval dole hlavu je fakt vela na 95oktane urcite

a kto hovorí že jazdím na 95-ke? :lol:

vincent.miata píše:Stejný problém u NBFL - odcházející váha vzduchu

NBfl má iný druh váhy ako NA no a uvažoval som nad tým ale uvidím skúsim sa s tým ešte pohrať
RX7 SA22C 1979
Miata USA 1989
MX-5 Impuls 2005
PeterS

Obrázky: 14

Příspěvekod Magnum_no » 31 bře 2016, 11:44

kde se dá koupit ta cedule MX-5 1989 - 2015 ? :) včera jsem hodinu hledal a nenašel :-/
Mazda MX-5 NB 1999 10th Anniversary second owner
Magnum_no

Příspěvekod PeterS » 28 čer 2016, 20:02

Tak trošku oživím vlákno. Hlavná dovolenka tejto sezóny za nami.
Išli sme v dátume od 17.6. do 26.6.

Išli tieto moje dve kočky:
čierna kočka NBfl viewtopic.php?f=19&t=4011
a USA Miata viewtopic.php?f=19&t=2333&start=180
Išlo sa:
Bratislava -> Dovje (ubytko)
Nockelstrasse, Vršič, Mangart, Wurzenpass, Nasfeld, Montasio, Monte Lussari, jazerá, vodopády, Kranjská klobásica :) ,... atď. proste každoročná klasika

Kranjská Gora -> Rimmini -> Bled
návšteva San Marína, ubytovať sa v hotely, kúpačka sa v mori,...

Rimmini-> Toskánsko
prechod cez hory do srdca Toskánska do Chianti ubytko na pár dni na agrofarme poblíž Casole d'Elsa odtialto výlety do okolia (Voltera, Pisa, San Giminano, Monteriggioni, Chianti,...) a samozrejme kúpanie sa v mori

Toskánsko-> Bormio (Ponte di Legno - hotel)
cesta naspäť do Álp okolo Lago di Garda do Bormia kde pár dni strávených jazdením po rôznych vysokohorských prechodov (stellvio, Gavia, Timesjoch,....)
Bormio-> Brno ... dlhá cesta z dovolenky domov :(

Spolu sme spravili 3650km.
Bez názvu.png

Išli sme dve autá ja priatelka a moji rodičia ktorý to dostali ako darček. Boli sme na gastroturiske a autoturistike, nasávať atmosféru oddýchnuť si, okúpať sa, pokochať sa horami, zrelaxovať,... zabaviť sa za volantom najzabavnejšieho auta na svete. :D

Počasie sme mali fajn na horách snehu ešte hodne :lol: na Stellviu sa ešte lyžuje. Pri ceste okolo Benátok nás chytila strašná búrka na cca 15km padali krúpy velkosti 2cm! :evil: ostali sme stáť s motorkármi pod mostom naštastie sa nič autám nestalo. Pri mori sme mali cca 32-35°C krásne slnečno :D . Potom sme chytili ešte jednu búrku po ceste zo Stelvia kde opet padali krúpy :roll: tento krát o hodne menšie.

Spotrebovo sme sa pohybovali:
Miata 1.6 upravená min. 6,1L/100km a max 8,3L/100km
NBfl 1.8 stock min. 6,5L/100km a max 8,9L/100km
pri každom tankovaní sme to porovnávali lebo sme vždy išli ten istý úsek a mali rovnaké km a s tým ,že na Miate som jazdil docela ostro v otáčkach tak mala v priemere o 0,5L/100km menšiu spotrebu voči NB-čku.

Musím moooooc vychváliť Nockalmstrasse ktorá je najkrajšia cesta poblíž SR a ČR naozaj sa oplatila za tých 35€/2 autá.
Passo Gavia proste nesklamalo jedna z naj v Alpách!
Spolu sme prešli zhruba 15 alpských prechodov. Najazdili hodiny a kilometre po krásnych okreskách a používali dialnice len na dialkový presun.

IMG_1662.JPG
nejaká tá v horách snehu je dosť aj v Julkách napr. Mangart bol ešte uzavretý dalo sa dostať max po Koču ale predpokladám ,že teraz už je otvorený. Išli sme aj do Vrata dolina kde ja krásny stupák 28% a úžasné miesto malo navšetevované turistami takže veľmi odporúčam.

DSCF3876.JPG
niečo z Toskánska

DSCF3947.JPG
Toskánska riviera krásne to pláže a hlavne prázdne ;)

DSCF4192.JPG
Gavia pass nesklamal ako vždy a je krásny takysto s množstvom snehu.

DSCF4364.JPG
áno Stelvio stálo za ho*no nemám ho rád a navyše teraz sa tam konali preteky traktorov z jednej strany na druhú čo viac si môžete priať :evil:

IMG_2065.JPG

Link na viac foto a videií dám neskor keď to stihnem spracovať všetko. Ale video z Nockalmstrasse bude stáť za to! Hlavne pre motonadšencov lebo tá kolona aut čo išla oproti sme počítali cca 60 000koní :lol: Stretli sme iba 3 NB-čka, 2 NA-čka, 3 ND-čka a 3 NC-čka.

Autá obe dostali zabrať či na horských prechodoch alebo na dialnici. Všetko OK až na Miatu s ktorou som to prehnal a na Passo di Foscagno mi prdol okrúžok v pracovnom spojkovom valci. Takže všetka kvapalina zo spojky von. Radil som cestou tam a cestou speť bez spojky :? tak si to asi predstavke 2200m.n.m. niekolko vracákov a to všetko bez spojky :cry: nakoniec som to musel vzdať a v piatok v noci zhanať servis tak ale podarilo sa vďaka Cladiovi (mechanik z Bormia) sme to za 2 hodiny zvládli.
Inak všetko bezproblémov. Maximum zážitkou a veľa úsmevu :D
RX7 SA22C 1979
Miata USA 1989
MX-5 Impuls 2005
PeterS

Příspěvekod Andre_fux » 29 čer 2016, 08:54

Parádní trasa!

Jinak k lyžovačce na stelviu, tam se už lyžuje. Ono to tam je přes zimu zavřeno a funguje to tam jen přes léto:) Jak mě sere, že mazda má malý kufr, jinak bych si tam hnedka zalyžoval ;)
NB 1.6 (81kW) 11.09.1999 Titanium Gray II
NA 1.6 (66kW) 28.10.1996 Montego Blue Mica
„Nejsme tak bohatí, abychom si mohli kupovat levné věci.“ - Baťa
Organizace hromadných nákupů na IL se slevou Aktuální kolo
Andre_fux

Obrázky: 1

Příspěvekod hroche » 29 čer 2016, 09:13

Peter díky za reporty a fotky, dělá mi to radost když si tady čtu a prohlížím fotky z cest po Evropě a vím že patřím také do této komunity.
po mém jarním tripu na Mille Miglia už mě svrbí prsty opět někam vyrazit
hroche

Příspěvekod dopr » 29 čer 2016, 10:28

Naaarez! Moc pekna trasa. Koukam, ze jste si to opet radne uzili, auta prohnali a kdeco pozrali :D
O Nockalmstrasse jsem ani nevedel (to bude asi tim, ze jsem hlavne italofil :D) To mytne mi ale prijde hodne za 35km slinice.
.:. MX-5 NC Expression, 2.0, 118kW/160 HP, L.S.D, 6 gears .:.
:.EX: MX-5 NB, 1.8, 103kW/140 HP, L.S.D, 6 gears, Nardi Torino, Bilstein B8 + Tein S-tech springs:.
Obrázek
dopr

Obrázky: 3

Příspěvekod hroche » 29 čer 2016, 12:21

dopr píše:Naaarez! Moc pekna trasa. Koukam, ze jste si to opet radne uzili, auta prohnali a kdeco pozrali :D
O Nockalmstrasse jsem ani nevedel (to bude asi tim, ze jsem hlavne italofil :D) To mytne mi ale prijde hodne za 35km slinice.

z mojí zkušenosti ty peníze za to stojí
hroche

Příspěvekod PeterS » 29 čer 2016, 17:28

hroche píše:Peter díky za reporty a fotky

Jo nemáš zač :) ja si myslím ,že práve o tomto je MX-5-ka o cestovaní a zážitkoch, áno má športového ducha ide jej to na okruhoch a aj v iných disciplínach ale toto je jej pravé využitie. Práve preto svoju keď som upravoval chcel som ju stále nechať sposobilú na cesty aby práve takéto tripy dala a nie aby som sedel na neodpruženom aute a na sedačkách čo sú vlastne iba škarupiny :D nikoho sa tymto nechcem dotknúť. Milujem cestovanie je to moje hobby a práve Miata je na to ten najlepší partner lebo v nej je každý km zabavnejší ako v ktorom kolvek inom aute a je tam aj skvelé prepojenie s prirodou vďaka tomu ,že je to roadster.

DSCF4284.JPG
tankovanie v Livignu síce je to už o dačo vyššie ako bola cena ale aj tak sa to stále dá...
DSCF4307.JPG
aj toto sa občas môže stať v tunely a potom 100-ky metrov cúvať von
IMG_1663.JPG
Koča na Mangartskom sedlu ... dalej to nešlo v ten den cesta zasypaná snehom ešte
DSCF3655.JPG
sestranica :D a zároveň môj mokrý sen :lol:
DSCF3502.JPG
takto to ....

Ondro (Andre_Fux) jo jo ješte jim to tam chvíli pojede pár metráku tam mají i když pri tyhle teplotách to dlouho nepotrvá

Dane (dopr-e) nekdy skus když pojedete do Kranjské G. se tam stavit je to jen kousek a malá zacházka když pojedeš západní stranou na Semmering a Bruck an den Mur. Ja si myslím ,že to za ty práchy stálo bylo to jedinečný a báječný ... krásny cesty a klid. Spousta veteránu a luxusných aut a máš v cene nálepku :lol:

Jo inak Dopre :lol: blbá otázka na Telepass-e som mal platiť za úsek dialnice a vložil som tam tu kartu nenapísalo mi to nič otvorila sa mi závora vypluvlo starú kartu a išiel som dalej ... auto za mňou MX-ka platilo 8,7€ :lol: ja nič ... bol to úsek myslím Bologna - Firenze ... nedojde mi teraz nejaká pošta myslíš :?: :roll: :lol:
RX7 SA22C 1979
Miata USA 1989
MX-5 Impuls 2005
PeterS

Příspěvekod dopr » 30 čer 2016, 08:31

Ok, mozna ji tedy nekdy prubnu :)
Heh, no kdyz platis na italske mytnici kartou, tak po tobe terminal nic nechce, strhne castku a kartu vyplivne. Rodice platili cash nebo taky kartou?
.:. MX-5 NC Expression, 2.0, 118kW/160 HP, L.S.D, 6 gears .:.
:.EX: MX-5 NB, 1.8, 103kW/140 HP, L.S.D, 6 gears, Nardi Torino, Bilstein B8 + Tein S-tech springs:.
Obrázek
dopr

Obrázky: 3

Příspěvekod MXfanda » 30 čer 2016, 15:53

Moc pěkné! ;)
MXfanda

Obrázky: 64

PředchozíDalší

Zpět na Krásky členů fora