PeterS - Miata NA

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

Re: PeterS - Miata NA

Příspěvekod PeterS » 04 črc 2017, 09:10

Ďakujem všetkým :) je to model FB interne označenie SA, pred FL, podmodel SA22C je vyrobená 2/1979 čiže o 10 rokov staršia ako je Miata. Motor 2x573cc ->1.1, kód motoru 12A, výkon bol 77kW. Plán je jasný čo pojde tak to zrenovovať, odstrániť hrdzu, opraviť motor, originál horčíkové disky dať doporiadku, odstraniť originál Nikki karburátor (ktorý ma zaseknutú jednu klapku v komore) a nahradit ho za Weber 48 IDA, asi aj streetporty spraviť a inak sériovka chcem aby z nej zostala.
Ani som netušil kolko veci je spoločných z MX-kou u RX-ky :). Raz za pár rokov to bude super víkendové auto. V pláne bude ju dať na veteránske EVČ v Čechách. To riadenie a radenie ako keby vytrhli z MX-ky proste paráda a ešte k tomu je to taká štylovka, klasika zo 70.-tych rokov. Nič staršie sa mi za realne prachy nepodarilo zohnať tu v našom dosahu. Najviac sa mi páči ten dobový interier a zadné sedačky ako v Porsche. Paradox je že nemá ešte ani VIN číslo a výrobca neni oficialne v dokladoch Mazda ale Toyo Kogyo. K tomu Porsche Mazda to postavila a úspešne podotýkam ako konkurenciu k Porsche 944, kde RX7 bola rýchlejšia v niektorých disciplínach ale zároveň aj o polovicu lacnejšia. Tolko k tomu....

Na Miate som po dvoch rokoch teraz menil chladiacu a po 3 rokoch brzdovku, ktorá mi cez víkend zovrela na PK Babe :roll: takže Ate SUPER BLUE RACING DOT 4 bola fajn ale už sa nevyrába tak som zamenil za Ferodo Racing Super Formula aspoň to vyskúšam či bude lepšia :lol:
PeterS

Obrázky: 14

Re: PeterS - Miata NA

Příspěvekod PeterS » 10 srp 2017, 13:35

Takto krásne si obe parkujú spolu a už sa nemôžu stažovať ,že im je smutno :) ... hmmm len keby bolo viac času na jazdenie s nimi :roll: absolútne nemám čas na ne a to sme už za polkou sezóny.
IMG_5748.JPG

Aspoň ako také práce sa odohrávajú na projekte brap-brap. Motor vonku aby sa zistilo v akom je stave a zvážil sa rozsah GO.
IMG_5663 - kópia.JPG

TOYO KOGYO CO., LTD. a 12A
IMG_5736.JPG
IMG_5737.JPG

a po rozobraní a premeraní budem mať krásne ťažítko na papier :lol:
IMG_5814.JPG
bude potreba vymeniť komplet celú jednu komoru+rotor.
Zvažujem či to potom neswapnem do Miaty to čo som chcel odkedy som si ju kúpil :lol: ale to skor do nej 13B.
RX7 SA22C 1979
Miata USA 1989
MX-5 Impuls 2005
PeterS

Obrázky: 14

Předchozí

Zpět na Krásky členů fora