Zapojení autokamery

Re: Zapojení autokamery

Příspěvekod dopr » 24 kvě 2016, 11:33

hospodský: Uz to mas nejak vyresene cece?
Rad bych to taky zrealizoval, nejlepe na obou autech, takze jakakoliv rada je vitana!
.:. MX-5 NC Expression, 2.0, 118kW/160 HP, L.S.D, 6 gears .:.
:.EX: MX-5 NB, 1.8, 103kW/140 HP, L.S.D, 6 gears, Nardi Torino, Bilstein B8 + Tein S-tech springs:.
Obrázek
dopr

Obrázky: 3

Příspěvekod Fernie » 24 kvě 2016, 11:38

Hele, nejsem si jistej, jestli má NC 12V zásuvku, ale jestli jo, tak bych to asi doporučil připojit přes ní. Stačí si vytáhnout kabely buď od pojistkovnice nebo přímo od zásuvky.
Rudá Potvora - NA6, BP, ILmotorsports header, 6q, LSD, MeisterR ZetaCRD.
NA OEM+ DRL - viewtopic.php?f=6&t=5043
http://www.autickar.cz
Fernie

Příspěvekod dopr » 24 kvě 2016, 11:57

No ale kamerka je 5V, takze potrebujes prevodnik. Ten postup s pouzitim pojistkoveho pouzdra s odbockou a 12V/5V adapterem mi prijde jako celkem sofistikovany a bezpecny zpusob pripojeni.
Jinak adaptery se daji koupit na ebay za par korun: http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R4 ... sb&_sop=15
:.EX: MX-5 NB, 1.8, 103kW/140 HP, L.S.D, 6 gears, Nardi Torino, Bilstein B8 + Tein S-tech springs:.
Obrázek
dopr

Příspěvekod dopr » 27 čer 2016, 10:54

Čaute,
tak jsem se včera pustil do montáže stálého napájení dashboard kamery jak do Mazdy, tak i do Yarise.
Ve své podstatě nejde o nijak složitou věc i pro elektrolaika, jako jsem já. Jde o to, že pomocí pojistkového pouzdra s odbočkou vytvoříte samostatný, JIŠTĚNÝ okruh, ke kterému přes měnič napětí na stálo připojíte kamerku. Zbavíte se plandajících kabelů, nutnosti myslet na to, že musíte kamerku napájet a nebudete muset řešit zapojení jiného spotřebiče do autozapalovače. Jediné místo, kde bude vidět kabel (pokud budete mít kamerku u zpětného zrcátka), bude pár cm od rámu čelního skla k zrcátku.

Budete potřebovat:
1x měnič napětí z 12/24V na 5V s konektorem odpovídajícím vaší kamerce (micro USB, mini USB...) napr toto.
1x pojistkové pouzdro MINI s odbočkou s krimpovacím spojením
1x kabelové očko nebo vidlici s krimpovacím spojením.
1x MINI autopojistka (já dával 10A, což byla nejmenší, kterou jsem měl po ruce. Hodila by se ale i menší).

Postup:
1. Odpojte baterii.
2. Odmontujte plasty rámu čelního skla a A sloupku. Podle potřeby i plast na profilu palubky (u NC nezbytne k dobrému vedení kabelu k pojistkové skříni).
3. Zhodnoťtě kudy kabel povedete.
4. Najděte vhodné místo k ukostření okruhu.
5. Spojte červené (+) kabely měniče napětí a odbočky pojistkového pouzdra krimpovacími kleštěmi nebo kombinačkami.
6. Minusový, černý kabel měniče napětí spojte krimpovací mi kleštěmi s kabelovým očkem/vidlicí.
7. Protáhněte kabel s napájecím konektorem od kamerky k pojistkové skříni (okolo rámu čelního skla, přes A sloupek dolů k pojistkovce).
8. Kabelové očko/vidlici minusového kabelu nasuňte na vhodný ukostřený šroub a utáhněte.
9. Kabel s pojistkoým pouzdrem protáhněte k pojistkové skříni.
10. Vyjměte vhodnou pojistku ze skříně, nejlépe např. ACC (Accessories), tj. okruhm který se sepne, jakmile dáte klíč do polohy II.
11. Tuto pojistku vložte do dlotu pojistkového pouzdra, ze které nevede odbočka.
12. Druhou pojistku, která bude jistit napájecí okruh kamerky vložte do druhého volného slotu.
13. Osazené pojistkové pouzdro zasuňte na místo vámi zvolené pojistky do pojistkové skříni.
14. Hotovo. Pokud máte kamerku nastavenou na automatické nahrávání, jakmile je sepnuto napájení, začne nahrávat pokaždé, když otočíte klíčem do poloho II a dál.
Obrázek
dopr

Příspěvekod hospodský » 27 čer 2016, 12:03

Se omlouvám, že jsem nedal vědět :roll: Úplně jsem na to zapoměl.
Die Kurvenstar
hospodský

Příspěvekod dopr » 27 čer 2016, 12:32

nic se nestalo ;)
Obrázek
dopr

Předchozí

Zpět na Technika MX-5