Senzory airbagu.. POMOC!!

Senzory airbagu.. POMOC!!

Příspěvekod Frankie Sporty » 05 bře 2012, 15:12

Zdravím,
začíná sezona a protože se mi přes zimu na sedačce spolujezdce nějakým způsobem něco zkroutilo pod čalouněním, rozhodl jsem se, že to vyřeším. Lehce jsem popotáhl čalounění a zjistil, že na sedačce je plastová rohož, která má všemožný tvar a čím víc jsem se snažil protáhnout ruku k problematickému místu, tím větší bordel jsem pod tím čalouněním udělal. Nakonec jsem se rozhodl, že se mi tam ten plast prostě nelíbí, tak jsem ho ze sedačky vystříhal, s domněním, že jde možná o nezapojené vytápění sedaček, které stejně v tomhle autě pro mě nemá cenu. Ještě jsem ze sedačky vytáhnul i bílou krabičku a úspěšně odstříhnul drát.. No všechno jsem zase srovnal a s pocitem dobře odvedené práce jsem sedačku vyrovnal. Ten hrbolek, co vypadal jak kdyby ze sedačky trčel drát a pomalu mi likvidoval čalounění zespoda a vytvářel pomalinku ale jistě dírku jsem prostě 100% odstranil...

Problém nastal po nastartování, kdy zmíněná plastová blbost nebyla rozhodně vyřívání, ale nějaký senzor pro airbag, který snad v případě, že na spolujezdci nikdo nesedí tak tento airbag vypíná nebo tak něco.

Prostě bych potřeboval tenhle systém vyřadit, hodně z vás si do auta dává uplně jiné sedačky a nebo třeba je mění. Tak snad s tímhle máte zkušenost, jak tohle vyřešit.. Prostě chci mít oba airbagy zapnuté ve 100% možného času a ne na nějaký senzor.

Díky
No matter what you do in live... MAKE IT YOUR OWN!!
Frankie Sporty

Re: Senzory airbagu.. POMOC!!

Příspěvekod Frankie Sporty » 05 bře 2012, 15:37

Jsou tu i témata, jak ty kontrolky obejít, že je to jedno, že to svítí atd.. Ale jestli je to napojený na funkční airbag, nechtěl bych se dostat do situace, kdy ho budu pořebovat a on si nebouchne jen tak protože nemá čidlo na sedačce.. Takže otázka není jak zrušit blikání těch žárovek, ale spíš jak to nastavit, aby airbag fungoval vždy na obou místech..
Frankie Sporty

Příspěvekod Frankie Sporty » 06 bře 2012, 18:53

Tak novější informace, které jsem posbíral po servisech mazda. V případě, že vám svítí airbag, tak je nefunkční. To co vypadá jak zapojení vytápění sedaček a vede do sedačky je senzor na detekci pasažéra, aby v případě, že tam nikdo nesedí nebouchal airbag zbytečně. Nový senzor se koupit nedá a prodávají to pouze se sedákem, což je nyní cca 16 000,-.. Trochu drahá sranda na to, že mě na sedačce trápil hrbolek.. Každopádně si na to dávejte pozor, protože co jsem prošel fora na mazde atd. tak tenhle senzor se při kleknutí a vysoké zátěži ostrými věci ničí a oprava je prostě přestřelená.. Oficiální fix, který by byl místo senzoru a airbag spolujezdce nonstop zapnutý, není. Četl jsem, že to někdo dělá na mazdy (na MX5 jsem zatím nikoho nenašel), v případě že mu podepíšete papír, že je airbag spolujezdce stále aktivní a že přejímáte odpovědnost na sebe za neoriginální zákrok do bezpečnostního systému mazdy. Toť zatím vše, snad se někdo ozve, aby mi to pomohl fixnout na pořád.
Frankie Sporty

Příspěvekod Frankie Sporty » 04 dub 2012, 15:15

pro mike
Přílohy
IMG_0211.JPG
Frankie Sporty

Příspěvekod Mike » 04 dub 2012, 15:21

Tak vzhledem k tomu, kolik do toho vede drátů, v tom bude asi i nějaká elektronika...neměl si to rozdělaný? Jestli pojedeš 14. nebo 15. na ten vejlet do berouna, vem ten krám s sebou. (viz pražský srazy)
Je tolik krás, že tisíc let nestačí na přehled...
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
http://www.legendysilnic.cz
Dovoz zajímavých strojů ze zahraničí, včetně papírování.
Obrázek
Mike

Příspěvekod widar » 04 dub 2012, 15:30

Ten senzor by měl pasažéra i vážit a podle toho nastavit sílu repsektive spíš časování exploze airbagu. Jinač by sedačce řidiče podle mě neměl smysl. Oblbnout by to asi šlo, otázka je jak to potom řachne a jestli to pak spíš neublíží...
'98 MX-5 NB, 1.6, 81 kW, Lava orange mica (Mazdaspeed color), Nardi wheel, Bilstein
Obrázek
widar

Obrázky: 8

Příspěvekod Frankie Sporty » 04 dub 2012, 15:38

mike: jak jsem psal, zítra to vezu zkusit pořešit odporama.. kdyžtak ti to potom můžu hodit o tom víkendu, podle počasí a podle času..
widar: tak to mi příde už trochu sci-fi technology. Airbagy jsou natlakovaný a buď vystřelí nebo nevystřelí..
Frankie Sporty

Příspěvekod Mike » 04 dub 2012, 15:44

Já bych čekal, že to jenom řekne, jestli tam někdo je nebo ne. Ale dává to smysl...ta krabička vypadá moc sofistikovaně na to, aby to vracelo jenom "1" nebo "0":)
A ty airbagy nejsou natlakovaný. je tam pyropatrona, která ten pytel svým výbuchem nafoukne. A docela si dokážů představit, že ta řídící jednotka může vyhodnotit kolik ms po nárazu ty pytle nafoukne...protože těžkej týpek tam bude pozdějc než lehká baba. Takže kdyby to tý lehký holce bouchlo ve chvíli kdy už má palici na palubce, tak to má spočítaný. Takže pokud to tak je, tak bych to nastavil těma odporama spíš na větší hmotnost, ale to chce mít datasheet k tomu čidlu
Je tolik krás, že tisíc let nestačí na přehled...
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
http://www.legendysilnic.cz
Dovoz zajímavých strojů ze zahraničí, včetně papírování.
Obrázek
Mike

Příspěvekod Frankie Sporty » 04 dub 2012, 15:53

Natlakováno myšleno tak, že je prostě dáno, nakolik se ten airbag nafoukne.. A co se týká časování, tak je to jedno, jelikož všechny předměty prostě mají v době nárazu stejnou rychlost a jestli je 50kg holčina nebo 100kg chlápek, tak na palubce budou stejně rychle..
Frankie Sporty

Příspěvekod jardaj. » 04 dub 2012, 17:12

U NC je v sedadle zátěžové čidlo které je propojené na kontrolku a když se spolujezdec nepřipoutá tak svítí výstražná kontrolka, jestli je to také spřažené na airbag nevím, ale ten je pro spolujezdce u NC vypinatelný. Nákup dávám proto do kufru protože to jinak svítí že není spolujezdec připoutaný a je to dost citlivé takže nemusí být váha moc velká. Jinak má Frankie pravdu že airbagy se nafouknou stejně rychle ať je tam váha jakákoliv protože setrvačnou rychlost mají předměty stejnou ať mají hmotnost jakoukoliv. Zasraná elektronika na otravování.
jardaj.

Další

Zpět na Technika MX-5