MX 5 NB drobné závady

MX 5 NB drobné závady

Příspěvekod j3ykobim » 07 kvě 2014, 15:29

Sem si přivezl tedy svou první MX 5 NB, má pár much s kterými by jste mi asi dokázali poradit či dát tip co stím.
drnční mi plech mezi výfukem a autem - musí se koupit nový nebo stačí jen starý nějak nabastlit ?
levá koncovka výfuku při jízdě kmitá více než pravá, je to normální ?
startér je takovej línej, ale někde sem zahlídl že to u MX5 není nic nenormálního, co s tím? repas?
motor zní jak sekačka, ale kamarád i prodejce řikal že je to normální, posledních 10let sem měl jen 6ti válec, jde to nějak ztišit ? případně pasuje tam motor z jiného modelu?
chci vyměnit olej, jakej doporučujete, kolik litrů je potřeba?

díky za tipy
in progress MX-5 NB 1.8 1998 Twilight Blue Mica , GuruRacing Roll bar, V-Maxx + Rays, replic K&N air intake
j3ykobim

Re: MX 5 NB drobné závady

Příspěvekod mastercs999 » 07 kvě 2014, 15:38

1) drnčící plech není nic neobvyklýho u MX5. Nevím proč bys měl kupovat nový, spíš bych se podíval jak je uchycenej a proč to drnčí. Já to nepodtáčím a od té doby nic nedrnčí :D
2) Nemám dvě koncovky, nevím. Napadá mě jen zkontrolovat uchycení.
3) Není spíš akorát špatná baterka?
4) Nevím, nejsem technik :D
6) Olej si dává každej jak chce. Osobně mám Mobil Super 3000 5W40 a jede to :D Jinak neuděláš chybu tady s MillersOils. Je tu na ně i jakási sleva (http://forum.mx-5.biz/viewtopic.php?f=59&t=2194) A je tu i někde téma o olejích (http://forum.mx-5.biz/viewtopic.php?f=4&t=120 a http://www.mx-5.biz/viewtopic.php?f=4&t ... ebb1440fcd)
mastercs999

Příspěvekod j3ykobim » 07 kvě 2014, 16:37

tak z tím olejem si nejsem vůbec jist :), vypadá že každej dává trochu jinej :o , ale díky za odkazy
in progress MX-5 NB 1.8 1998 Twilight Blue Mica , GuruRacing Roll bar, V-Maxx + Rays, replic K&N air intake
j3ykobim

Příspěvekod Apache » 07 kvě 2014, 18:13

To jsi auto sotva koupil a už chceš swapovat? :D Je tu na to vlákno, jaké motory jsou odzkoušené v zahraničí atak...a jestli prahneš po v6 tak by se určitě nabízel mazďácký motor KL, stačí googlit ;)

OT: Máš tu z Ústí teda? Každopádně gratuluji ke koupi a snad bude dělat radost :)
Apache

Příspěvekod cavan » 08 kvě 2014, 09:23

Plech skontrolovat ci nie je niekde uvolneny + to co pisal mastercs999

Koncovka tak isto neviem nemam skusenost

Starter.. Auto mi nekopne na 3ti otoc.. Pokial viem je to normalne.. Skus pomerat prip. vymenit baterku

Olej skus dat miller oils. Chalani si ho vychvaluju, a pocul som z viacerych zdrojov ze naozaj stoji za tie peniaze. To by ti malo vyriesit aj ten zvuk.. Ale proti 6 valcu to bude kosacka vzdy.. ;)
EX - (NBFL 1.8 VVT PHOENIX, HT, S2K seats, GV lip, Vmaxx, cooling plate, frame rails)
IN SERVICES - NBFL 1.6 NEVADA powered by LPG

vyroba frame rails, cooling plate (info po SZ)

www.aliiscolores.com
cavan

Příspěvekod IvanGS » 08 kvě 2014, 11:14

Kosačka = sekačka :D .
Mně přijde, že když se autor ptá na prkotiny jako drnčící plech nebo výfuk (prkotiny myslím co do způsobu opravy), pak koupit si auto, u kterého mu přijde chod motoru nestandardní do té míry, že se ptá na možnost vestavby jiného, mi přijde poněkud unáhlené.
Ale třeba bude vše OK - lehni si pod nastartované auto, dotýkej se plechu a - v rukavicích - výfuku a hned bude jasno, proč to drnčí a kmitá. Mimochodem, mám originál duplex a také jedna koncovka "kmitá" jinak než druhá, výfuk a jeho uchycení prostě není symetrický, přesto se na to koukni, něco v nepořádku tam mít můžeš. Odstranění těchto závad se pak nabídne samo. Startér - změř baterku s chcíplým motorem, i s nastartovaným. A po jízdě a třeba druhý den zase před jízdou. Zjistíš její aktuální stav, zda a jak dobře dobíjí a jak po nečinnosti "drží". Mimochodem, startér je líný i po delší jízdě? Pokud by byla baterka OK a startovalo to nestandardně pomalu, pak se nabízí repase startéru, u MX-5 s tím nemám zkušenost ale na např. na motorkách BMW se to dělá běžně, někdy pomůže vyčištění, někdy se musí repasovat celý, bývají uvolněné uhlíky apod. Pokud by to bylo nutné, svěřil bych to ale odborníkům.
Motor - byl pravidelně servisován? Srovnával jsi jeho chod s jinou MX-5? Zkus vyměnit olej, zkontrolovat náplně, ujisti se, že se nejedná o pazvuky, které se sice linou z motorového prostoru, ale s vlastním motorem nemají nic společného (může být něco uvolněného,stav silentbloků apod.) a pokud i pak bude chod nenormálně "sekačkový", můžeš to řešit dál.
Je pravda, že 4-válec nebude mít chod jako sametový, kultivovaný 6-tiválec. Ale měl jsem auta čtyř-, šesti- i osmiválcová, celkem pravidelně poslouchám (a občas se svezu) dvanástiválec v Aston Martin DB9 a přitom mi motor mé Majdy nepřijde jako "sekačka". Je jiný, chod je typický pro čtyřválec, ale velmi kultivovaný, až sametový.
Nejkrásnější NBFL na světě!
IvanGS

Příspěvekod j3ykobim » 08 kvě 2014, 14:46

díky za postřehy, ptám se na prkotiny, jelikož každé auto má své časté závady a ty budete pravděpodobně znát...., já se pod auto dostanu až o víkendu a nechce se mi hned půl auta rozebírat, když to může být nějaká pičovinka. Auto za studena startuje relativně dobře, horší je to při zahřátém motoru. O motoru nic moc nevím, zdá se mi že v ten samý motor je v mazdě 323 s kterou sem občas jezdil, tenhle ale po vytočení dost řve se mi zdá. Doufám že po výměně oleje ztichne. S jinou MX5 jsem boužel nejel. Podvozek je ok, řekl bych že dokonce sedí líp než B8 sprint který sem měl na trojce. Nikde nikde nic neklepe či nebouchá krom toho výfuku.

Apache - jj tu ,díky
j3ykobim

Příspěvekod PavelS » 08 kvě 2014, 21:11

Ivan to napsal pěkně :) Drnčící plech uvidíš sám co s nim je - bude někde uhnilej - buď sundat, nebo nechat zavařit pokud je to ten na vejfuku. Ten tipuju - ten na autě nad katem drnčet jentak nebude asi.

NBčko nemá HLAčka, takže by cvakat neměl - srovnej to s jinou - to na foru nevyřešíš...

Vibrace u duplexu jsou normální - viděl sem to na všech v podstatě (pro mě jeden z důvodů proč ho nechci :oops: )...

Startér bych netipoval, ten vydrží nesmysl - nejdřív nabít baterku, zkusit kabeláž...
PavelS

Příspěvekod MAXsport » 08 kvě 2014, 21:31

Každá MX-5 potřebuje 3x otočení, neplést si to se slabou baterkou.

Mam taky NB 1.6, od začátku co auto mám tak zní jak sekačka a něco v něm klepe jako šicí stroj, přesně jako by to byly špatný zdvihátka, jenže NB má napevno ventily. Měřil jsem i vůle na ventilech a všechny OK, auto jede normálně, olej nechlastá, těch 10kW co ta 1.6 má, tak neřešim.
MAXsportpneu.cz závodní pneumatiky s homologací na silnice
Polyspeed silentbloky pro MX-5 - Group buy polyurethanové silentbloky s různou tvrdostí pro MX-5
michal@maxsportpneu.cz
MAXsport

Příspěvekod j3ykobim » 09 kvě 2014, 12:57

jak s autem jezdím tak už se to zlepšuje, před tím prý dlouho stálo, motor už je trochu tižší, vyčistil sem sání(které je vymyšleno fakt divně) a hned má lehce lepší tah, asi by chtělo vyměnit za nějaké otevřené odstíněné..., auto startuje tak na 3 až 4 otočení na což nejsem zvyklý, ale asi to mám v pořádku..., když říkáte že je to normální. Jen mě začali trápit brzdy, jsou tedy ok, ale brzděj na pikaču, na okruhu si je nedokážu představit, koukal sem že po FL už maj větší, maj třmeny stejné uchycení jak NB před FL?
j3ykobim

Další

Zpět na Technika MX-5