trhaný pohyby fofrklacku při prokluzu kol

trhaný pohyby fofrklacku při prokluzu kol

Příspěvekod Mike » 05 srp 2014, 09:40

Mám ještě jeden problém krom těch vokýnek:
Pohybuju-li se hrabaje, tak dochází k takovýmu dost nepřijemnýmu jevu, pohyb dobředu dozadu je doprovázenej takovým poskakováním a v tom rytmu se mi chveje fofr klacek. Hádám, že to bude v uložení něčeho. Prasklej silentblok někde na difu nebo něco takovýho...dif samotnej

Kde začít hledat?
Je tolik krás, že tisíc let nestačí na přehled...
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
http://www.legendysilnic.cz
Dovoz zajímavých strojů ze zahraničí, včetně papírování.
Obrázek
Mike

Re: trhaný pohyby fofrklacku při prokluzu kol

Příspěvekod radep » 05 srp 2014, 10:09

NBFL to má předpokládám stejné jako NB... Takže převodovku ti na kastli drží v předu 2 silentbloky motoru a vzadu 2 (dvojité) silentbloky na diferáku.
Zadní většinou vydrží víc... spíš ty přední na motoru odcházejí a pak způsobují pohyb motoru a převodovky s ním, tedy tvůj problém...

Výměna předních je celkem easy - dá se doma na zvedáku, stačí jenom přizvednout motor zespodu přes převodovku a od kola ty SB vyměníš.

A mimochodem, trošku to dělá vždycky :-) vyměnil jsme přední i zadní za pevnější z IL, ale i tak se hýbe :-)
NB 1.8, 1999, LSD, brdzy: Hawk HP+, EBC UPS, BF307+, Motor: komplet GO (YCP písty, Hastings kroužky)
radep

Příspěvekod Mike » 05 srp 2014, 10:14

Dík, to by mohlo bejt ono.
No tohle se hýbe tak trošku, že čekám, že agregát s kardanem, difem a kolama pojede du pudele a já budu sedět v kastli a mávat mu :D
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
Obrázek
Mike

Příspěvekod radep » 05 srp 2014, 10:58

Koukni na ty SB zblízka... pod motorem je normálně uvidíš zespodu, když sundáš kryt. Pravděpodobně na nich půjdou vidět praskliny. Je to celkem častá závada (opotřebení) u MX5. Výměna se celkem dá udělat za hodinku, když máš golu s prodlužovací tyčkou a nějaké dva hevery (ale nezvedej motor za olejovou vanu :-) ). Taky to jde diagnostikovat tak, že si otevřeš kapotu a z kabiny koukáš na motor a přidáváš/ubíráš prudce plyn - motor ti bude lítat do stran (víc jak 2-3cm je hodně) :-)
Ty zadní SB se jednak dost blbě mění (diferák ven), jednak spíš způsobují bouchání při přidání prudkém rozjezdu.
Jinak levné a dobré SB jsou ty z IL, jsou o něco pevnější, ale na komfortu to nepoznáš a nestojí tak moc jako OEM... 10k km na nich mám a super.

http://www.ilmotorsport.de/shop/article_detail.php5?aid=3988&oid=974&depth=3&page=0&count=6
NB 1.8, 1999, LSD, brdzy: Hawk HP+, EBC UPS, BF307+, Motor: komplet GO (YCP písty, Hastings kroužky)
radep

Příspěvekod Mike » 05 srp 2014, 11:07

Kouknu dneska na ty SB na motoru...trochu se bojim toho, že to budou i ty na tom difu...to teď naprosto nemám čas řešit:/
Obrázek
Mike

Příspěvekod riderhenry » 05 srp 2014, 19:37

Mám zkušenost jinou. Všechny silentbloky mám vyměněné. Motorové za MazdaSpeed a diferenciál je PUR od Energy Suspension. Navíc mám na autě docela dost výztuh... Přesto kdybych nechal auto stát třeba na mokru a klouzat jedničku delší dobu, pohyb řadičky se objeví taky a auto začne nepříjemně poskakovat.... Každopádně to autu stejně dobře moc nedělá, když už se klouzat, tak spíš na dvojkou a vyšší stupně, ať to není takový záhul pro auto.
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Příspěvekod radep » 06 srp 2014, 09:23

Nevím proč jinou, já jsem taky psal, že i když je mám vyměněné tak mi to taky dělá :-) Mimochodem máš vyměněné i SB podvozku? Ještě mě napadlo, že celkově by to mohly dělat volné ramena. Poskakování podvozku při rozjezdu... občas s tím mívám taky problémy, tak se chystám na podvozek pomalu :-)
No na RX7 se dělají výztuhy, které tu převodovku chytnou ještě uprostřed ke kastli, předpokládám, že je to asi z těchto důvodů...
radep

Příspěvekod riderhenry » 06 srp 2014, 17:16

Silentbloky mám měněné úplně všechny a ramena by měla být snad taky OK. Mě zase napadá PPF, na který se občas dělají výztuhy, jako tahle:

Obrázek

Nebo by mohla pomoct výztuha diferenciálu, ale asi to bude přenášet dost vibrací...

Obrázek
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Zpět na Technika MX-5