Jak zachazet s plastovym/igelitovym oknem?

Jak zachazet s plastovym/igelitovym oknem?

Příspěvekod evlo » 02 zář 2016, 08:47

Na NAcku mam tuhle zozovost a zatim se me vzdy z nejakeho duvodu slozila za jizdy dobre, pri stani spatne, no dneska poprve za jizdy spatne - tzn. udelal se tam wrikle (zahyb?). Jak proti tomu bojovat kdyz jsem liny odzipovavat okno?

Celou strechu mam teda si asi trochu doleva, protoze kdyz chci pouzit ty predni uchytky, tak s nima musim pohnout trosku doprava, ale to tak ma dost mx-5, takze asi v toleranci.
evlo

Re: Jak zachazet s plastovym/igelitovym oknem?

Příspěvekod Renee » 02 zář 2016, 09:25

Já nejsem schopnej okýnko složit "dobře" vůbec... Když se při stání jó snažím, tak mi ho složit "dobře" trvá ještě dýl než když ho odepínám.

Osobně jsem z toho oknýnka byl nejdřív dost nešťastný - asi den, pak mi Andre_fux poradil ho odepínat / připínat s nenapnutou střechou a je to otázka 5 sekund a zip se nerozjíždí. A protože jsem slabý jak pavouk tak za jízdy stejně nejsem schopnej tu střechu stahovat či natahovat.

Takže moje rada zní, když sundaváš při stání, nejdřív střechu uvolni, pak odepni okno, pak sundej střechu, při natahování naopak. Ztratíš jen minimum času. Jenom to okýnko nezapomenout připnout, když na to nejsi zvyklej. :D A při sundávání za jízdy si holt budeš ničit okýnko.

Střechu doleva nemám, ta moje je spíš křivá v tom smyslu že levý úchyt se zapne snáz než ten pravý, resp. musím zapnout nejdřív levý bo pravý jako první prostě nedám.

Do budoucna doufám že se mi povede sehnat a nainstalovat střechu se sklem.
1993 NA 1.6 85kW. 6q, 4.1 torsen, MeisterR. How did that happen?
Renee

Příspěvekod kousmen » 02 zář 2016, 09:34

Za jízdy těžko, při stání vylézt z auta a při skládání bojovým chvatem sílou lesní víly udeřit do středu okna, kde se zmačkanec rád tvoří a tím se okno plynule ohne. Otázka dvou sekund. Taky to neodepínám, protože mám za zády haldu trubek, přes který bych musel ruce plést jako babička svetr a na takovej koníček se ještě necítím.
Invisible Ride
kousmen

Obrázky: 1

Příspěvekod hroche » 02 zář 2016, 09:49

při skládání je nutné plastové okno odepnou aby naplocho (bez ohybu) dopadlo do prostoru za sedačkou. Poté teprve složit zbytek střechy.
Při natahování střechy střechu zvednout ale nezajišťovat. Poté připnout okno a teprve poté střechu teprve zajistit.

Pokud se to tímto způsobem nedělá a stahujete střechu s i oknem tak se slída bude ohýbat a po letech v místě ohybu praskne.
hroche

Příspěvekod evlo » 02 zář 2016, 10:18

Tak zatim to vypada, ze do mista bezneho skripu nalepim pokusne kachni pasku, nedelate mi radost. Doufal jsem v nejaky promysleny lifehack.

Nechapu k cemu mit manualni strechu, kdyz bych to nepouzival za jizdy, takhle vjizdim do tunelu, nadam strechu, vyjedu, sundam, svet je krasny, ale dneska me ten skrip nastval.

Moje okno navic zije hodne ohnuty zivot, protoze jak doma, tak v praci parkuji v garazi, takze spis strechu obcas nadavam, nez ze bych ji sundaval.
evlo

Příspěvekod Zed » 02 zář 2016, 10:52

Osobně okno zipuju jen v případech stání venku a deště anebo když vyjímečně stojí celou noc venku, jinak žiju stále s rozepnutým oknem a střechu bez odepínacího okna bych nechtěl, má to pro mě už tolik výhod, že si neodepínací střechu nedokážu představit.
charged "beauty"
charged beast
Miata simply begs to be driven hard!

MX-5 Cup 2018 - http://mx-5cup.cz/
Zed

Příspěvekod Fernie » 02 zář 2016, 11:57

evlo: ducttape nedávej, mám doma střechu na utěsňování střech, ta funguje perfektně. Podaruju tě.
Rudá Potvora - NA6, BP, ILmotorsports header, 6q, LSD, MeisterR ZetaCRD.
NA OEM+ DRL - viewtopic.php?f=6&t=5043
http://www.autickar.cz
Fernie

Příspěvekod Safa » 02 zář 2016, 11:58

Fernie píše:střechu na utěsňování střech

By mě zajímalo, jak taková střecha na utěsňování střech vypadá... :mrgreen:
Kochám se, tedy jsem...
Videa z výletů - zde: http://www.youtube.com/user/Safabox/videos
Safa bloguje - zde: http://www.autickar.cz/blog/safablog
Safa

Příspěvekod MAXsport » 02 zář 2016, 16:18

Zed píše:Osobně okno zipuju jen v případech stání venku a deště anebo když vyjímečně stojí celou noc venku, jinak žiju stále s rozepnutým oknem a střechu bez odepínacího okna bych nechtěl, má to pro mě už tolik výhod, že si neodepínací střechu nedokážu představit.

Proto jsem na svoje NB koupil střechu se slídou ;) ..a taky trochu z fin. důvodů :D :D
MAXsportpneu.cz závodní pneumatiky s homologací na silnice
Polyspeed silentbloky pro MX-5 - Group buy polyurethanové silentbloky s různou tvrdostí pro MX-5
michal@maxsportpneu.cz
MAXsport

Příspěvekod Renee » 02 zář 2016, 16:25

No vážně, sorry za offtopic, ale jaké má ta slída výhody? Jako zvykl jsem si, ale kromě toho že se každé ráno při odepínání slídy pěkně protáhnu mě ta věc akorát štve a těším se až budou finance na střechu se sklem.
1993 NA 1.6 85kW. 6q, 4.1 torsen, MeisterR. How did that happen?
Renee

Další

Zpět na Technika MX-5