Kurenie NB - Rozdiel teploty nohy - tvar

Kurenie NB - Rozdiel teploty nohy - tvar

Příspěvekod jogcar » 15 lis 2016, 14:15

Ahojte,
chcel som sa poradit so skusenejsimi. Mozno to niekto z vas riesil, pripadne ma podobny problem.
Maximala teplota kurenia = nohy kuria super, vrch nedosahuje maximalnu teplotu
Optimalna teplota kurenia na nohy = vrchne ventilacne otvory vyfukuju prilis studeny vzduch (aj oknove)/samozrejme v zavislosti od teploty von
- Kontroloval som box kurenia, vsetky vedenia klapky pohyblive, nevykazuku znamky poskodenia
- Regulacia nohy tvar je popisana aj v manualy, aby vlastne tvarova cast nebola prehrievana.

Riesil to uz niekto? je mozne tu teplotu na vrchných otvoroch nejako nastavit?
Vdaka
jogcar

Obrázky: 2

Re: Kurenie NB - Rozdiel teploty nohy - tvar

Příspěvekod jogcar » 15 lis 2016, 15:10

Pripajam este info z manualu
Přílohy
kurenienb.PNG
jogcar

Příspěvekod jogcar » 15 lis 2016, 19:10

Este jeden napad. klapku pootvara ta vrchna hriadel. neviem co je ta spodna, teda co je priamo na lanku a ta druha, ak by mi niekto vedel vysvetlit. vsimol som si, ze je obrovsky rozdiel medzi prietokom studeny teply vzduch. moze byt, ze je vsetko ok, len je spinavy, zabity vymennik spinou?
Přílohy
IMG_20161115_173106.jpg
jogcar

Příspěvekod mojžo » 15 lis 2016, 19:39

Ak nebola pravidelne zmenená chladiaca zmes, je možné že je pripchatý radiátor kúrenia
mojžo

Příspěvekod jogcar » 15 lis 2016, 20:41

Pokial dam klapky naplno kuri. Jedine pokial das da, tri kliky chladnejsie uz vzduch zacne ako keby ist iba cez studeny okruh a cez vymennik pretlaci uz iba na nohy
jogcar

Příspěvekod drzko » 16 lis 2016, 14:47

na NBFL fungujem podobne - ak chcem mat komfortnu teplotu na nohy, vrch je chladnejsi
ci je to vlastnost neviem
1.8 NBFL
drzko

Příspěvekod jogcar » 16 lis 2016, 16:23

Jop, ale vedel by si mi zadefinovat, aky velky je ten rozdiel medzi nohy-tvar? Myslim pri 0 stupnoch. Napríklad ked je nastavena poloha v polovici. Pretoze mne Nohy horia a tvar je vzduch ladovy.
jogcar

Příspěvekod gramo » 16 lis 2016, 17:12

Japonští inženýři zřejmě počítali s tím, že řízení vyžaduje klid, nohy v teple a chladnou hlavu :) Co jsem měl toyoty, dělaly to taky a docela mi to i vyhovuje.
Jen to chce ten studený vzduch nechat foukat někam bokem a ne přímo do obličeje.
gramo

Příspěvekod TeeJay » 16 lis 2016, 17:44

Já jezdím tak, že nejdřív zahřeju sklo, protože vidět je priorita, pak si chci ohřát ruce, takže foukám jen těmi horními větráky přímo na ruce na volantu, a když mě začnou ruce pálit, tak to přepnu jen na nohy.
Schválně to při příští delší jízdě zkusím, jak velký ten rozdíl je, rozhodně to ale není úplně horkej vzduch dole a úplně studenej nahoře. O něco chladnější být ale samozřejmě má, však to píšou i v dokumentu, co jsi sem upnul.
TeeJay

Obrázky: 0

Zpět na Technika MX-5