KONI SPORT KIT + HR -40MM

KONI SPORT KIT + HR -40MM

Příspěvekod Kadle626 » 21 lis 2016, 12:58

Ahoj, nema tu nekdo zkusenost s timto setem? Zajima mr funkcnost na okreskach, okruhy a jak je na tom Mazda vizuelne, dik za kazdou odpoved :)
Mazda Miata 1.8 BP, Torsen T2, JR10 8x15 et20 wheels+Bridgestone RE002,Yokohama Parada Spec2, HKS SR exhaust, Japspeed full aluminium radiator, OTA intake, Nardi steering wheel,GoodRide brake hoses, G5 rollbar, 4-2-1 NBfl exhaust manifold....
Kadle626

Obrázky: 0

Re: KONI SPORT KIT + HR -40MM

Příspěvekod gramo » 21 lis 2016, 16:12

Koni sport mám, pružiny jsou dost možná H&R, ale jistý si tím nejsem, už jsem to tak koupil, tady jsou fotky, jak to tam dával předminulý majitel: viewtopic.php?p=27254#p27254
Po těch letech je to dole asi i víc než -40mm. Vypadá to hezky, nějaké fotky mám tady: viewtopic.php?f=19&t=4304
Rok jsem s tím jezdil, dá se s tím jezdit, ale občas člověk někde škrtne (plastový lip pod nárazníkem ani nepočítám), ve dvou lidech v autě to občas škrtne i na normálním retardéru, blbé jsou i hlubší vyjeté koleje nebo vyboulený střed silnice, protože vana je dost nízko, je tam pro sichr ještě plech. (Připomělo mi to výlet na Rallye Příbram, kde cestou zpět po lesní cestě mazda získala přezdívku "křesadlo"). Plánuju dát 15mm podložky k pružinám, co tu inzeruje vhml.

Je to tuhé, působí to jistě, auto se moc nenaklání a přitom to není vyloženě kostitřas. Jezdí se mi s tím dobře, líbí se mi, jak to funguje, jen mi občas kazí radost, že potenciál auta je o dost dál, než moje schopnosti :) Na normální ježdění mám tlumiče na 1/3, na nejměkčí nastavení mi přišlo, že to tlumí málo a auto je zbytečně nervózní. Na záplatách a mělkých výmolech to funguje dobře -- teda při 50 v obci to drncá, ale od určité rychlosti je to začne trochu žehlit. Trochu nepohodlné to je na zvlněné silnici, ty pozvolné vlnky nedodají tlumičům tak silný impulz, takže auto má tendenci je kopírovat a pohazovat s posádkou. Na okruhu jsem zatím byl jen v Písku a pak jednou na letišti, tam jsem to dal na největší tuhost a ještě mi to občas přišlo málo :) (a v obou případech jsem to při odjezdu zapomněl vrátit a pak se na silnici divil, jak je to tvrdé :)) V Písku si to vyzkoušel i Muzzy a taky se mu to docela líbilo.
gramo

Zpět na Technika MX-5