Odpojeni stabilizatoru - budou se vic nicit tlumice?

Odpojeni stabilizatoru - budou se vic nicit tlumice?

Příspěvekod evlo » 23 lis 2016, 11:56

Neco me boucha na podvozku, myslim si, ze to bude tycka stabilizatoru, tak si rikam proc je vlastne neodpojit uplne, naklony me nevadi vetsi a alespon to bude vic nezavisle, ale nebudou se pak najak zasadne vic opotrebovavat tlumice?
evlo

Re: Odpojeni stabilizatoru - budou se vic nicit tlumice?

Příspěvekod kousmen » 23 lis 2016, 14:41

Podstatnější bude neovladatelnost prdítka, která může zásadně víc opotřebovat karoserii i tělesnou schránku. Tyhle zvuky způsobuje něco co je v nepořádku a tipnul bych, že tyčka je v pořádku. Nicméně tvůj způsob opravy mi připomíná nadání mnohých garážmistrů a musím uznat, že bys akustický neklid vyřešil. Pokud se jedná o stabík zadní, pak se nic neděje, ale předního bych se být tebou nezbavoval.
Invisible Ride
kousmen

Obrázky: 1

Příspěvekod evlo » 23 lis 2016, 14:53

To je zase nejaka hospodska moudrost, ne? Vzdyt stabilizator ovladatelnosti ubira, jen stabilizuje naklony auta.
evlo

Příspěvekod kousmen » 23 lis 2016, 15:02

Máš pravdu. Asi je to subjektivní, podle předvídavosti člověka. Mám rád když auto zatočí hned a bez stabíků je potřeba vědět jaká zatáčka následuje po dvaceti metrech. Takže když už tuhle pravdu znáš, není důvod se tu ptát a zhodnoť si to podle svých priorit a pocitů. Spíš než náklony trápí tlumiče zákeřný syndrom Rosenbergových přírazů, který zažívají na českých silnicích. Ale máš pravdu hlavně v těch hospodských kecech. Diskuzní forum je hospoda bez piva...

Mimochodem tu jízdu bez stabíku na miatě mám odzkoušenou díky prasklé kosti stabilizátoru hned po koupi. Vážně si nedokážu představit, že by takový chování auta ocenil někdo jiný než farmářský fanoušek Citroenu 2CV. ;)
Invisible Ride
kousmen

Příspěvekod evlo » 23 lis 2016, 15:22

Tak ono tam neni nic moc co by mohlo delat zvuk, proste gumove valecky na ramenou a gumove valecky na tyckach od stabiku, jinak nic moc. Teda jeste docela vazuji, ze by se mohlo proste uvolnit neco uplne bokem a to na kanalu mlatit do kasle.
evlo

Příspěvekod TeeJay » 23 lis 2016, 15:29

Tyčky mlátí, i když jsou "jen" nedotažený šrouby...
TeeJay

Obrázky: 0

Příspěvekod kousmen » 23 lis 2016, 15:30

Chtělo by to zvednout a mrknout na to. Věřím že může být problém s ledasčím kolem stabíku, ale samotnej stabilizátor moc chyb vykázat neumí. Když nic nenajdeš, tak ho sundej a uzavřeme sázky jestli ho tam budeš dávat zpět nebo ne. :)
Invisible Ride
kousmen

Příspěvekod AndrewG » 23 lis 2016, 15:51

Musim povedat ze som sa celkom pobavil :D
Pridavam sa k stavke ze ak je to presny stabik tak bud pojde najpat po prvej jazde, alebo nepojde, lebo nebude mat ist uz na co :D
AndrewG

Příspěvekod Renee » 23 lis 2016, 16:45

No mě jak furt vypadávala ta kost viewtopic.php?f=4&t=4927 tak jsem jezdil docela dlouho se stabíkem přidělaným jen na jedné straně a nepozoroval jsem vůbec žádnej rozdíl v jízdě... Kromě toho že na nerovnostech ten volnej stabík mlátil do nápravy... Což mě štvalo a byl to jedinej důvod proč jsem problém řešil.
1993 NA 1.6 85kW. 6q, 4.1 torsen, MeisterR. How did that happen?
Renee

Příspěvekod evlo » 23 lis 2016, 16:54

Divný, bych čekal, ze se to bude znatelně víc naklánět, ale pokud to mas snízeny třeba, tak to se vykompenzuje.
evlo

Další

Zpět na Technika MX-5