Chtěl jsem sepsat už dřív, ale až teď jsem se dokopal
Custom fit foamectomy:
Nejdřív obyčejné kuchnutí sedačky
- naznačil jsem si pozici všech tří prutů unitř sedačky (tlusté čáry) a bouli, co chci odřezat (mřížka a přerušovaná čára). Základem je vysouvací řezák na koberce se zcela novým (!!!) listem, pak to řeže úplně krásně a vůbec to pěnu nedrolí
- nebylo třeba prořezávat celou mřížku, stačilo jen v jednom směru a opatrně odebírat z boku. Spodní bouli jsem seřízl uprostřed až ke drátu, na krajích řezu něco zůstalo, aby kovová oka dál prut držela. Při troše snahy velmi dobře vratná změna - slepit vyřízlé kusy k sobě a přilepit k sedáku zpětně není problém.
- oko z drátu na levé straně sedáku má chuť se prohlodávat pěnou, pomůže třeba kolem oka dát nějakou další (kolem toho drátu jsem našil kus molitanu - není na fotce)
- chtěl jsem vyříznout i opěrák, abych se lépe vešel zády. Tady je naznačená mapa řezu, čísla odpovídají vybrání v násobcích cca půl centimetru (přibližně)
- vybráno, černou fixou naznačen, kam přijdou vlepit pěnové výstelky
- vlepeno chemoprenem plus ještě kusem nalepené černé oděvní kůže vyztužena pravá strana opěráku
- to samé u sedáku
Kdyby váz zajímalo, co je to za fialovou hmotu, tak je to obyčejná dvouvrstvá karimatka

Zespodu sedáku přibyla také jedna vrstva po několika zkoušeních tak, aby se mi sedělo co nejlépe.
Na nalepování jsem použil chemopren, ale pokud jste s tim nikdy neprocovali, vyzkoušejte si lepení několikrát někde nanečisto. Je celkem blbuvzdorný, ale chce to odhad, jak silnou vrstvu nanést. zbytečně silná vrstva nedrží a smrdělo by vám zbytečně celé auto. Na porézní povrchy (typicky molitan autosedačky) je někdy vhodné nanést dvě tenké vrstvy než jednu silnou. Sedačky jsem měl po lepení dva dny mimo auto a kompletně vyčahly, nic jsem z nich už necítil a ani v autě po delším stání nic cítit neni.
Operace to byla cca na den. Sedačka není na první pohled poznat, po několika měsících a asi 2tis km se ani neproseděla ani neprohla, záda i sedák vypadají normálně. Posed je mnohem lepší, vůbec nelítám zestrany na stranu, sedačka je tužší a pořád příjemná, boční vedení vynikající.
Jedna drobnost, co jsem zapomenul vyfotit. První, co se na sedačce prodře, je levá bočnice. Je podlepená takovým molitánkem, který se vydrolí, udělá hrudky a ty pak jsou hnacím motorem prodření sedačky. Povedlo se mi to podchytit včas, toho vydroleného molitanu se zbavit a díky pěnovým výstelkám, které jsou hladké, moc prodírání nehrozí.
Myslím si, že custom fit foamectomy je super úprava, velmi mě vyhovuje, ale asi nebude pro každého. Nikde jsem ji provedenou neviděl, ale určitě nejsem první, kdo to tak provedl natož koho to napadlo