od Tomin » 09 kvě 2017, 21:49
Měl bych tip. Spočívá ve vysedávání u monitoru a studování map. Pravda, pro mě je to ryze relaxační kratochvíle, ale takhle virtuálně jsem už objevil bezpočet parádních cest a výletních cílů. První krok je stanovit si cíl. I ta nejkratší cesta k němu může být zajímavá, ale nevyhýbá se zpomalovacím obcím ani autodestrukční nekvalitě asfaltu. Takže za druhé vybírám cesty mimo zástavbu a s hladkým povrchem. Tady využívám můj nejoblíbenější pomocník mapy.cz. Jejich Základní mapa je krásně přehledná a nejlépe indikuje klikatost silnic. A hlavně je tam Panorama! Podle ní nejen že poznám kvalitu asfaltu ale i stupeň pěknosti krajinky kolem. Přeci jen jet půl hodiny nějakou agrární pouští nebo lesní monokulturou, byť po novém koberci, se mi zdá mrhání vzácným časem. Naštěstí takových míst moc není a zpravidla mají pár km. No a když už je někde trasa s výhledy jak z pohádky, navíc mimo intravilán ale děravá jak ementál, tak za třetí sleduju dopraviinfo.cz, jestli se zrovna nedává do pucu. Nebo když už se někde něco delšího opraví, upravím si trasu tak aby měla smysl v návaznosti na další o kterých vím že by stály za projetí. Ale připomínám, jsem zatím virtuální cestovatel, tak nebudu doporučovat trasy když jsem po nich ještě nejel.
NC 2.0 Expression
To není auto, to je ROADSTER, lásko!