chyba P0140 lambda / kat

chyba P0140 lambda / kat

Příspěvekod phantomond » 04 čer 2017, 14:29

Ahoj. Zase jednou jdu pro radu. Po výměně výfuku od svodů do zadu, teda včetně katu, se mi po nějaké době cca 70 km rozsvitila kontrolka motoru. OBDII vyhodilo chybu P0140, tedy chybu zadní lambdy. Máte někdo nějakou zkušenost, jak ověřit kde je chyba, jestli v lambdě nebo v katu? Zatím jsem jemom zkontroloval kabeláž a nic podezřelého jsem neobjevil. Ještě dodám, že chybu jsem dvakrát vymazal a vždycky se vrátila po nějakých 60 km. Máte někdo tušení co s tím? Budu moc vděčný za radu, za 14 dní mi končí stk, tak to potřebuju dát dohromady
phantomond

Re: chyba P0140 lambda / kat

Příspěvekod phantomond » 04 čer 2017, 19:08

Ještě dodám další detaily. Jedná se o nbfl, 1,6. Spotřebu normálně neměřím, ale s ohledem na chybovou hlášku jsem to teď změřil od pumpy k pumpě a na 420 km my vyšla spotřeba 7,94l, což je při mém jízdním stylu myslím OK. Je tam dlouhá cesta Brno - Hradec, proložená nějakou zábavou, blbnutí okolo Brna a výlet hradec Deštné, kdy to cestou bylo celkem v otáčkách. Přes noc jsem odpojil baterku, aby se promázla pamět, a dneska 180 km bez rozsvícení kontrolky. 10 km ráno po městě, 170 km Hradec - Brno s jednou přestávkou na tankování. Z toho bych vyvozoval, že kat by měl být OK, protože správně fungující lamda by na něj měla zareagovat, ale samozřejmě o tom vím prd, takže i nadále ocením jakoukoliv radu místních šamanů. Sice to momentálně nesvítí, ale 180 km mi nepřijde až tak rozhodujících, bohužel.
phantomond

Příspěvekod phantomond » 05 čer 2017, 19:36

Tak tentokrát to vydrželo 240 km a chybová hláška se vrátila. Nechce se mi kupovat za litr lambdu, když nevím jistě, jestlito je chyba v ní. Fakt nemáte nikdo typ, jak ověřit, v čem je problém?
phantomond

Příspěvekod phantomond » 07 čer 2017, 16:17

Furt se v tom rejpu a tak mě napadlo, nemáte někdo náhodou navíc zadní lambdu na NBFL. Ideálně jestli někdo rozprodáváte nějakej vrak, ale zároveň je odzkoušeno, že lambda je funkční. Nejideálněji na zapůjčení s případným odkupem, kdybych ověřil, že je to lambdou ;) Rozumné půjčovné kdyžtak taky uhradím.
phantomond

Příspěvekod phantomond » 16 črc 2017, 16:21

Aby bylo vlákno rozřešeno, tak jenom dodám, že jsem zadní lambdu vyměnil a už 1000 km klid. Chvála bohu se nepotvrdily mé obavy, že by to bylo koupeným zánovním katem. Každopádně moje stará lamda je volná na pokusy, kdyby někdo chtěl darovat. Vzhledem k tomu, za jakých podmínek chybu házela (viz příspěvky výše), by z ní mohl někdo šikovnej něco vykouzlit. V případě zájmu o darování pošlete zprávu, snad ji tu pořád mám. Jinak ještě pro případné další zájemce doporučím lamdu od ILka. Je i s konektorem, tekže se nemusí řezat dráty, a funguje podle všeho spolehlivě. Mě za akční cenu z UK (mx5 parts) vyšla i s poštou do práce na nějakých 1350,- Kč, tedy cenu klasických náhrad u kterých se řezat musí.
phantomond

Zpět na Technika MX-5