Renee píše:Moje NAčko na mě už delší dobu hraje takovou srandu:
Po zahřátí občas začne z ničeho nic točit na volnoběh nějakých 1100 až 1200 otáček. Nedělá to vždy.
Většinou to proběhne tak že stojím třeba na semaforu, motor jede v klidu na těch 700-800 jak by člověk čekal, a pak najednou aniž bych cokoliv udělal, otáčky vyjedou nad 1000 a zůstanou tam. Zbytek jízdy se už pod 1000 nevrátí, až po vychladnutí a studeném startu jede zas jak by člověk čekal. Zastudena si přitočí, a jak se po minutce zahřeje tak zas jede v pohodě 700-800 až do dalšího náhodného roztočení.
Teploměr ukazuje teplotu tak nějak jako obvykle, ručka teploměru nijak nekolísá.
Stává se to nepravidelně už přes půl roku, občas to dělá celý týden každou jízdu, občas třeba měsíc klid.
Neznáte někdo takový problém, nemáte tušení co s tím může bejt, co mám vyměnit?
Děkuju.
Renee píše:Kontrolku mně to nerozsvítí, ale myšlenka zajímavá. Pomohlo ti altík vyměnit?
Jezdí se s tím docela normálně, přijde mi že akorát otáčky padají dost zvláštním způsobem, resp. od tak 2000-1500 to jde dolů dost pomalu a kolísavě, ael to za jízdy moc nevadí. Spíš je fakt na prd v tom stát protože auto na těch 1100 duní, vibruje, dělá strašnou nepohodu
Jo, a vyblikám fault code 3, může to s tím mít spojitost?
Renee píše:Moje NAčko na mě už delší dobu hraje takovou srandu:
Po zahřátí občas začne z ničeho nic točit na volnoběh nějakých 1100 až 1200 otáček. Nedělá to vždy.
Většinou to proběhne tak že stojím třeba na semaforu, motor jede v klidu na těch 700-800 jak by člověk čekal, a pak najednou aniž bych cokoliv udělal, otáčky vyjedou nad 1000 a zůstanou tam. Zbytek jízdy se už pod 1000 nevrátí, až po vychladnutí a studeném startu jede zas jak by člověk čekal. Zastudena si přitočí, a jak se po minutce zahřeje tak zas jede v pohodě 700-800 až do dalšího náhodného roztočení.
Teploměr ukazuje teplotu tak nějak jako obvykle, ručka teploměru nijak nekolísá.
Stává se to nepravidelně už přes půl roku, občas to dělá celý týden každou jízdu, občas třeba měsíc klid.
Neznáte někdo takový problém, nemáte tušení co s tím může bejt, co mám vyměnit?
Děkuju.
Renee píše:Volnoběh šteluju vždycky tím šroubkem, bez spojování TEN a GND, ale už mám ten šroub zašroubovanej tak že to víc moc nejde. A hlavně když to ještě dotáhnu tak při normálním volnoběhu - než jí rupne v kouli - točí třeba 500 a chcípá. Tomu zbytku cos napsal jsem nerozuměl. Jak se ty věechny věci řeknou anglicky abych si to mohl vygooglit?
A ano, co jsem z internetu vyrozuměl tak skutečně by to s chybou 3 nemělo jet, tak na to radši nesahám, aby jí to nedošlo
Podle všeho se nějak vysírá kabeláž k CASu, ale na to fakt nemám rozum, abych tohle šteloval sám. Můžu vyndat konektor a pofoukat do něj jako do cartridge z gameboys a to je tak všechno.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 69 návštevníků