Co bych měl říkat já, Vti je auto pro děti po tom všem co jsem měl(neříkám, že je to líný, ale podvozkově mi to nic nenabídlo)...Jak píšeš, i 110ps bohatě někdy stačí, samozřejmě časem bych moc rád 1.8 a dostat se někam ke 160-170ps klidně, mám v hlavě představu jak si to auto postavit, aby mě bavilo max....
Jediný co mi opravdu vadí na té 1.6 je cestování na delší tratě (zatím si v tom nedovedu představit jet třeba Chorvatsko) a prostě maličko víc síly, abych nemusel tak často řadit...S 1.8 to bude oka a stejně k tomu koupím daily car, jezdit s tím celoročně je škoda... Mě nechybí pokora, v zadokolkách sem neměl nic odjeto...Takže klidně začnu i na 1.6 pohodička...Na mokru a námraze toho má člověk stejně krásně plný ruce a tlemí se jak blázen:-) ...Rozhodně to není líný, docela svižný ...prostě je to lehoučký...hlavně dvojka, trojka táhne pěkně a všichni co jsem svezl a že to byl třeba kluk s Sti mi řekli, že to jede pěkně...
Není to auto co potřebuje 200ps naštestí ,,, a některým autům nepomůžou ani ty koně...
A skvěle funguje i v sérii, nemusíš do toho nutně cpát další mega peníze...opravdu nemá konkurenta....