Baterka kaput

Re: Baterka kaput

Příspěvekod George » 12 zář 2010, 18:24

a zatěžuješ/dobíjíš jí přes zimu nebo jí máš celou dobu jen vytaženou? Prej jim moc neprospívá, když jsou delší dobu bez odběru(bohužel jsem to zjistil, když jsem chtěl po 5 měsících nastartovat)... Já mám jinej problém, stává se mi, že při většim odběru(světla, rádio a zabrzdim) všechno lehce pohasne a padnou mi otáčky... nějakej nápad?
Proud to be a "hater" that defends Authenticity
George
rádce

Obrázky: 4

Příspěvekod Raduna MX5 » 12 zář 2010, 18:31

Po zimě ji dobiju...ale nyní už nevydržela ani 3 tejdny, když sem jezdil každý víkend, takl v poho, ale po 3 týdnech nečinnosti kaput i teď v létě...tak ji hodim na nabiječku a zatim to bylo ok. Včera sem ji takhle sundal z nabiječky, plně nabito, ale schopnost udržet si to nabití, sem neměřil...
Řídit MX-5 je nejzábavnější činnost z těch, kdy člověk může zůstat oblečenej ;-)
Raduna MX5
Administrátor

Obrázky: 15

Příspěvekod George » 12 zář 2010, 18:35

právě, že mě bylo řečeno, že tim že baterku necháš (v mém případě origo baterka z MX5 r.v. 2003) delší dobu(u mě 5 měsíců) bez odběru proudu, zabíjíš jí tim. Já když jí teď dal na nabíječku, ani z ní neodebírá proud, takže už je totálně mrtvá
Proud to be a "hater" that defends Authenticity
George
rádce

Obrázky: 4

Příspěvekod Raduna MX5 » 12 zář 2010, 18:41

No podle toho mého chování to typuju na to, že altík dodává nějakou hodnotu a v okamžiku většího odběru je to dotaženo z baterky, což v mém případě staré baterky už nebylo kde brát. Ale připadá mi ten altík slabej...už asi unavenej...že nestíhá ani světla...
Souhlas s tim, že baterka v delší nečinnosti se zničí, neb ona má nějakou dolní minimální mez, kam se má vybít a kde ji lze ještě v poho dobít, ale jak klesne pod tuto mez, tak sice lze jí dobít, ale její životnost se zkrátila třebas na polovinu a tak dokola, až po tud, kdy ji sundáš z nabíječky a nic, jako by tam nebyla...
Dal jse do googlu : Nabíjení autobaterií, a můžu si o tom číst do rána...
Spíš mě trápí ten altík...
Řídit MX-5 je nejzábavnější činnost z těch, kdy člověk může zůstat oblečenej ;-)
Raduna MX5
Administrátor

Příspěvekod Raduna MX5 » 03 říj 2010, 12:52

riderhenry píše:Proc davat vic penez za original s mensi kapacitou? :) Koupil bych klidne Vartu, pokud vim, jsou to vyborne baterky. Ja tam nacpal myslim taky 45ku a auto ted lip startuje a v zime startuje tak, jako startovalo driv v lete... :) kupoval jsme taky pres http://www.probat.cz, super pristup, ani ceny nemaji nijak spatne.

Neposlal bys foto, jak se ti tam vlezla, od originálu je o dost vyšší...myslim tu vartu 545156033
Raduna MX5
Administrátor

Příspěvekod Raduna MX5 » 05 říj 2010, 19:32

Raduna MX5 píše:Tak mi taky už naprosto zhebla baterka...

eee... zhebnul alternátor. Už je na repasování, snad to dopadne :roll:
Raduna MX5
Administrátor

Příspěvekod PavelS » 05 říj 2010, 22:41

Proč by nedopadlo? :-) v létě jsem ho měl na repasi u Golfa - stačí šikovnej elektrikář ;)
PavelS

Příspěvekod Raduna MX5 » 08 říj 2010, 12:09

PavelS píše:Proč by nedopadlo? :-) v létě jsem ho měl na repasi u Golfa - stačí šikovnej elektrikář ;)

...tak sem byl informován, že altík je total kaput :( , a to sem do toho letos už nechtěl nechtěl nic cpát...Byla provedena výměna za jinej repasovanej a zase nemusim kupovat baterku, takže šul nul...zatim...pro letošek.
Raduna MX5
Administrátor

Příspěvekod woody » 25 úno 2011, 19:26

woody

Příspěvekod Krenstik » 25 úno 2011, 21:59

mělo by.
Mazda 3 a k tomu nějaký fašista.....
Krenstik

Obrázky: 36