nemel jsem v prevodovce diferakovy olej, mel jsem tam prevodovy olej vyssi specifikace, ktery mi doporucili v Motulu (maji ho v katalogu prirazeny k MX-5). GL5 oleje casto nedelaji dobre synchronum.
1999 10th AE Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
No zkusil jsi to, ale bohuzel, existuje funkce search a ja nejsem sklerotik
riderhenry píše:tak jsme dohledal jaky jsem koupil olej - je to Motul 80W90, API GL5 (a dalsi specifikace)
Cili 80w90, coz je specifikace u mx-5 urcena do diferaku (pokud nejezdis s autem jen v lete, coz nejezdis), plus k tomu jeste GL5, ktery Mazdackym prevodovkam nedela dobre
jezisi... na vsechny pady to neni olej do diferaku, ale je to olej do prevodovek a diferaku, tak jako asi naprosta vetsina. Viskozita v tomhle pripade nehrala roli. Ale kdyz ti to udela radost, tak se vzdavam, vyhral jsi - a za to pouziti funkce search mas minimalne 2 bludistaky!
1999 10th AE Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
diky za osvetu, ze oleje do prevodovek a diferaku mohou byt ty same. To jsem vazne netusil Proste jsi tam nalil olej specifikace, ktera u mx-5 patri do diferaku (tak neslovickar). To je holt fakt, ktery jsi vzapeti poznal a jeste vice bys ho pocitil na podzim a v zime
nevim, naleju 75W-90 do diferáku- to nemuže vadit přece.. v NC ho mám taky, doporučili mi to i v diskuzi na oleje.cz V návodu u nb je psáno SAE 80 nebo 90. Teoreticky by tam tedy stačil jednosložkový olej za 70,-
Mazací plán Millers oil říká u NB 75W-80, mazací plán u Motulu 75W-90...