Péče o střechu

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

koupit černé vinylové plátno

Příspěvekod liborch » 26 čer 2011, 21:05

Zdar,
nevíte někdo, kde a za kolik by se dalo koupit černé vinylové plátno
udělal bych dotaz na známého čalouníka, třeba by mi za rozumné peníze ušil novou střechu
zadní díl s oknem mám OK
Postertova princezna.
liborch

Re: Péče o střechu

Příspěvekod Pavel260 » 28 čer 2011, 13:17

zdar, to nevim ale myslim ze mam sklo z NBčkove strechy, nechces si tam nechat vlepit rovnou to sklo ? :) ovsem nemam vyzkousene jestli by to pak slo slozit.
147koní + jedna lama http://pavelmx-5.rajce.idnes.cz/
Pavel260

Obrázky: 3

Příspěvekod willy2.0 » 28 čer 2011, 15:14

Mohl by někdo poradit nějakou šikovnou impregnaci na střechu-vinil? Už jsem použil dvě značky (něco dražšího od Wurth a ted mám od Armor). jde mi o to, že zaprší dvakrát a můžu to dělat znovu pomalu. Hlavně mě štve, že se od toho oblije i auto pak, jak zaprší, shit.
Maximum Atack"
willy2.0

Příspěvekod Frankie Sporty » 28 čer 2011, 19:49

willy2.0 píše:Mohl by někdo poradit nějakou šikovnou impregnaci na střechu-vinil? Už jsem použil dvě značky (něco dražšího od Wurth a ted mám od Armor). jde mi o to, že zaprší dvakrát a můžu to dělat znovu pomalu. Hlavně mě štve, že se od toho oblije i auto pak, jak zaprší, shit.

Já jako vinil nemám moc potřebu impregnovat.. je asi dobrý to udržovat v nějakým plastickým stavu, aby to nepraskalo.. docela jsem spokojenej s nějakou černou "sračkou" od želvy.. předtím to jen umyju pořádně vodou nebo šamponem... když mám náladu, tak to přestříknu obyčejnou impregnací na kožený boty (150,- v humanicu), ale ta bohužel udělá šmouhy a tak to ještě právě zatřu tím ošetřovačem od želvy.. výsledek pěkná jednotná černá střecha, která vypadá přirozeně (ne jak mokrej kondom) a nic se na ní nelepí.. voda se na ní drží ve formě kapek, takže impregnace nějaká funguje.. zatím aplikuju tak 1x za dva měsíce a nemám problém.. střecha drží vodu, plátno se zdá poměrně pružný, auto to neprasí a vzhledově to má pěknej efekt..
No matter what you do in live... MAKE IT YOUR OWN!!
Frankie Sporty

Příspěvekod Vavris » 29 čer 2011, 08:01

Já jsem koupil Mohair pro vinylové střechy, nastříkal jsem to někdy na konci března a od té doby voda stále stéká jako kdybych to impregnoval včera...
back in the business 8-)
Vavris

Příspěvekod ADix » 29 čer 2011, 08:26

Já měl něco od sonaxu a vydrželo to rok...tedy sezonu v zimě auto stojí...
...because still in progress...
ADix

Příspěvekod Rudy » 29 čer 2011, 14:46

Ja som zatial nekupoval nič špeciálne, lebo vždy som to riešil v nedeľu na chalupe... Na vinil som raz použil sprej na interierové plasty, farba a vôňa je super, odpudzuje to vodu perfeknte a navyše to trošku zmäkčí, ale časom to začne zmývať voda a ostávajú stekance na karoserii. To najlepšie čo som použil a aj najdrakšie je silikonový olej na okná (taká ta vodička aby sa nemuslei používať stierače) vydržalo to srašne dlho, farba furt čierna, žiadne stekance a nevysušujeto vinil, na druhej strane ho to ani nezmäkčí.
A na NA, na textil ocino narval dajakú penetraciu na textil staršiu ako ja v hodnote 8kčs. a drží to ako ďabol.
Rudy

Obrázky: 2

Příspěvekod Bass.Boi » 07 kvě 2013, 11:23

Jak pisi v mem vlaknu, tak udelam copy/paste, snad OP promine ;)

Koupil jsem MA FRA DIAMANT PLAST FOUR (vycetl jsem to nekde na netu, a videl par videi na youtube) no krasne to obnovi strechu plus to jeste zmekci a naimpregnuje.
Ten "Four" ma par vyhod, neni pohanenej plynem, ma pumpicku, a tim padem v tom co jde ven neni zadny plyn.
Lahvicka za cca 120Kč a myslim, ze tak jeste 2-3krat to nasplicham s tim.
Je to takove bile mleko, krasne voni, a efekt je okamzity, jelikoz se dostane krasne i do spar ;)

Kdyz na to naprsi, tak se to chova, jak kdyz mate cerstve navoskovanou karoserii, utvori to male lokalni kapky, zbytek odtece.
Strecha byla puvodne seda, jak jde videt treba tady: http://img8.rajce.idnes.cz/d0803/6/6869 ... G_8668.jpg
Za lepsiho pocasi udelam detailnejsi a kvalitnejsi foto + makro :geek:

Tady jsem schvalne udelal pulku strechy, aby jste videli ten mega rozdil :!:
renovace strechy-2.jpg

A tady je to komplet.
renovace strechy.jpg
...::: NC 2.0 Sport, 118kW/160 HP, LSD, 6speed, Bilstein :::...

..:: Ex ::..
...::: 1.8 NB Miracle, 103kW/140 HP, L.S.D, 6 gears, Nardi Torino, Bilstein B8 + Tein S-tech :::...
...::: Ex - 1.6 NB 81kW/110 HP' - "Rote Sau" :::...
Bass.Boi

Obrázky: 5

Příspěvekod Sedrik » 07 kvě 2013, 12:43

Používám SONAX a spokojenost - lahvička stojí cca 440,- Kč a vydrží na 2x (jaro, podzim)
+ pokud se dostane voda dovnitř (hlavně v zimě) a objeví se začínající plíseň, tak vyčistit a nastríkat impregnací na stany :)
Lost but not forgotten: MaX NBFL 1.8l LSD Silver Blues
BMW E90 325xi Japanrot
Sedrik

Příspěvekod dopr » 11 kvě 2015, 08:08

Od čtvrtka v Lidlu impregnace za pade ;)
http://www.lidl.cz/cs/nabidka.htm?actio ... l&id=29434
.:. MX-5 NC Expression, 2.0, 118kW/160 HP, L.S.D, 6 gears .:.
:.EX: MX-5 NB, 1.8, 103kW/140 HP, L.S.D, 6 gears, Nardi Torino, Bilstein B8 + Tein S-tech springs:.
Obrázek
dopr

Obrázky: 3

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...