Miata cup a okruhové ježdění

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Miata cup a okruhové ježdění

Příspěvekod Joseph » 24 bře 2010, 22:40

jezdíte někdo český Miata cup? Rád bych občas vyjel (až ji zajedu) s MX5 na okruhy, ale spíš než závody preferuju na okruhu pohodu ježdění.....jezdíte někam občas ? Já jsem zatím zkoušel Most, Sosnovou a Mýto, ......... žádnej velkej závodník ale nejsem, raději jistím závodní pole zezadu abych měl přehled :-) ......
TADY A TEĎ ..........
Joseph

Re: Miata cup a okruhové ježdění

Příspěvekod Alessio » 24 bře 2010, 22:45

No ono toho u nás moc na výběr víc není...z toho co jsi vyjmenoval má pro normální auta smysl akorát ten Most, nechápu co lidi baví na "okruzích co se jezdí na dvojku". Jo, na blbnutí asi dobrý, ale s okruhovým ježděním to nemá moc společného, to je taková gymkhana spíš :lol:
Alessio

Příspěvekod zazaa » 24 bře 2010, 22:47

miata cup ne, ale zajezdit ano :)

Most , Sosnova, Myto ... nejlepsi na mazdu podle me Sosnova nebo Myto, v moste uz me osobne chybej moc kone (mam jen 1.6NA)

ted o vikendu je zrovna trackday v sosnove http://www.trackday.cz/ premejslim jestli jet nebo ne, ale jelikoz sem byl minulej vikend v moste tak asi budu doma vytvaret nejake hodnoty abych mel nejake bezvyznamne plus :)
zazaa

Příspěvekod Alessio » 24 bře 2010, 22:52

Klidně jeď, jestli mi to vyjde tak tam taky budu. Kluci co to pořádají sou bezva, takže doporučuju, pokud někdo chce trošku blbnout
Alessio

Příspěvekod PavelS » 24 bře 2010, 23:19

Byl jsem párkrát v mýtě a taky si myslim že je super... Co jsem zvědavej, tak jak bude moje trochu poladěný auto letos fungovat na Sosnový kde jsem trochu pojezdil loni a nebýt výkonu tak mi NBčka silně ujížděly. Letos to musim někde decentně potrápit, ale tak na jednom okruhu za rok. To auto pro mě má nesmírnou cenu, okruh mu dává strašně zabrat... :oops:
PavelS

Příspěvekod Raduna MX5 » 24 bře 2010, 23:20

zazaa píše:... sosnove http://www.trackday.cz/ premejslim jestli jet nebo ne...,

Dobrej tip ;) , Sosna mě baví, je pěkně v rovině a mám to blízko 8-) ...Taky mám 1.6 a zadejchala se i v Mejtě do toho kopce tam... Most jsem ještě nejel ale rád bych...jen se projet.
Jo pak je bezva slalom viewtopic.php?f=3&t=83
Ted tam byl Ryba....
Řídit MX-5 je nejzábavnější činnost z těch, kdy člověk může zůstat oblečenej ;-)
Raduna MX5
Administrátor

Obrázky: 15

Příspěvekod Winie » 25 bře 2010, 00:04

no na trackdays sem se chtel jet v sobotu podivat, ale asi mi to u pritelkyne neprojde, ze bych ji vytahnul na zavody, navic bych stejne ani nejezdil. jeste nebudu mit vymenej olej :roll: jinak co sem byl ted v moste na kukacku, tak bych se rad na podzim projel kdyz bude moznost a odvaha. jak auta, tak moje. ale vidim to ze tam budu delat spis safety car :lol: co se tyka nakyho blazneni po okruhach nebo letistich tak s tim ma fakt nejvetsi zkusenost ryba no. ty jeho onboardy sou fakt narez :lol:
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

https://www.instagram.com/petroldaddie/
Winie

Obrázky: 1

Příspěvekod riderhenry » 25 bře 2010, 00:15

Alessio: Nejdriv si zkus zajet s MX-5, obzvlast nejakou 1.6 nebo 1.8 NC, nejaky klasicky okruh (treba Brno...) a potom uvidime, jestli bude porad tvrdit to stejne :D Kdyz jsem jel Brno proti hodinovym rucickam (zavod do vrchu - pulka trati, ta cast do kopce), tak jsem ani nemusel v podstate brzdit do zatacek... :D Ty trate jsou moc siroke na takove "motokary" proste. Asi nebude uplna hloupost, ze je Myto na MX-5 idealni, kdyz se to vsude povida :) Ja tam ale jeste bohuzel nebyl, takze nemuzu potvrdit... :(
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Příspěvekod Alessio » 25 bře 2010, 00:27

Však jsem o Brnu nic neříkal ;) . To už je opravdu moc profi trať a s autem co nemá extra výkon si tam moc neužiješ. Ale v mostě sem parádně blbnul s jakýmkoliv autem (jedna promo akce, hodně značek, hodně modelů) a i tam mx5 se tam bude cítit líp. Já prostě chci na okruhu řadit aspoň čtyřku, abych tomu říkal "okruh" a né "dráha pro motokáry" :roll:
Alessio

Příspěvekod riderhenry » 25 bře 2010, 00:32

Nejak nerozumim, v cem je tak dobre radit 4. prevodovy stupen? :) V moste jsem nejel, ale vzhledem k tomu, ze je to "dospely" okruh, tak to nebude asi az tak rozdilne, i kdyz je to urcite lepsi, co jsem slysel... V NC jsem jel a pusobi mnohem rychleji, nicmene i tam zrychleni uz dost opada na vyssi stupne, alespon na muj vkus (mozna jsem jeste porad rozmazleny tou motorkou, ktera davala 200 pod 10 sekund :D ), a u NB je to jeste o neco horsi. Mne prave vyhovuji zatacky na dvojku, kde se mi napriklad i na suchu jeste muze utrhnout zadek, zatimco na trojku uz leda diky najezdu na brzdach... :) Ale tak co clovek, to nazor asi. Ja bych si samozrejme zajel kdekoliv, je ale treba i zohlednit spotrebu gum, brzd... Slysel jsem, ze treba Sosnova zere gumy neskutecne, zatimco Brno je na tom docela dobre, to muze taky rozhodnout, kdyz neni clvoek milionar :)
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Další

Zpět na Diskuze o čemkoli...