MX-5, prosím poraďte s výběrem

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: MX-5, prosím poraďte s výběrem

Příspěvekod IvanGS » 15 čer 2012, 15:02

Díky za posouzení ale já ji nechci kupovat, to až po Novém roce, jen se mi na první pohled celkem líbila, tak jsem si řekl co na takovém inzerátu objeví odborník...
Jezdím 14 let na motorkách BMW, často jezdím známým něco posoudit, taky mi takhle posílají inzeráty a vím, že si všimnu věcí, kterých oni ještě ne, tak si říkám, že tady to bude asi podobné...:-)
Nejkrásnější NBFL na světě!
IvanGS

Příspěvekod ZIZU » 15 čer 2012, 17:06

stejně jako Marfil bych za tuhle cenu kupoval uz NBfl...
ZIZU

Obrázky: 1

Příspěvekod riderhenry » 15 čer 2012, 19:53

bmxdave píše:...jen trošku začíná vzadu na prazích povrchová koroze ale opravdu jen minimální která se dá odstranit velmi snadno.

Rekl bych, ze uz to bude prohnile spis skrz, spis to hnije zevnitr...

K tomu dovozu vs. nakupu v CR - myslim, ze obecne je lepsi se vyhybat bazarum, i kdyz pak clovek automaticky musi prijit i o pekne kousky. Jednak soukromnik nema na aute narazenou jeste marzi, navic ho prodavani nezivi, takze s mensi pravdepodobnosti bude maskovat nejake nedostatky tak, aby nebyly poznat a delat z auta lepsi kousek, nez je. Ze je MX-5 vetsinou vikendovka je sice pravda, ale i tak porad plati, ze mzdy v Nemecku jsou nekde trochu jinde a tak si clovek muze spis dovolit nejakou peci, nez u nas. Ale to je takove vecne tema :)
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Příspěvekod IvanGS » 15 čer 2012, 20:11

Určitě nechci auto s korozí, to budu raději hledat déle. Proti mým bývalým hobby autům má MX-5 výhodu, že je to relativně levné auto a za rozumné peníze se dá asi sehnat opravdu pěkná.
IvanGS

Příspěvekod Miata » 15 čer 2012, 20:37

Ahoj, nečetl jsem sice všechny příspěvky, ale osobně si myslím, že NA v ČR nekoupíš zachovalou tak, jako když za ni dáš 6.000eur v německu. U nás jsem neviděl za poslední 2 roky žádnou ve stavu, který bych byl ochotný koupit anebo někomu kdo hledá opravdu velmi dobrý stav doporučit (nehleděl jsem na ceny). Jinak za mě, jedině NA ;) !
MX-5 NA silver 96 1.6 komplet Postert + podvozek BC Racing BR-RS 4/5kg alles in ordnung http://www.lennypromotion.cz
+ daily E61 535D :-)
Miata

Příspěvekod LordJames » 15 čer 2012, 22:19

Jelikož se taky po nějakym hezčim kousku poohlížim, tak se pomalu zapojim...pár sem jich u nás viděl v bazarech a zatím zkušenost taková,jako s kterýmkoliv jiným autem...snažili se toho zamaskovat co nejvíc, ale je to prostě bazar, kterej má za úkol vydělat za každou cenu. Když je v CZ nějaký slušný NAčko, buďto ho vlastní někdo, kdo si je hodně dobře vědomej, jakej poklad má, náležitě se o něj stará a za žádnou cenu ho od sebe nepustí (btw doufám, že se mezi tyhle šťastlivce brzo přidám :) ), nebo ho někdo sice prodává, ale k dispozici je maximálně pár dní, protože je hned fuč. Jak nějaký "naoko" slušný NA stojí dýl v bazaru, něco na tom smrdí...Táta bydlí v Německu, tak má za úkol to checkovat tam, uvidíme, jak to nakonec dopadne, držte palce.

Tohle viděl včera:
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/ma ... 74211.html

Prý chování bazaru stejné jako u nás a nakonec zaperlili...půjčili mu to na projetí, tak si to táta frčí pěkne do kopce, když v tom to chípne...a hele,není benzín :-D tak to pustil z kopce zpátky do bazaru, řekl jim o tom, načež mu řekli, že vedle je benzinka,tak jestli chce,klidně ho tam odtáhnou :-D

A na tohle mi jede mrknout zítra:
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/ma ... 37828.html

Případně ještě:
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/ma ... 94793.html

kdyžtak prosím znalce o komentáře k těm dvěma posledním ;-)
ObrázekObrázek
LordJames

Příspěvekod IvanGS » 16 čer 2012, 16:27

No, pokud se v Německu dají za tyhle peníze sehnat opravdu pěkné NA, tak je to bomba! Ale v téhle souvislosti se zeptám - v jednom z testů jsem četl že výkon 66kW NEBRAT. Je to jen malým výkonem nebo měly tyhle motorizace nějaké mouchy?
IvanGS

Příspěvekod Miata » 16 čer 2012, 16:51

IvanGS píše:No, pokud se v Německu dají za tyhle peníze sehnat opravdu pěkné NA, tak je to bomba! Ale v téhle souvislosti se zeptám - v jednom z testů jsem četl že výkon 66kW NEBRAT. Je to jen malým výkonem nebo měly tyhle motorizace nějaké mouchy?

Nevím, ale myslím že za tyhle peníze jsou ty auta pěkné jen na fotkách... Jestli chceš OPRAVDU ZACHOVALOU dívej se na ceny 4000 eur a výše, spíše 5000 a výše... Výkon 66kw se tu mnohokrát řešil, mrkni do sekce TECHNIKA, myslím že tak rok zpátky tam bylo přímo téma 66kw. Nedívej se na kilowaty, dívej se raději na stav vozu. Jestli 66 nebo 85kw to je úplně fuk. Myslím si že nebude vůbec žádný rozdíl. Jestli chceš o něco málo svižnější tak běž do 1.8 96kw. Ale najít takovou a ještě k tomu velmi zachovalou, je běh na dlouhou trať ;)

EDIT: viewtopic.php?f=8&t=907&hilit=66kw+vs
tady jsme se o tom bavili...
MX-5 NA silver 96 1.6 komplet Postert + podvozek BC Racing BR-RS 4/5kg alles in ordnung http://www.lennypromotion.cz
+ daily E61 535D :-)
Miata

Příspěvekod IvanGS » 16 čer 2012, 22:12

Naprosto s Tebou souhlasím, i když budu hledat spíš ve vodách 1.8...:-). Ale zeptám se ryze hypoteticky, kupovat ji teď nechci, spíš se chci zorientovat na trhu MX-5, co tahle, stála by za ty peníze, pokud by inzerát nelhal a šlo by o stav nového vozu?:
http://www.sportovnivozy.cz/26582-mazda-mx-5-zilina
IvanGS

Příspěvekod ZIZU » 17 čer 2012, 03:45

nemůžu si pomoc, ale za tuhle cenu seženeš na 100% v německu NBfl najeto kolem 50tkm...

viz. http://suchen.mobile.de/auto-inserat/ma ... 09742.html
ZIZU

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...