Nízké otáčky při jízdě na neutrál

Nízké otáčky při jízdě na neutrál

Příspěvekod DeTomas » 06 črc 2012, 18:03

Děje se mi zajímavá věc.Když jedu cca 60km/h se zařezenou rychlostí a pak třeba z kopce vyřadim a jedu na neutrál, tak mi zničehonic klesnou otáčky z 800 tak na 600, kde se drží. Jakmile dojedu třeba na červenou a úplně zastavím (pořád na neutrál), tak v okamžiku kdy se přestanou točit kola, se otáčky samy vrátí do normálu, a takhle pořád dokola. Žádné problémy nepozoruju... Dělá to také někomu? Není tam někde nějaké čídlo, které by na to mělo vliv??
10th Modrá je dobrá :-)
DeTomas

Obrázky: 2

Re: Nízké otáčky při jízdě na neutrál

Příspěvekod radep » 06 črc 2012, 20:58

Zvláštní, mě to dělá přesně naopak :) při jízdě mám otáčky tak 950-1000, po zastavení klesnou na 850. Předpokládal jsem, že je to normální aby fungovaly posilovače a tak... proč je to u tebe naopak... Ale u BMW mi špatná lambda způsobovala různé podivnosti v držení volnoběhu.
NB 1.8, 1999, LSD, brdzy: Hawk HP+, EBC UPS, BF307+, Motor: komplet GO (YCP písty, Hastings kroužky)
radep

Příspěvekod widar » 06 črc 2012, 23:25

Mě otáčky při jízdě na neutrál nebo s vyšlápnutou spojkou a při zastavení drží, ale občas při brzdění nebo při zatáčení (např menší křižovatka ve městě) mi občas otáčky buď poklesnou (o cca 200-300 otáček) nebo vyletí (o cca 500) a pak zase drží. Čím to může být netuším.
'98 MX-5 NB, 1.6, 81 kW, Lava orange mica (Mazdaspeed color), Nardi wheel, Bilstein
Obrázek
widar

Obrázky: 8

Příspěvekod radep » 06 črc 2012, 23:41

Řekl bych, že při zatáčení je to normální, protože zatěžuješ servo... tím se trošku sníží otáčky motoru a řj chvíli trvá než na to zareaguje. Občasné výkyvy u bmw dělala ta lambda, ale u mazdy teď netuším protože mám novou lambdu a motor po go a dělá to taky. Řekl bych, že mám ještě načatý volnoběžný ventil - vydává různé divné zvuky a bzučí. Potřeboval bych nový ale nevím kde ho sehnat levně (asi pasuje i z jiného auta?)
DeTomas: jo a úplně nejlevnější co můžeš udělat hned je sundat klapku plynu a volnoběžný ventil a vyčistit je pořádně od oleje a usazenin.
NB 1.8, 1999, LSD, brdzy: Hawk HP+, EBC UPS, BF307+, Motor: komplet GO (YCP písty, Hastings kroužky)
radep

Příspěvekod DeTomas » 08 črc 2012, 02:07

radep píše:Zvláštní, mě to dělá přesně naopak :) při jízdě mám otáčky tak 950-1000, po zastavení klesnou na 850. Předpokládal jsem, že je to normální aby fungovaly posilovače a tak... proč je to u tebe naopak... Ale u BMW mi špatná lambda způsobovala různé podivnosti v držení volnoběhu.

No to by bylo logičtější...zapoměl jsem říct že u mě je to asi dle nálady miatky :-) někdy to pozoruji více někdy méně,,,:-)
10th Modrá je dobrá :-)
DeTomas

Obrázky: 2

Zpět na Technika MX-5