Převodovka,nosník

Převodovka,nosník

Příspěvekod bmxdave » 16 črc 2012, 13:19

Už sem tu psal že mám problém s nějakým chrastícím zvukem po uvolnění spojky. Dnes mi bylo od mechanika v servise řečeno že to ložisko spojky nemůže být že by to dělalo opačně při stlačení spojky že je to dělá převodovka a prý tento zvuk dělá skoro každé druhé auto že to není nijak hrozný a jen doporučil dát do převodového oleje nějaké additiva, máte s tím někdo zkušenost, má to cenu vůbec? Prý to tak chrastí většinou když je teplo kdy olej je daleko řidčí než v zimě. A ložiska v převodovce by to určo neměli být protože je Lukáš měnil tak nevím sem z toho nějaký zmatený :)

K tomu nosníku- dnes sem měl možnost poprvé viděl spodek mazdy :) a celkem sem nechápal z toho jak je podélný levý nosník doslova rozežraný se chci zeptat kdo jste to už dával vyvařit na kolik vás to zhruba přišlo?
bmxdave

Obrázky: 1

Re: Převodovka,nosník

Příspěvekod PavelV » 16 črc 2012, 14:00

Dělají to hlavně převodovky u motorů 1,6. U 1,8 jsem to ještě neslyšel. Já s tím jezdím už 4 roky a auto dostává dost do těla. Snažím se měnit olej každý rok. Při normálním užívání (mimo okruhy) bych to asi neřešil.
PavelV

Příspěvekod Winie » 16 črc 2012, 15:06

ja nechal varit spodek u miaty a mel jsem toho vic nez nosnik a bylo to asi za 4000. uz si to moc nepamatuju. nosnik je dulezita cast konstrukce mx-5 a kabrioletu vseobecne. takze to nech vyvarit
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

https://www.instagram.com/petroldaddie/
Winie

Příspěvekod bmxdave » 16 črc 2012, 19:37

PavelV: díky za info asi to teda nebudu řešit, na okruh se dostanu tak 1-2x za rok a jinak s autem jezdím hodně málo na plný plyn takže snad se tam něco časem nepo..re

Winie: taky dík za odpověd, dám ji vyvařit hned aby se to stihlo do dalšího Miata cupu :)
bmxdave

Zpět na Technika MX-5