Motor jde na 3 válce

Motor jde na 3 válce

Příspěvekod márty » 13 srp 2012, 21:11

Ahoj, chtěl bych s váma zkonzultovat problém. Studený motor chytne vždycky normálně na 4 válce a jede dál normálně.Teplý chytne někdy na 4, víckrát ale jen na 3.
Nejde 1. válec. Někdy se to během nějaké chvíle chytne, někdy ne.
Prošel jsem a prostříkal všechny kontakty v motoru, zkontroloval svíčky, ale nepomohlo to.
Jako poslední šanci jsem vyměnil cívku /1-4/.
Víc už mě nenapadá, jen kabely.

Nesetkali jste někdo s podobnou závadou?
Přijde mi to jako studenej spoj. Je fakt divný, že studený je to vždycky ok. Blbne to vždy až po zahřátí a ještě ne pokaždý.

Budu muset najít nějakýho slušnýho autoelektrikářem, ale chtěl jsem se zeptat nejdřív tady. :)

Dík za rady.
NB 1.6, 23.2.2000, BRG, Nardi Torino
márty

Re: Motor jde na 3 válce

Příspěvekod Pavel260 » 13 srp 2012, 21:24

z toho si nic nedelej. me kdyz je teplej motor to nekdy nestartuje vubec (musim klepat uz se mi to dlouho nestalo), motor toci ale nenaskoci.
ale taky to svoje odhaduju na civky, ani volnobeh pri dojezdu neni moc ok.
preju rychle vyleceni ;)
147koní + jedna lama http://pavelmx-5.rajce.idnes.cz/
Pavel260

Obrázky: 3

Příspěvekod márty » 13 srp 2012, 21:54

no, on největší problém je, že když to jde na 3, tak tím 4. válcem palivo protéká, nespálí se a jde do výfuku. takže může odejít kat a výfuk je rozpálený doběla, minule jsem tak jel 50 km a málem jsem shořel .... Myslím, že moc nechybělo a 3 hodiny chladl výfuk. :?
NB 1.6, 23.2.2000, BRG, Nardi Torino
márty

Příspěvekod IvanGS » 14 srp 2012, 12:20

Jak jsi kontroloval svíčky? Svíčka může házet jiskru venku, ale v motoru pod tlakem ne. Jsou všechny rovnoměrně vypálené? U toho válce co nejde, ja stejná jako ostatní? Když ji vyndáš, je suchá nebo mokrá?
Já už jsem vyléčený z dlouhého bádání po příčinách, chci jezdit a ne se v tom hrabat. Při závadě zvednu kapotu a hledám selským rozumem a co do nás vtloukali v mládí ("když motor neběží, nejde tam buď palivo nebo svíčka nehází jiskru", což je geniální rada), pak pozvu souseda, ten to obvykle opraví a když to ne, volám servis. Držím palce.
PS: Píšu o jiných autech než MX-5, ta snad bude dlouho jezdit bez závady...
Nejkrásnější NBFL na světě!
IvanGS

Zpět na Technika MX-5