Driftování, klouzání, smekání...

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Driftování, klouzání, smekání...

Příspěvekod MXfanda » 23 srp 2012, 16:08

Jelikož to k tomuto tématu patří a k MX5'kám na 100%, dovolím si nabídnout vyzkoušení našich profesionálních full motion závodních simulátorů v Brně-Slatině http://www.profisim.cz . Simulátory Profisim mají unikátní systém bočního posuvu, který nejvěrněji simuluje ztrátu trakce a přetočení ve smyku. Dá se tak "vycítit" když jde auto do smyku, což jiné simulátory této kategorie většinou neumí.

Simulátor sice nenahradí realitu, ale na druhou stranu žádný karambol "nebolí", a to jak na těle, tak i v pěněžence :lol:

Nově máme i profesionální závody iRacing, kde je kromě jiného i Mazda MX-5 Cup, takže se dá dosytosti vyřádit, a to i online proti "skutečným" hráčům z celého světa na kopiích skutečných tratí jako Mazda Laguna Seca či Okayama Intl.....

Myslím, že by se dalo i domluvit společné ježdění tady členů, spojené i s posezením, občerstvením, pokecem atd..., třeba za dlouhých zimních večerů, kdy naši Mazlové budou odpočívat :) vše je na domluvě, podle toho, jaký by byl zájem.

No a pro vaši představu jak vypadá závod MX5 Cup v iRacingu + video z driftu.

http://www.youtube.com/watch?v=zzsb9czTvHs
http://www.youtube.com/watch?v=H-a5-KnvdYg

p.s. pokud někdo v tomto příspěvku spatřuje reklamu, tak ať to klidně smaže, ale určitě jsem to takto nezamýšlel
MXfanda

Obrázky: 64

Příspěvekod IvanGS » 23 srp 2012, 16:16

To ze mně taky drift king nebude... Všude se píše, že MX je úžasná, protože se dá mj. využívat posunu těžiště, tak mně zajímá jak to u ní funguje... Jinak do smyku se auto dostane různě - velkou rychlostí v zatáčce, škubnutím volantem, ruční brzdou, podřadit+plyn, někdy jen vymáčknout spojku+pustit. Takže od začátku - projíždím zatáčku moc velkou ustálenou rychlostí, nedělám nic s plynem ani s volantem a auto se začne sunout do strany - je MX-5 přetáčivá nebo nedotáčivá? Ujede nejdřív předek, zadek nebo oboje?
Nejkrásnější NBFL na světě!
IvanGS

Příspěvekod Ryba » 23 srp 2012, 16:42

myslíš nějak takhle?
https://vimeo.com/1568683

:D je to o nastavení, v serii by měla bejt neutrální a podlemě se ti bude první sunout zadek...

Jinak já na teorii nikdy nebyl, prostě sem vlez do auta a zkoušel a zkoušel a zkoušel... Nejlepší je, když si vedle tebe sedne někdo kdo to umí a radí = to dá za tisíc teoretickejch videí...
Ryba
špion

Příspěvekod IvanGS » 23 srp 2012, 16:52

Ryba - zhruba tak...pro začátek :D . Jinak máš pochopitelně pravdu, trénink za volantem s odborníkem vedle nic nenahradí. Já se jen na všechno rád teoreticky připravím, už mi to ušetřilo dost času a peněz a taky mně to baví, když se něco nějak děje, chci přesně vědět proč... :idea:
Driftovací bible stažena, Full HD není, ale aspoň se dá vybrat přehrávaš a velikost, kdy se na to dá celkem koukat... Díky za odkaz.
Nejkrásnější NBFL na světě!
IvanGS

Příspěvekod Winie » 23 srp 2012, 20:35

hele drift bible je super vec, popisuje tam defakto skoro vsechny typy aut a jak s nima driftovat, ale jak uz tu padlo. neni nic lepsiho nez jezdit a jezdit. nejlip se to trenuje z jara kdyz jsou jeste zabordeleny silnice od zimy. Me osobne, kdyz uz vylozene chci auto utrhnout, vyhovuje kopnutí do spojky, nebo trhnutí volantem. Ale poslední dobou mě mia nejak víc baví v gripu :oops:
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

https://www.instagram.com/petroldaddie/
Winie

Obrázky: 1

Příspěvekod Vavris » 24 srp 2012, 08:13

Ty vole, tak to si asi první, který má rád zabordelené cesty - ten humus, štěrk a sračky, ktzeré tam zůstanou po zimě mi přijdou zcela nevypočítatelné a koneckonců právě kvůli nim jsem Mazdě udělal loni na jaře moňo pod očičkem :?
back in the business 8-)
Vavris

Příspěvekod Winie » 24 srp 2012, 09:38

je to jak kdyz jezdis na sotoline. chce to hodne presnou ruku a nevyzaduje to tolik plynu. Já i rád jezdim po různejch polnačkách apod. ale to uz s daily. proto me i trosku mrzi ze jsem si neporidil to wrx co jsem puvodne tak moc chtel. Ale vzdy jen do té doby než stojím u pumpy :lol:
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

https://www.instagram.com/petroldaddie/
Winie

Příspěvekod seatik » 11 pro 2012, 17:02

Tak jak vam jde kluci smekani a klouzani? Kdo vsechno jezdite s mazdickama v techto pliskanicich?
Ja na jednu stranu bych strasne moc rad radil venku,ale za jedno nemam zimaky,za druhe mam obrovsky respekt a strach ze zadokolky v zime a treti je mi NA na soli moc a moc lito.
jak jste na tom vy? :-)
Mx5 red NA 1.8 16v 96 kw, m-edition prodáno :-(
Subaru BRZ 2.0 WRB MT new
Subaru Forester XT 2.5T 2007
seatik

Příspěvekod MAXsport » 11 pro 2012, 17:08

Pokaždé když usednu za miatu na sněhu tak je to záruka že se bude hoodně bavit ;) krásně se ovládá když letíš bokem, ale chce to hodně citlivou nohu..ikdyž, ve čtvrtek jsem jel ráno na neprotáhnutý okresce, kdy hodně sněžilo a i do kopce jsem neměl problém..

na druhou stranu, včera jsem na svým parkovacím místě před domem najel na kanál a bylo vymalováno :lol:
MAXsportpneu.cz závodní pneumatiky s homologací na silnice
Polyspeed silentbloky pro MX-5 - Group buy polyurethanové silentbloky s různou tvrdostí pro MX-5
michal@maxsportpneu.cz
MAXsport

Příspěvekod seatik » 11 pro 2012, 17:13

A vozis zatez v kufru? Mazdice ma na snehu hodne lekhy zadek,nezkousel si ji vyvazit jinak nez originalne? :)
Mx5 red NA 1.8 16v 96 kw, m-edition prodáno :-(
Subaru BRZ 2.0 WRB MT new
Subaru Forester XT 2.5T 2007
seatik

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...