Výfuk

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Výfuk

Příspěvekod jardaj. » 04 zář 2012, 15:34

Ještě bych dodal že tlumič je obsahově poloviční možná ještě menší, podstatně lehčí a zezadu není vidět.
jardaj.

Příspěvekod jardaj. » 04 zář 2012, 15:43

Finální úprava je šopováním hliníkem a nástřik černou barvou na vysoké teploty. Na fotce v příloze je obrácený dnem vzhůru.
výf.5.jpg
jardaj.

Příspěvekod MXfanda » 04 zář 2012, 15:59

Tak to je pořádnej 4kanón :D
MXfanda

Obrázky: 64

Příspěvekod jardaj. » 04 zář 2012, 16:51

To je takový šidítko, ale samozřejmě se to dá nadimenzovat i na solo vývod. Na tom snímku cos poslal bych to řešil jinak. Pokud možno potrubí pokud to lze co nejpřímější, hrnec toho tlumiče menší na průměru ale trochu delší aby vyústění trubky z tlumiče nebylo tak vyložené protože až to zkoroduje tak to tam upadne nejdřív protože to tam není ani zesílené.
jardaj.

Příspěvekod Kuba » 04 zář 2012, 18:51

Vavris píše:Možná se zeptám blbě - ale dá se u MX jen změnou koncáku vůbec dosáhnout nějakého "lepšího" zvuku? Z toho, co jsem zatím slyšel mi přijde, že pokud člověk nehrábne i do středu, tak žádná sláva čekat nejde...

Já mám na autě samotný ten Ulter Sport, všechno ostatní zůstalo stejné a zvuk má moc pěkný, není moc hlasitý, ale je slyšet. Při zavřené střeše spíše jenom zesiluje a prohlubuje zvuk motoru, ale při stažené je moc pěkně slyšet a navíc je slyšet i motor. Určitě ho můžu doporučit, sice kvalita zpracování není žádná pecka, ale za tu cenu je super. Jen mě překvapilo, že měnil zvuk docela dlouhou dobu, prvních 1000 km určitě.
Kuba

Příspěvekod jardaj. » 05 zář 2012, 07:01

Řekl bych že je to pochopitelné. Každý absorpční tlumič mění hlas, protože výplň tlumiče (minerální plsť) se trochu stlačí a nezůstane načechraná. Máš pravdu v tom že se mění asi po dobu ujetí aspoň 1 tis. km. Když dělám někomu tlumič tak perforaci trubky v tlumiči vrtám a "grot" po vyvrtání to dost tlumí, ale vypálí se to a rychle vyrezaví.
jardaj.

Příspěvekod MXfanda » 05 zář 2012, 10:46

jardo, tak jsem ještě na ten svůj lauf koukal, a vypadá to, že na 99% je tam ta 2koncovka navařená na origo tlumič (viz. foto s kodem co je na něm vyražený ), který je ok a bez koroze. Takže bych asi prozatím jen převařil tu koncovku, aby auto vypadalo konečně "normálně" ;)

IMG_8694.JPG
MXfanda

Obrázky: 64

Příspěvekod jardaj. » 05 zář 2012, 14:22

Jasně že jo, že je tam koncovka dovařovaná. Ta jedna větev je tam nanic, protože je vidět že tím směrem nejdou výfukové plyny. Jinak hrnce tlumičů jsou většinou pohliníkované a zkorodují zevnitř. Vydrží sice delší dobu, ale kvůli hliníku se špatně opravují.
jardaj.

Předchozí

Zpět na Diskuze o čemkoli...