od jardaj. » 01 říj 2012, 14:45
Ano Henges, hodně záleží na pojišťovákovi jestli je ochoten vyjít vstříc a obětovat potřebný čas a vyhovět zákazníkovi tak aby pojistka či zákonné ručení bylo pro zákazníka výhodné a to za kompromisu ceny a plnění. Všechno je to o lidech. Včera jsme mluvili na vyjížďce mimo jiné o sezonním zákonném ručení, protože jsem byl na poslední letošní vyjížďce. Jelikož je hezky je brzy skončit letošní jezdeckou sezonu. Dneska jsem se byl zeptat pojišťovačky u které jsem dlouholetým klientem a která zastupuje několik pojišťoven jak to je jestli se dá prodloužit sezonní zákonné ručení. Konstatoval že lze !! Nejkratší prodloužení je 14 dní ! Je potřeba vzít k vyřízení sebou současnou smlouvu a velký TP. Prodloužení platí jen pro toto období a příští rok platí původní půl- roční. Mám k tomu i havarijko a další různá pojištění (proti krádeži, živelní pohromy, vandalizmus.....). Toto platí i mimo pojistné období. Čili když mě v prosinci vyhoří barák i s autem tak dostanu částku na kterou mám sjednané pojištění auta. Samozřejmě u sezonního zákonného ručení se nedávají značky do depozita.