Jak zazimovat?

Re: Jak zazimovat?

Příspěvekod bmxdave » 07 lis 2012, 21:50

IvanGS: K tomu zahřívání na volnoběh: já tohle dělal i v létě a vlastně pokaždé když někam jedu protože hned po nastartování prostě skoro neodjedu, motor nechce jet jakoby se dusil ale stačí 1-2minutky trošku ohřát a můžu v klídku vyjet :) Sem nevěděl, to má špatný vliv na svíčky?

K nedocvaknutí střechy: to máte dobré já ji budu muset asi mít docvaklou pořád protože nemám garáž a kdybych to nechal venku nedocvaklé a natahl přes to jen plachtu tak vevnitř bude vlhko jako venku :( :lol:
bmxdave

Obrázky: 1

Příspěvekod IvanGS » 08 lis 2012, 13:15

Bmxdave: když nastartuješ studený motor, díky sytiči tam jde bohatší směs. I když to necháš na volnoběh ohřát a sytič už je stažený, svíčky se nevypálí, to až při vyšších otáčkách. Když budeš jen startovat, blafat na volnoběh a zase chcípat, svíčky se časem zanesou a jednoho krásného dne přestanou fungovat.
Máš pravdu, i v létě nechám motor nastartovaný minimálně na cigáro než vyjedu, jinak nejede :) .
Nejkrásnější NBFL na světě!
IvanGS

Příspěvekod bmxdave » 11 lis 2012, 19:09

Chci koupit plachtu na mxku ale pořád nevím kterou koupit, na netu je toho celkem dost, poradí někdo nebo doporučí nějakou? auto budu mít přes zimu venku a chci přikrýt vynilovou střechu tak mám strach aby to po delší době nezačalo třeba plesnivět pod plachtou....

IvanGS: díky za vysvětlení... ;)
bmxdave

Příspěvekod willy2.0 » 11 lis 2012, 20:11

Moje zkušenost je, že si plachtu na auto už nikdy nekoupím, tedy ne plachtu přes celé auto. Měl jsem ji na tajpáru a postarala se akorát o to, že mi lehce omšela lak..ikdyž byla zima, furt je nějaká prašnost vid ...Když sem ji sundal po zimě bylo to fakt znát na laku a to jsem měl kvalitní šprcku, musel jsem lak nechat přeleštit pak...Na druhou stranu , dát plachtu jen přes střechu u Miaty proč ne ... určitě lepší, než když na to působí led asi.
Maximum Atack"
willy2.0

Příspěvekod seatik » 12 lis 2012, 00:28

Presne jako willy.Plachta je jen zlo,taky mi poskodila lak na aute..ta vlhkost pod plachtou je ,to mi nikdo nevymluvi..hodil bych jak rika je pres strechu,nic vic
Mx5 red NA 1.8 16v 96 kw, m-edition prodáno :-(
Subaru BRZ 2.0 WRB MT new
Subaru Forester XT 2.5T 2007
seatik

Příspěvekod TOM » 12 lis 2012, 08:54

Já už mám zazimováno :shock: :lol: :shock: :lol: :shock: :lol: :shock: :lol:
IMAG1217.jpg

omlouvám se za kvalitu mobilní fotky
MX-5 NA 1.6 Coccinella septempunctata

"Lidé, kteří jsou natolik šílení, aby si mysleli, že mohou změnit svět, to dokážou" - Steve Jobs
TOM

Obrázky: 3

Příspěvekod Pan Černý » 12 lis 2012, 10:34

Jako hlavní "zazimováni" bych viděl nenechat auto venku. Vždycky je nějaká možnost auto zaparkovat v nějaké garáži.
Pan Černý

Příspěvekod IvanGS » 12 lis 2012, 15:07

Kdysi jsem měl na Porsche 928 plachtu na míru, prý něco s membránou co pustí vlhko ven ale ne dovniř, podšitá byla jemnou látkou a lak byl OK. U MX-5 plánuju elastická maxi froté prostěradla, s lakem to nemůže nic udělat. Ale je fakt že důležitá je hlavě střecha, uvidíme...
Nejkrásnější NBFL na světě!
IvanGS

Příspěvekod Miata » 12 lis 2012, 18:04

No plachtu jo, ale kluci to mají asi venku, kde fouká a plachta se tím pádem hýbe a škrábe lak. v garáži bude plachta asi OK. Stejně ji nepoužívám :D jak teď psal někdo přede mnou, mám nachystané froté prostěradla a ty dám přes mazdu.
MX-5 NA silver 96 1.6 komplet Postert + podvozek BC Racing BR-RS 4/5kg alles in ordnung http://www.lennypromotion.cz
+ daily E61 535D :-)
Miata

Příspěvekod Miata » 12 lis 2012, 18:05

TOM píše:Já už mám zazimováno :shock: :lol: :shock: :lol: :shock: :lol: :shock: :lol:
IMAG1217.jpg

omlouvám se za kvalitu mobilní fotky

Ty jsi SATAN :lol: ... ty koberce nebo co to je... :o
MX-5 NA silver 96 1.6 komplet Postert + podvozek BC Racing BR-RS 4/5kg alles in ordnung http://www.lennypromotion.cz
+ daily E61 535D :-)
Miata

PředchozíDalší

Zpět na Technika MX-5