Zkušenosti - STK, PČR

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Zkušenosti - STK, PČR

Příspěvekod birda » 16 led 2013, 15:25

Jaké máte zkušenosti když máte na autě něco co není homologované, přivře STK oko nad tím že to není daily auto a pustí? A když vás staví čerti, řeší to často?
Jde mi momentálně o volant, sedačky, do budoucna rám (nemyslím celorám, ale něco jako Harddog či G5 rámy)
Obrázek
Silver NA 1.8 | custom made exhaust | IL NB radiator | rám AMD | sicny a čtyřbody
birda

Re: Zkušenosti - STK, PČR

Příspěvekod George » 16 led 2013, 15:31

na STK se mi akorát smáli že mám rychlý tlumiče a rychlej filtr na sání, volantu si nikdy nevšímali, akorát teď si i na emisích chlap stěžoval na hluk z výfuku ale problémy nedělal...
Proud to be a "hater" that defends Authenticity
George
rádce

Obrázky: 4

Příspěvekod Winie » 16 led 2013, 15:32

abych rekl pravdu, tak sedacky policajtum nikdy moc nevadili, protoze jsem je utrel tim, ze mam FIA homologaci, coz vetsina z nich vi hovno co znamena, ale slysej homologace a na boku sedacky je stitek ve kterym se nevyznaj. Volant resit nebudou a ram hodlam zduvodnovat jako vyztuhu strechy. Takze u standartnich policajtu projdes. Pokud te drapne dopravka, tak budes mit problem. Nejspis te povlecou nekam na STK, kde ti neprojde krome volantu ani jedno, protoze to nema E homologaci.
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

https://www.instagram.com/petroldaddie/
Winie

Obrázky: 1

Příspěvekod George » 16 led 2013, 15:33

to ať si zkusej, v zákoně je nějakej limit (10 nebo kolik km) kam až tě na tu STK můžou vzít a já se málokdy pohybuju v dosahu 10km od STK :D
George
rádce

Příspěvekod birda » 16 led 2013, 15:40

Hehehe, platí to jen 4km :-D Odkaz na iDnes článek
Obrázek
Silver NA 1.8 | custom made exhaust | IL NB radiator | rám AMD | sicny a čtyřbody
birda

Příspěvekod cavan » 16 led 2013, 15:43

George píše:to ať si zkusej, v zákoně je nějakej limit (10 nebo kolik km) kam až tě na tu STK můžou vzít a já se málokdy pohybuju v dosahu 10km od STK :D

a nemozu ti zadrzat technicak?? ked im nepreukazes homologizaciu??
ako v podstate je to totalna blbost robit s tym problemy, su to skor ochranne prvky, resp. prvky ktore zvysuju bezpecnost, ale tak..
ja som napriklad aj proti pokutam za pasy.. nech si chodi kto chce ako chce, ked sa chce niekto zabit, co ich po tom.. (ja mam pasy vzdy ;) )
a skor si myslim ze budu na STK posielat vraky ktore ohrozuju bezpecnost ako auta ktore maju skrupinky, psortovy volant a ochranny ram.. :roll:
Naposledy upravil cavan dne 16 led 2013, 15:48, celkově upraveno 1
EX - (NBFL 1.8 VVT PHOENIX, HT, S2K seats, GV lip, Vmaxx, cooling plate, frame rails)
IN SERVICES - NBFL 1.6 NEVADA powered by LPG

vyroba frame rails, cooling plate (info po SZ)

www.aliiscolores.com
cavan

Příspěvekod George » 16 led 2013, 15:47

jestli jenom 4, tak tim spíš

Cavan: bůh ví jak to u nás funguje...
George
rádce

Příspěvekod Winie » 16 led 2013, 15:53

cavan, jenze kdyz nebudes pripoutanej tak si ublizis vic nez kdyz ses, tudiz ta lecba bude stat vic penez a tu lecbu plati zdravotni pojistovna ve kterych ma u nas velmi casto podil stat, nedejboze kdyby si zustal postizenej, tak zacnes od statu dostavat invalidni duchod, takze ho zas budes stat penize. Defakto je tohle narizeni ochranou statu, ne tebe ;) Jinak ta STK je tusim 6km, coz muze vyhovovat georgovi, kterej bydli v podhradí a okolo ma jen lesy, ale treba ja mam jen nez se vymotam z mesta 2 STK ktery do tohohle okruhu spadaj, takze dokud se nevyprdim z mesta ven, tak jsem potencialne porad v pruseru :-D Nicmene z 99% jezdim s miou jen o vikendy, kdy maj STK zavreno :lol:
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

https://www.instagram.com/petroldaddie/
Winie

Příspěvekod cavan » 16 led 2013, 16:08

winie, to je pravda.. ale je to len co ak.. mam kamaratku ktora zostala na voziku prave kvoli tomu ze pas mala zapnuty.. je pravda ze to bol len 2 bodovy, ale co ak by ho nemala?? dalsia vec je ze je zle nastaveny system, ked si pozriem kolko odvadzam z vyplaty nemocenske a kolko z toho "dostanem" spat v podobe kvality zdravotnej starostlivosti, tak by som bol ovela radsej keby som si mohol vybrat ze si budem platit odvody do sukromnej poistovne a chodit do sukromnych nemocnic.. usetril by som take tisice ze by som si to mohol dovolit.. (druha vec je ci by som ich nevrazil trebars do mazdy.. :D ) ale to uz je tema o inom.. takze sorry za OT..

moj nazor na to cele je taky ze ked vas za nieco budu chciet dodzubat tak si dovod najdu. a moze to byt aj cez vikend, nakolko budu mat pojazdnu STK... najlepsie mat co najviac veci z E homologizacou, popripade mat doma origo veci a v pripade potreby ich vymenit..
EX - (NBFL 1.8 VVT PHOENIX, HT, S2K seats, GV lip, Vmaxx, cooling plate, frame rails)
IN SERVICES - NBFL 1.6 NEVADA powered by LPG

vyroba frame rails, cooling plate (info po SZ)

www.aliiscolores.com
cavan

Příspěvekod bmxdave » 16 led 2013, 19:10

Já bych se chtěl jen zeptat jestli někdo zkoušel projít STK bez katu a uspěl?!?!? :) a co když mám jiný výfuk (dost hlasitý) a nebo třeba nižší podvozek oproti serii nevadí to těm blbům? dík
bmxdave

Další

Zpět na Diskuze o čemkoli...