Porovnání s Hondou Del Sol

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Porovnání s Hondou Del Sol

Příspěvekod viper913 » 14 bře 2013, 19:01

Zdravím,
chtěl jsem se zeptat, jestli měl někdo z Vás možnost nějakého bližšího srovnání MX-5 (NA, NB před fl) a Hondy Del Sol.
Případně pokud se třeba někdo rozhodoval před koupí, tak proč bral MX-5.

Určitě nechci rozpoutávat žádné hádky na úrovni teorie, spíš by mi zajímalo porovnání od někoho, kdo se svezl v obojím.

Nejde mi o rychlost (absolutní), ale spíš o řízení, pocit a pozici za volantem, charakter motoru, pocit bez střechy,...

Je mi celkem jasný, že MX-5 bude mít asi skoro ve všem navrch, už jenom kvůli koncepci, spíš by mě zajímalo o kolik moc :-)

Předem díky za odpovědi
viper913

Re: Porovnání s Hondou Del Sol

Příspěvekod Winie » 14 bře 2013, 19:18

zkousel jsem oboje a mx5 je uplne o necem jinym. Del sol se da srovnavat spis s barchettou. Del sol je defakto civic v jiny karoserii, nerikam ze je spatna, ale rizeni neni zdaleka tak zabavny jako mx5. Jedinou vyhodou del sol jsou motory. Henges ti kdyztak poreferuje detailne, del sol mel a mx5 má ted.
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

https://www.instagram.com/petroldaddie/
Winie

Obrázky: 1

Příspěvekod Vavris » 14 bře 2013, 19:30

DelSol je taková targa na výlety, MX-5 působí mnohem sportovnějším dojmem. Největší rozdíl asi v řízení - to hondí je jak na zaoceánském parníku.. Podvozek je měkčí a v zatáčkách DelSol rozhodně na MX-5 ztrácí (tušim že nemá stabíky, takže ani lepší podvozek moc nepomůže).
Akorát ten motor by asi nejeden MX-5kař měl pod kapotou raději, než mazďáckou 1.6..
back in the business 8-)
Vavris

Příspěvekod Henges » 14 bře 2013, 20:41

Tak tak, poprvé když jsem zatoužil po otevřené střeše a mx5 byla ještě drahá, tak jsem zůstal věrný hondě a koupil delsolku esi. Motorově jsou na tom jak už je psáno lépe, ale tím to opravdu končí. Je to jak psal Winie převlečený civic. Ovládání, řazení a hravost se nedá vůbec srovnávat. Mě osobně moc nepřirostla k srdci a po půl roce myslím jsem ji prodal. Mx5 mě baví jen co nasednu, u delsol jsem to nemohl říct. Neříkám že to bylo tak tragické, taky mě to auto bavilo, ale s mx5 se to prostě nedá moc porovnávat ;)
Henges

Obrázky: 5

Příspěvekod riderhenry » 15 bře 2013, 00:32

Henges píše:Jo ona ta 1,8 jede tak razantně lépe jo? Jsem si ani nevšim :lol: :P

Uz zase? :roll:

Vsechno uz tu asi bylo napsano, jen bych dodal k porovnani motoru. 1.6 VTEC je samozrejme nesrovnatelny, jenze Honda je tezsi a predokolka (mozna i zprevodovani...?). Vysledkem je, ze MX-5 1.8 bezpecne DelSolu ujede. Pocitove sice Honda jede o hodne lip, ale kdyz se pak auta postavi vedle sebe, realita je jina. Jednou jsem to srovnaval s DelSol s vyfukem Ramus, kdy jsem pres ten kraval (nebylo to vubec spatne) neslysel ani vlastni motor. :) Sam jsem o DelSol uvazoval, kdyz jsem vybiral auto, ale MX-5 jasne vyhrala. Mozna, kdybych Hondu vyzkousel a dal na prvni dojem, tak by me diky motoru dostala. Nastesti jsem mel moznost az po porizeni MX-5.
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Příspěvekod Winie » 15 bře 2013, 00:50

tarze s B16A2 neujede 100% ;)
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

https://www.instagram.com/petroldaddie/
Winie

Příspěvekod riderhenry » 15 bře 2013, 01:19

Jo vymyslel jsem si to... :roll: Spolecne s Libasem z JDM fora jsme spolu sprintovali tak 10x (ja, CRX a DelSol). Poradi CRX, moje MX-5, DelSol. Rozestupy tak delka auta az dve podle jizdy.

1999 Mazda Miata 10th Anniversary Edition 0-60 mph 7.4 Quarter mile 15.6
1994 Honda Del Sol VTEC 0-60 mph 7.3 Quarter mile 15.6

Pridej si tezsi rozjezd s predokolkou a mas vysledek... ;)
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Příspěvekod Henges » 15 bře 2013, 12:19

Osobne jsem sprinty zrovna neresil a pisu to proto, ze rozdil 30 ps bych ai predstavoval trosku citelnejsi. A proto ze mi to neprijde tak razantni rozdil tak nechapu opovrhovani 1.6tkou, na druhou stranu to jeste neni tak hrozny jak na honda clubu kde pokud jsi nemel vti jakoby jsi nebyl :-)
Nikdy jsem netvrdil ze 1.8 je na stejne urovni, nejsem debil :-D Ale zbytecny resit, zpet k tematu ;-)
Henges

Obrázky: 5

Příspěvekod kousmen » 15 bře 2013, 13:12

Podle všeho s nižší spotřebou, ať se to začne hádat pořádně. :lol:
A k tématu bylo snad řečeno všechno. Já jsem nemohl srovnat, každopádně názor nebo spíš pohled na to mám takovej, že je delsol pro ženský a mx-5 pro chlapy, přestože má honda lepší motorizaci. :) Ikdyž najde se i ženská co si ráda užije jízdu...
Invisible Ride
kousmen

Příspěvekod viper913 » 15 bře 2013, 18:05

Tak nějak jsem podobné odpovědi očekával, tak díky za potvrzení.
Říkám, ta rychlost je asi to poslední, co mi zajímá, šlo mi hlavně o řízení a zábavnost...a tam je celkem jasno
viper913

Další

Zpět na Diskuze o čemkoli...