Geometrie

Re: Geometrie

Příspěvekod Miata » 24 dub 2013, 10:03

Kuba píše:Pořád se mi zdálo něco divné na řízení, tak jsem dneska pořádně prohlídl gumy a zjistil, že mám geometrii jako tatra :lol: sjíždějí se mi více vnějšky na všech gumách :D nevíte o nějaké dobré geo, kde mi nastaví mnou donesené hodnoty na severní moravě? Nejlíp Ostrava a okolí.

Zkus buď AutoRubý v Mariánkách nebo v Hrabové u benziny je pneuservis a tam taky dělají, ale já byl v tom AutoRubý a domluvil jsem se že budu u toho... takže jsem to kontroloval...
MX-5 NA silver 96 1.6 komplet Postert + podvozek BC Racing BR-RS 4/5kg alles in ordnung http://www.lennypromotion.cz
+ daily E61 535D :-)
Miata

Obrázky: 1

Příspěvekod TOM » 24 dub 2013, 13:16

Ahoj Kubo ja se přesně v AutoRubý objednával včera na geometrii.
Jedu tam v pátek na 16:30 hod tak Ti mohu potom dát info co a jak to proběhlo.
MX-5 NA 1.6 Coccinella septempunctata

"Lidé, kteří jsou natolik šílení, aby si mysleli, že mohou změnit svět, to dokážou" - Steve Jobs
TOM

Obrázky: 3

Příspěvekod martin_71 » 24 dub 2013, 13:47

TOM: dej vedet, taky me to ceka.
'96 Cosmo / Koni Sport / BBK
martin_71

Obrázky: 0

Příspěvekod Brus » 24 dub 2013, 14:40

nechal jsem si udělat to nastavení, co tu je několikrát zmíněno. rozdíl oproti serii je hlavně v odklonech, včera jsem to otestoval na CzR a oproti sérii je to hodnější vůči gumám.. vnějšky předtím výrazně trpěly, ted je to tak nějak srovnané a co se týká jízdy, tak při prudkém brzdění v zatáčce, se to stalo výrazně přetáčivé - ale co, v zatáčce už se nebrzdí, je potřeba na to myslet :D A trošku mi připadá, že se zhoršila směrová stabilita ve vyšších rychlostech... to jsem zpozoroval při přesunu na okruh.
10th anniversary
Brus

Příspěvekod Zed » 24 dub 2013, 15:00

Brus: Ono záleží co máš na mysli pod pojmem "oproti serii", protože ta má třeba pro NA až nesmyslně obrovskej rozsah přípustnejch hodnot, takže to může být v podstatě cokoliv :). Jinak akční zadek na brzdách i tu směrovou stabilitu má na svědomí sbíhavost jednotlivejch náprav. Jaký máš hodnoty? Osobně mám radši když mi auto líp a ochotnějc zatočí, což je přesně v křížku s tou směrovou stabilitou ve vyšších rychlostech..stejně jak je to auto lehky a máš trochu širší gumy, tak se to chytá jakékoliv koleje nebo i hodně poznáš sklon silnice, takže furt s volantem něco dělám na okresce i dálnici a nějak to přehlížím
charged "beauty"
charged beast
Miata simply begs to be driven hard!

MX-5 Cup 2018 - http://mx-5cup.cz/
Zed

Příspěvekod Vavris » 24 dub 2013, 15:06

Brus: Mám prakticky stejné zkušenosti jak píšeš. Směrová stabilita horší spíš pocitově - prostě to kvůli nulové sbíhavosti rádo chytá příležitosti k zatočení. Gumy se mi sjíždí taky krásně rovnoměrně. Akorát jsem nikdy nepocítil tu výraznou přetáčivost na brzdách - příjde mi stejná jako u série. Ale to bude určitě kvůli snížěnému podvozku, který nedovolí tak výrazný přesun hmot a ještě to jde doladit tuhostí.
back in the business 8-)
Vavris

Příspěvekod Sedrik » 25 dub 2013, 15:06

Asi mě geo čeká, tak bych to taky zkusil...

Jen pro jistotu - bavíte se o tomto?

Předek:
záklon: +4.5°
odklon: -1°
sbíhavost: 0

Zadek:
odklon: -1.5°
sbíhavost: 1/16"

A když už jsme u toho - víte o nějaké geo v Brně, kde když jim dám tato čísla, tak budou vědět, co chci a nebudou se mnou o tom diskutovat?
Lost but not forgotten: MaX NBFL 1.8l LSD Silver Blues
BMW E90 325xi Japanrot
Sedrik

Příspěvekod dopr » 25 dub 2013, 16:01

Myslim ze o Tasy rikal Krenstik - geo guru, ze to docela umi :)
.:. MX-5 NC Expression, 2.0, 118kW/160 HP, L.S.D, 6 gears .:.
:.EX: MX-5 NB, 1.8, 103kW/140 HP, L.S.D, 6 gears, Nardi Torino, Bilstein B8 + Tein S-tech springs:.
Obrázek
dopr

Příspěvekod Kuba » 25 dub 2013, 16:48

Ahoj, díky za tip, asi zkusím to AutoRubý.
Tome klidně pak napiš jak to dopadlo ;) Necháš si nastavit serii, nebo půjdeš do hodnot z Flying Miata?
Kuba

Příspěvekod TOM » 26 dub 2013, 18:42

Tak dnes jsem byl na geometrii viz. můj odkaz
viewtopic.php?f=19&t=1377&p=49810#p49810

Jinak v AutoRubý velice solidní jednání příjemný personál. Chtěl jsem své nastavení vše bylo možné byl jsem přímo v dílně s technikem vše vysvětlí ukáže na monitoru a probere co a jak.

Ale bohužel já neuspěl díky starým nepoužitelným šroubům.

:idea: Rada zní zkontroluj si nastavovací šrouby jestli jsou ve stavu kdy se snimi dá štelovat, jinak zbytečná cesta pokud nemáš nové :idea:
MX-5 NA 1.6 Coccinella septempunctata

"Lidé, kteří jsou natolik šílení, aby si mysleli, že mohou změnit svět, to dokážou" - Steve Jobs
TOM

PředchozíDalší

Zpět na Kola, pneu a geometrie