Spotřeba

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Spotřeba

Příspěvekod MAXsport » 11 črc 2013, 09:04

6.5l je pro mě fakt utopie :)
MAXsportpneu.cz závodní pneumatiky s homologací na silnice
Polyspeed silentbloky pro MX-5 - Group buy polyurethanové silentbloky s různou tvrdostí pro MX-5
michal@maxsportpneu.cz
MAXsport

Příspěvekod Ajvn » 11 črc 2013, 09:21

Pavel260: To bys nám mohl prozradit, v kterém místě přesně Ti ta rezerva začíná svítit. Fotografie by byla naprosto ideální :-) (dík) Otázka ale je, kolik je vlastně u MX5 rezerva. :roll: Obvyklých 5 litrů nebo jiná hodnota?
Mazda MX5 NA 1.6 (66kW)
Ajvn

Obrázky: 2

Příspěvekod Ajvn » 11 črc 2013, 09:29

Oproti svému taky už vousatému (2002) Cliu se mi na naší Miatě nepozdává jedna věc ... doběh na neutrál. Miata brzdí znatelně víc. Přitom váhově jsou to stejné vozy, Clio má 980-1000kg. Je možné, že ten náhon na zadek má tak velké ztráty? Ještě mě samozřejmě napadly ložiska kol, netuším, jestli byla předchozím majitelem už měněná, ale minimálně nehučí, jsou tichá.
Jste na tom stejně v porovnání s jinými vozy?
Mazda MX5 NA 1.6 (66kW)
Ajvn

Příspěvekod kousmen » 11 črc 2013, 10:29

Doběh na neutrál? :D No podle mě už se zabýváš strašnýma detailama. Tohle můžou ovlivnit znatelně i gumy, povrch po kterým jedeš, protivítr :lol: a spousta dalších aspektů... Stejnětak hladový oko není třeba. Když se ručka blíží k čárce, tak natankuju a neřeším ni?

Jinak ta spotřeba je mi taky záhadou. Je nás tady několik co většinou jezdíme za 14l a při vjímečné klidné jízdě i za 10l. A jiní zase jezdí pořád za 7l a když tomu naloží co jde, tak maximálně 10l. Ještě ke všemu vůbec nezáleží jestli je to 1,8l nebo 1,6l. :)

Jo a tankuju vždycky plnou abych nebyl nervózní jestli dojedu nebo ne. Navíc neustálý zajíždění na benzinku by mě štvalo, protože je to pro mě jenom nutný zlo. Ikdyž dá se pochopit ten důvod proč tankovat často a málo - váha...
Invisible Ride
kousmen

Obrázky: 1

Příspěvekod radep » 11 črc 2013, 10:35

Jo ale s plnou nádrží je to auto úplně neskutečné těžké na zadek :-) strašně mě to překvapí, jak to hned změní pocit z řízení... a co teprve spolujezdec :-)
NB 1.8, 1999, LSD, brdzy: Hawk HP+, EBC UPS, BF307+, Motor: komplet GO (YCP písty, Hastings kroužky)
radep

Příspěvekod kousmen » 11 črc 2013, 10:43

To je pravda. Vyvážení auta se během jízdy mění kvůli mizejícímu benzínu, toho jsem si taky všiml. A s tím spolujezdcem je to jak říkáš. Když jsem poprvé nabral spolujezdce a pak byl donucen předjíždět, tak jsem si připadal jako správnej kamioňák. Měl jsem docela bobky, že ho do zatáčky předjet ani nestihnu. :)
Invisible Ride
kousmen

Obrázky: 1

Příspěvekod MAXsport » 11 črc 2013, 10:45

Já kdybych zhubnul,, tak to taky bude znát :D
MAXsportpneu.cz závodní pneumatiky s homologací na silnice
Polyspeed silentbloky pro MX-5 - Group buy polyurethanové silentbloky s různou tvrdostí pro MX-5
michal@maxsportpneu.cz
MAXsport

Příspěvekod Ajvn » 11 črc 2013, 11:02

kousmen píše:Doběh na neutrál? :D No podle mě už se zabýváš strašnýma detailama. Tohle můžou ovlivnit znatelně i gumy, povrch po kterým jedeš, protivítr :lol: a spousta dalších aspektů...

... :D Tož to já su taký "lehký analytik", takže tyhle parametry přirozeně zohledňuju. ;) Sice neznám součinitel odporu vzduchu Miaty v porovnání s Cliem, ale ruku na srdce, když nechám dojet na semafory z padesátky auto, tak případný rozdíl odporu vzduchu je v téhle rychlosti zanedbatelný. Moje Miata oproti Cliu brzdí dost rychlejc. U Clia to vnímám jako přirozený doběh, kde "jediné" vnímatelné tření dělá pneu. U Miaty vysloveně cítím, že to brzdí ještě něco navíc. Snad je to jen ten kardan na zadek. Sice rozdíl tlaku v pneu 2,55 vs 2,15 je dost ve prospěch Clia, ale mám najeto dost i na tlakách 2,3 a pocitově to takové rozdíly nedělá, ikdyž na spotřebě samozřejmě jo.
Mazda MX5 NA 1.6 (66kW)
Ajvn

Příspěvekod Ajvn » 11 črc 2013, 11:07

MAXsport píše:Já kdybych zhubnul,, tak to taky bude znát :D

Co jsem zhubl na dovolené, hlavně dehydratací, to jsem cestou nazpět spolehlivě dovážil pár kily bílých oblázků z pláží, které manželce budou dělat radost u nás na zahrádce na skalce. A pak že se do Miatího kufru nic nevejde! :D Pravda, vyhodili jsme rezervu (už před dovčou) a spokojili se s lepicí sadou s kompresůrkem. Ale pak je ten kufr přímo obří, navíc je tam šikovný tunýlek za sedačku spolujezdce. :)
Mazda MX5 NA 1.6 (66kW)
Ajvn

Příspěvekod Vavris » 11 črc 2013, 11:25

Andre_fux píše:To mě zase udivujete vy jak jezdíte nad 9l/100km. To musíte jezdit neustále na jedničku, max dvojku a pořád v omezovači s díravou nádrží...

Já mám tuto sezónu průměr 7.565 l/100km (zatím jsem letos ujel 6137km). Složení jízd je z 20% až 30% město a zbytek okresky se střechou z 95% dole.Nebojím se to poslat k omezovači, sem tam mě při předjíždění zarazí :D Nejnižší jsem měl 6.446 l/100km (dálnice, noc, 80-100km/h na tachecu, střecha nahoře,plné auto, BP ultimate (A)). Nejvyší byla 9.093 l/100km ( dálnice, den, v DE 180-198km/h na tachechu, v A 140 - 145 km/h, střecha dole,plné auto, Shell (A))

Hodně je znát na spotřebě kvalita benzínu.

Taky nerozumím, kde se ty vysoké spotřeby berou - já mám dlouhodobý průměr kolem 8,5 - 9 litru a kdo mě zná, ví jak jezdím :D Průměr při normální (svižné) jízdě, mi vychází na cca 7,5 - 8l. Naposledy, když jsem měřil dálku Hradec Králové --> Opava po I/11, přičemž jsem celou dobu měl mimo obce na tachometru číslo výrazně nad zákonný rychlostní limit (tam kde to šlo) a v kopcích to pravidelně posílal do omezovače, mi to vyšlo na 7,4l. Pravda, snažím se jezdit rozumně a plynule... Ale nízkou spotřebu mám prakticky u všech aut, které řídím...
back in the business 8-)
Vavris

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...