Baterka kaput

Re: Baterka kaput

Příspěvekod PavelS » 12 čer 2010, 13:34

Dost pochybuju že by to nebyla origo baterka ;) Já si tenkrát na NA objednal na ILu origo - stála kolem dvouapůl litru, v ČR asi šest...
PavelS

Příspěvekod Alessio » 12 čer 2010, 13:51

Nevím...každopádně na IL mají origo za 90 Eur, což bych ještě asi vzal, ale mají tam že to nikam neposílají či co :?
Alessio

Příspěvekod George » 12 čer 2010, 14:11

co bys čekal, obsahuje to kyselinu sírovou což je nebezpečný materiál, který se nesmí normální poštou posílat, pokud se nepletu ;)
Proud to be a "hater" that defends Authenticity
George
rádce

Obrázky: 4

Příspěvekod dopr » 12 čer 2010, 14:53

najdi si u vas nejaky specializovany obchod s autobateriemi a nebudes mit problem sehnat za rozumne penize plnohodnotnou nahradu ;) V Brne mame www.probat.cz. Baterie i posilaji ;)
.:. MX-5 NC Expression, 2.0, 118kW/160 HP, L.S.D, 6 gears .:.
:.EX: MX-5 NB, 1.8, 103kW/140 HP, L.S.D, 6 gears, Nardi Torino, Bilstein B8 + Tein S-tech springs:.
Obrázek
dopr

Obrázky: 3

Příspěvekod riderhenry » 12 čer 2010, 15:41

Proc davat vic penez za original s mensi kapacitou? :) Koupil bych klidne Vartu, pokud vim, jsou to vyborne baterky. Ja tam nacpal myslim taky 45ku a auto ted lip startuje a v zime startuje tak, jako startovalo driv v lete... :) kupoval jsme taky pres www.probat.cz, super pristup, ani ceny nemaji nijak spatne.
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Příspěvekod Alessio » 16 čer 2010, 15:43

Tak, podle katalogu Varty i pána ze shopu je ideální tato: http://www.varta-autobaterie.cz/blue-dy ... 13484827f4
Alessio

Příspěvekod dopr » 16 čer 2010, 18:15

Tu samou ma pritelkyne v 121cce. Sice teda mnohem mensi objem motoru (1,3), ale v zime pri -20 tocila ze starterem jak silena, jako by vubec nebyl mraz :)
.:. MX-5 NC Expression, 2.0, 118kW/160 HP, L.S.D, 6 gears .:.
:.EX: MX-5 NB, 1.8, 103kW/140 HP, L.S.D, 6 gears, Nardi Torino, Bilstein B8 + Tein S-tech springs:.
Obrázek
dopr

Obrázky: 3

Příspěvekod Mike » 18 čer 2010, 13:54

Tuhle vartu jsem koupil do miaty před cca rokem a naprosto v pohodě. Pořád tam je alarm a radio a nenatočil jsem jen jednou v cca -10st C a po dvou měsících stání...ale bylo to jen tak tak...skoro chytla:)
A k tomu dobíjení...už od volnoběhu dává altík tolik, aby bezpečně živil odběr auta, včetně světel a ještě s velkou rezervou. Nouzovej přesun kamarádovy sierry bez baterie natočený z powerboxu. Takže už od volnoběhu se baterie sice pomalu, ale dobíjí. A z vlastní zkušenosti, kdy jsem jednou u Saaba nechal vybít baterku (sotva rozsvítila kontrolky) a auto natočil přes kabely z Miaty, tak po cca uejtých 5km, zastavení a pak po cca hodině v poho nastartoval...
Je tolik krás, že tisíc let nestačí na přehled...
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
http://www.legendysilnic.cz
Dovoz zajímavých strojů ze zahraničí, včetně papírování.
Obrázek
Mike

Příspěvekod Alessio » 19 čer 2010, 20:01

Už je holka namontovaná, za 1870,- si oproti OEMácký můžu koupit rovnou dvě :-). Snad byl problém v baterce a není zakopanej čokl někde v elektrice, to by mě fakt jeblo :roll:
Alessio

Příspěvekod Raduna MX5 » 12 zář 2010, 17:55

Tak mi taky už naprosto zhebla baterka...teda doufám. Jedu na vejlet a cca po 60km se rozsvítila kontrolka dobíjení, čehož jsem si nevšim, vzhledem ke sluníčku, co do mě šajnilo, pak cca po dalších 5 km ztichlo radio, si řikám, co se děje, přestal ukazovat tachometr, no to sem čuměl 2x a za dalších cca 500m chcíplo i auto, i když jelo z kopce se zařazenou rychlostí, tak to prostě nejelo. Tak sem v pr...., si řikám. Tak tam tak stojim u krajnice, vypnu zapalování, světla, stojim asi 5 minut a koukám, že pod kopcem je parkáč, tak sem se rozhodl to samospádem slanit dolu. Starter ani ťuk, po otočení klíčkem tma. Ještě vo tom tak asi 5 minut dumám, přemejšlim koho budu v NE votravovat na vodtah.
Žduchnu do Magdy, se to rozjelo, si tak v klidu sjiždíme ten kopec, cvičně dám dvojku a šup, naskočila a baterka nesvítila a jede to naprosto v poho. Dojedu na parkáč a dumám..risknu to a jedu směr domov, každej km dobrej pro případnej vodtah.
Rádio hraje, svítim, jedu...hurá do kopce, jen nechcípnout motor, protože baterka je stopro kaput. Po 15 km přestává hrát rádio...a sakra ale baterka nesvítí...no jasně nemá šťávu ani na tu kontrolku....zkusim vypnout světla a rádio a uvidim...nedávám ani blinkry....motor zatim běží pěkně i na volnoběh ... nové hobby - počítám, kolik aut na mě blikne, že jedu bez světel...a dojel jsem až do garáže 8-). V garáži to típnu a chci zkusmo natočit a dvě kejhnutí a nic.
Baterka je origo 12 let stará, takže sem to čekal každným dnem...překvapilo mě, že alternátor nestíhal na světla a rádio, ale samotnej motor jo. Předpokládám, že baterka tam byla už jen na parádu....a nebo taky může bejt něco s dobíjením? Co myslíte?
A má cenu kupovat baterku ted na konci sezony, když přes zimu stejně nejezdim a mám ji vyndanou z auta a uskladněnou v teple?
Řídit MX-5 je nejzábavnější činnost z těch, kdy člověk může zůstat oblečenej ;-)
Raduna MX5
Administrátor

Obrázky: 15

PředchozíDalší

Zpět na Technika MX-5