Hele, shrnu to a omlouvám se že tak polopatě:
Cívky jsou 2, kabely jsou 4. Z každé cívky jdou 2 kabely.
Já si teď nevybavuju přesně, ale myslím, že rozdělení cívek a kabelů je 1-3 a 2-4. Kdyby to bylo jinak, tak ok,
berme to jako příklad. Když nejde 1 cívka, tak nejde proud do 2 kabelů a auto jde jen na 2 válce a motor se celej klepe.
Postupným odpojováním kabelů od cívek (vždy jen 1 kabel) zjistíš, která z těch 2 cívek dává a která ne, takže ...
Když se při odpojení kabelů 1 nebo 3 motor stále beze změny klepe, znamená to, že špatná je právě tahle cívka. V tom případě můžou být klidně oba kabely odpojené a stav se nijak nezmění.
Když se při odpojení kabelů 2 nebo 4 motor stále beze změny klepe, znamená to, že špatná je tahle cívka.
Oproti tomu při odpojení prvního z kabelů té dobré cívky začne motor zhasínat, protože 2 válce už nejdou a na 1 válec už to prostě moc jít nechce.
Takže takhle zjistíš, která cívka je ok a která vadná, to je dost podstatné vědět.
No a teď necháš motor nastartovaný, všechny kabely zasunuté a lehce povytáhneš 1 z kabelů od té cívky,
která je v pořádku.Jakmile se koncovka kabelu dostane nad vývod z cívky začnou přeskakovat jiskry a motor začne jakoby zhasínat. To ale nechceš, tak tu koncovku zase malinko přiblížíš.
A v tuhle chvíli mi to vždycky naskočí na 4 válce a je to. Nasunu koncovku zase na vývod z cívky a jedu.
Může být, že mám tu 1 cívku pouze načatou a tímhle jí jakoby nahodím zase do provozu.
Otázkou je, jestli ty jsi ve stejné situaci nebo je cívka už definitivně KO a pak už ti to takhle "restartovat" vůbec nepůjde ....
Ale za zkoušku to určitě stojí.