Koupě MX5

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Koupě MX5

Příspěvekod LordJames » 26 led 2014, 14:03

Vavris píše:Pokud to bude soukromý prodejce, tak musí odhlásit auto ;)

To sice jo, ale to muze udelat i dodatecne nekdy dalsi den, kdy uz auto bude u noveho majitele v CR a pak jen poslat technicak, ne? Nejidealnejsi to neni, ale zase lepsi, nez tam jet znovu, kdyz se to treba protahne a urad se nestihne.
ObrázekObrázek
LordJames

Příspěvekod ZIZU » 27 led 2014, 03:32

Vavris píše:Pokud to bude soukromý prodejce, tak musí odhlásit auto ;)

dle moji zkusenosti drtiva vetsina nemcu auto prodava a uz je davno odhlaseny, takze se na to staci jen poptat po telefonu a temer vzdycky uz to bude vyrizene, nemci narozdil naseho kretenskyho zakona nemusi auto prehlasovat na nekoho, ale muzou ho normalne odhlasit...

spooon píše:super, díky moc, to sem chtěl slyšet, že to jde vyřídit v jeden den. Že musí mít na úřadě otevřený sem předpokládal, takže už to jen naplánovat. V bazaru by to bylo ještě jednodušší, ale spíš sem koukal po soukromých osobách, nevím jak moc se dá věřit bazarům(byť německým). Ale mechanika budu mít s sebou, takže uvidím dle stavu a ceny.

Podval mám možnost si půjčit téměř zadarmo, takže by to bylo opravdu nejjednodušší s podvalem, jen k tomu musím sehnat adekvátní auto. B+E mám, jen doma mám k dispozici auta s malou hmotností na přívěs, ale to jsou detaily, šlo mi hlavně o vyřízení formalit v Německu.

uplne nejidealnejsi varianta je ta, ze auto koupis v nemeckem bazaru, ktery fakt vlastni a vede nemec, druha taky dobra je ta, ze auto koupis od soukromnika nemce a do zadny jiny varianty bych ani nesel :)

btw: tady je jedna, ktera vypada dobre, ma i 6ku, hodne peknou strechu a je za docela prijemny prachy, bohuzel je trosku napadena tunerem, ale ne tak, ze by se s ti nedalo jeste neco delat :)

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/ma ... res=EXPORT
ZIZU

Obrázky: 1

Příspěvekod MAXsport » 27 led 2014, 04:39

škoda jí :roll:
MAXsportpneu.cz závodní pneumatiky s homologací na silnice
Polyspeed silentbloky pro MX-5 - Group buy polyurethanové silentbloky s různou tvrdostí pro MX-5
michal@maxsportpneu.cz
MAXsport

Příspěvekod cavan » 27 led 2014, 10:20

a ma panoramaticku strechu.. ;) :D ale inak vyzera schopne, dala by sa lahko dat do normalneho stavu.. :)
EX - (NBFL 1.8 VVT PHOENIX, HT, S2K seats, GV lip, Vmaxx, cooling plate, frame rails)
IN SERVICES - NBFL 1.6 NEVADA powered by LPG

vyroba frame rails, cooling plate (info po SZ)

www.aliiscolores.com
cavan

Příspěvekod George » 27 led 2014, 10:28

buteo píše:No nevím jak dnes a jak kde.
Já jsem přivezl v r. tuším 2010 NA bez zapsané EU-homologace v německém techničáku a místní úředník mi to odmítl přihlásit a měl jsem pak dost honičku, abych to nakonec (bez DEKRY) na české značky postavil.
Možná u jiného benevolentnějšího ouřady by to prošlo jen dráž, .........
Rozhodně je jednodušší to mít.

2009 nebo 2010, přihlášení Miaty z Německa, celková cena byla myslim 15000,- včetně 10k eko a všech potvrzení a poplatků, celé komplet legálně
Proud to be a "hater" that defends Authenticity
George
rádce

Obrázky: 4

Příspěvekod Koby » 29 led 2014, 19:38

Už nic
Free willy2.0
Koby

Nákup nového milačka

Příspěvekod cchonza » 10 úno 2014, 09:39

Zdravím všechny,

Po třech letech ne uplně zabavného ježdění jsem se rozhodl, že je čas této šedi udělat přítrž a pořídit něco super. Netrvalo to dlouho a rozhodl jsem se pri NX-5 NC 2.0 revolution, rok 2007, najeto 90t. soft. Proto bych Vás rád požádal l radu, na co si dát při nákupu pozor a zda-li jsou nějaké typicke závady. A také jsem u dost kousků na netu nalezl, že je ve voze nový motor. Má s tím mazdučka nějaké velké problemy, nebo to jsou uhnané kousky z okruhů.

Díky za každou odpověd.

Cchonza
NC 06 2.0 rev.. jedna láska vede k druhé MAZDA 6 2.5i rev top
cchonza

Re: Nákup nového milačka

Příspěvekod vrana » 10 úno 2014, 21:58

Ahoj,
pred 2.5 rokem jsem si privezl NC 2.0 11/2006 z Nemecka. Mela najezd 49tis km. Od te doby jsem ujel 33tis km a nenastal zadny techincky problem. Jedine investice do auta byly vymeny oleje, snizeni podvozku a lazeny vyfuk. Motoricky 100% stav. Auto nevrze, neskripe, prestoze jezdim po ceskem tankodromu na tvrdsim podvozku. A to jsem u aut hodne haklivy na pazvuky. Ja osobne jsem nenarazil na zadnou bolistku. Napriklad tehdy nove MPV Mazda5 mych rodicu trosku zlobilo a tohle auto je zlaty!

Schvalne, jake zkusenosti maji jini....

Michal
vrana

Příspěvekod Otatoy » 11 úno 2014, 04:28

Teď hovořím pouze v teoretické rovině, protože NC nemám a mám s ním minimální praktické zkušenosti.

Poměrně často potkávám na inzerátech NC se zničeným/ zadřeným motorem bez ohledu na nájezd, který je často do 100 000km. Možná je háklivé na hladinu oleje, nebo má nějakou jinou bolístku. Každopádně je to asi jedinná věc kterou bych mohl nazvat problematickou, zbytek auta se má za držák. Možná tu někdo z místních NCčkařů rozvede fenomén zadřených motorů.. ;)
NB 1,8i 1999 10th Anniversary (2587/7500) -Mystique-
NA 1,6i 1991 US verze, automat -Mia-
NA 1,6i 1995

http://www.icabrio.cz
Otatoy

Obrázky: 5

Příspěvekod notabenex » 11 úno 2014, 08:01

IMHO je problém pouze v majitelích. NC má poměrně blbě vyřešenou olejovou měrku + kombinace s majitelem ignorantem. Měrka jde snadno vyřešit viz zde - http://forum.miata.net/vb/showthread.php?t=444146

Jinak je NC poměrově cena/co dostaneš super.
MX 5 NC 2.0dead->2.5 2014 / Special Force Turbo GT3071R // 3" Enthuza // ID 1000ccm // ACT HD Xtreme // Ohlins DFV + RX 8 sways + IL braces // Carbotech XP 10/8 // Federal FZ - 201 + ENKEI RPF1 17x9
notabenex

Obrázky: 0

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...