nová střecha

Re: nová střecha

Příspěvekod MAXsport » 11 úno 2014, 11:49

Pokud bych měl vybírat novou střechu, tak jedině látku, v podstatě nevidim žádnou výhodu vinylu proti látce.
MAXsportpneu.cz závodní pneumatiky s homologací na silnice
Polyspeed silentbloky pro MX-5 - Group buy polyurethanové silentbloky s různou tvrdostí pro MX-5
michal@maxsportpneu.cz
MAXsport

Příspěvekod Bass.Boi » 11 úno 2014, 12:33

whisper píše:
Bass.Boi píše:No ja pujdu asi nekdy v Dubnu do strechy od http://www.mazdahoodshop.co.uk/MAZDA.html na MK-2 mi ji nacenili i s postovnym a se vsim na 285 liber.

A ktorú si si vybral? Vinyl, či látku? Za látku je 285 aj s dopravou dobrá cena.

Asi vemu latku, jelikoz mi prodejce napsal postovne 35 Liber, a rozdil latka a vinyl je cca 30 Liber :)
Zajimave je, ze jiny prodejce ze shruba stejne lokace (vychod Londyna) chtel za postu 55 Liber :!: :!:
...::: NC 2.0 Sport, 118kW/160 HP, LSD, 6speed, Bilstein :::...

..:: Ex ::..
...::: 1.8 NB Miracle, 103kW/140 HP, L.S.D, 6 gears, Nardi Torino, Bilstein B8 + Tein S-tech :::...
...::: Ex - 1.6 NB 81kW/110 HP' - "Rote Sau" :::...
Bass.Boi

Obrázky: 5

Příspěvekod widar » 11 úno 2014, 17:16

Taky jsem začal uvažovat o látce, ale jak jsem psal, rád bych vzadu zip (zvažoval jsem bikiny, ale nač tahat dvě střechy, když pak člověk nepoužije ani jednu) a nevím jestli by se mi povedlo nechat tam všít sklo.

z mobilu
'98 MX-5 NB, 1.6, 81 kW, Lava orange mica (Mazdaspeed color), Nardi wheel, Bilstein
Obrázek
widar

Obrázky: 8

Příspěvekod kousmen » 11 úno 2014, 18:30

Tak přesně tohle, co píšeš pro mě bylo tehdá motivací vykoumat něco jinýho. Stačí mít rollbar, ušít bikini a nějakou přetahovačku přes zadní část. Asi to nebude úplně prča udělat, ale pak nepotřebuješ tahat těžkej rám střechy a můžeš volit mezi holotou, bikinama a kompletním zahalením. Divím se, že to tak nikdo ještě nemá... a chystám se na to. ;)
Invisible Ride
kousmen

Obrázky: 1

Příspěvekod widar » 13 úno 2014, 14:06

Tak ty máš vyrabovaný celý introš, tam se dá ledacos vymyslet. Já moc nemám rád úpravy, které se nedají jednodušše vrátit zpátky.
Myslím si, že bikiny se dají vymyslet i bez pevného rámu. Ale udělat je tak aby se s nima dalo auto zavřít a pak prošlo aspoň anglickým testem těsnosti (do auta se zavře kočka a když do rána neuteče, tak auto testem prošlo), to už je velký překladatelský oříšek.
'98 MX-5 NB, 1.6, 81 kW, Lava orange mica (Mazdaspeed color), Nardi wheel, Bilstein
Obrázek
widar

Příspěvekod kousmen » 13 úno 2014, 17:13

Tak teď teda netuším jak s tím souvisí vyrabovanej interiér, když se bavíme o střeše, ale dobrá... Podle mě je to záležitost, ke které stačí mít rollbar a nic dalšího s tím nesouvisí. A kočkotest zní sice krásně, ale mě by šlo spíš o to, aby v dešti kapka nepronikla... Pokud se matroš přestane motat mezi sto dopravci při cestě z anglie :roll: , tak předvedu mile rád, co mám na mysli. ;)
Invisible Ride
kousmen

Příspěvekod widar » 14 úno 2014, 13:43

Já měl za to, že máš s interiérem vyndanou i střechu...
Jak se uchycují bikiny je všem jasné, ale nechápu jak chceš uchytit to tvoje zahalení. A to ještě takovým způsobem aby ne že neutekla kočka, ale aby ani kapka vody nevnikla.
Uvažovat nad tou lištou na kterou se dává kryt na střechu je podle mě nesmyl. Pokud vyrabuješ (nebo už máš) střechu, tak se asi dá vymyslet nějaký upínací systém na místo původního uchycení střechy (s tím souvisí ten vyrabovaný interiér). A nebo sehnat rozlámaný HT a odřezat z něj lištu se zámkama a zahalení upevnit na něj, ale tím vznikne šelmostroj, který bych na dovolenou tahat nechtěl.
A to se ještě nebavíme o těsnění kolem oken.
Obrázek
widar

Příspěvekod kousmen » 14 úno 2014, 15:18

To zakrytí zadní části by muselo být napnutý až k bočním oknům, což je největší problém. Zbytek by mohl být celkem snadnej. Měl jsem to v úmyslu tak, že ta zadní část bude uchycená na stálo jako původní střecha a jenom se to bude přetahovat. Bikini bych chtěl jiný, než se dělají běžně. Chci to přetáhnout kus přes boční okna... A sundaná původní střecha je samozřejmost, když mluvím o jejím nahrazení tou sestavou s bikinama. :D
Invisible Ride
kousmen

Příspěvekod Otatoy » 01 bře 2014, 04:31

MAXsport píše:Pokud bych měl vybírat novou střechu, tak jedině látku, v podstatě nevidim žádnou výhodu vinylu proti látce.

Každý materiál má svá specifika. Plátno/mohér je považováno za luxusnější, lépe vypadající variantu- zřejmě kvůli matnému vzhledu a výraznější struktuře. Jeho výhody jsou menší náchylnost na změny teplot (nepraská v zimě, neměkne v létě a tolik se neohřívá), materiál je pružnější a o něco lehčí a líp se ohýbá. Na druhou stranu je plátno náchylnější na UV záření a na různé chemikálie a čističe, takže časem bledne a šisuje. Dá se to sice dobarvit ale zejména u světlých střech je třeba poctivě impregnovat, aby se střecha moc neušpinila. Poslední věc taky souvisí s impregnací a to že plátno saje vodu mnohem více než vinyl, takže bez impregnace dlouho schne a může až prosáknout nebo plesnivět. Taktéž v zimě se do něj vsakuje voda, která pak mrzne a nedělá látce dobře. S dobrou údržbou ale vydrží plátno klidně 50 let!

Vinyl je vlastně plátno s nanešenou vrstvou PVC. Výhodou je samozřejmě vyšší voděodolnost a barevná stálost PVC, ale zase je náchylné na nízké teploty (praská). V ohybech začne nakonec praskat i bez zimního provozu, neb vinyl nevydrží pružný navždy, ale jeho životnost se dá o něco prodloužit impregnací.

Ve skratce: Pokud člověku nevadí se o střechu trochu starat je plátno/mojér lepší volba. Pokud chcete střechu která bude vypadat pár let "fajn" i když se na ní vykašlete a budete jí mýt na wapce tak radši vinyl. ;)
NB 1,8i 1999 10th Anniversary (2587/7500) -Mystique-
NA 1,6i 1991 US verze, automat -Mia-
NA 1,6i 1995

http://www.icabrio.cz
Otatoy

Obrázky: 5

Příspěvekod widar » 25 čer 2014, 10:05

Řeší/bude řešit ještě někdo novou střechu nebo už jste to všichni vyřešili individuálně?

z mobilu
Obrázek
widar

PředchozíDalší

Zpět na Technika MX-5