MX5 - co je kde na prodej

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: MX5 - co je kde na prodej

Příspěvekod Pavel260 » 24 bře 2014, 19:14

ámen :-D
147koní + jedna lama http://pavelmx-5.rajce.idnes.cz/
Pavel260

Obrázky: 3

Příspěvekod Pochtli » 24 bře 2014, 22:22

Byl jsem se dneska mrknout na mxku v Č. Budějkách, motoricky jsem je nezkoušel, bazarník ani nevylezl a čas jsem na to taky moc neměl..

http://www.sauto.cz/osobni/detail/mazda/mx/14993566
Docela pěkná, byla kdysi lehce ťuklá na čumák (takže by to chtělo malinko porovnat), flek rzi na víku kufru, jinak celkem v pohodě.

Když už jsem odcházel, překvapeně jsem zjistil, že tam kromě MR2 a Z3 stojí ještě jedna mxka.
http://www.sauto.cz/osobni/detail/mazda/mx/15125149
Lehce napadená tuzingem, rámeček středovýho panelu takový samodomo, víko kufru nerezatý. Přišlo mi, že byly trochu jiný mezery mezi přední kapotou a blatníky, tak kdoví, možná se mi to jen zdálo.

Zadní prahy u obou nějak opravený, ale dřív nebo později vybafne rez, u té druhé bouličky, takže asi přetřená rez. Na lemy jsem se zapomněl podívat, ale vyloženě zrezlá plečka nebyla ani jedna. Tak nějak mi byla sympatičtější ta první. Ale "top stav" to rozhodně není.
NB 1.8 -> NB 1.6 -> NBFL 1.8 -> NB 1.6 Miracle (2000)
Toyota Avensis kombi 2.0 VVTi (2005)
Suzuki Swift 1.3 (1999)
Pochtli

Obrázky: 3

Příspěvekod IvanGS » 25 bře 2014, 14:29

Mě v těchto případech odrazuje formulace "Top stav". "Top" znamená vrchol, špici a nad tím, jak známo, už nic vyššího není, takže by se tak měla označovat opravdu jen auta ve 100% stavu. Osobně nerad dělám obchod s člověkem, který tento, možná velmi slušný stav považuje za TOP, pak mne mohou čekat nemilá překvapení s reakcí "no co, vždyť je to ojetina tak co chceš" a o TOP stavu už nebude řeč. A to, že někdo něco označí za TOP ale ve smlouvě je popsán div nepojízdný vrak, to už beru jako součást českého bazarového koloritu...
Nejkrásnější NBFL na světě!
IvanGS

Příspěvekod kousmen » 25 bře 2014, 14:50

To je stejný jako když lidi při prodeji vcelku běžných kol uvádí rare, aby dali na jevo exkluzivní jedinečnost, díky které ryhle prodají. Stačí kouknout na zahraniční servery a zjistíš, že to není výsada čechů. Kreténi jsou na celým světě a takový inzeráty je třeba ignorovat. Ještě jsem neviděl auto označený jako top, který by bylo dokonalý. Stejně tak jsem neviděl kola označený jako rarita, který by byly skutečnou raritou. :) Jsou prostě slova, na který se lidi chytají a spousta lidí toho s radostí využije k obohacení. To není povaha česká, ale lidská. Většinou jim ještě udělá radost, že se ti můžou po prodeji vysmát jak jsi blbej, že jsi na to skočil. Lidi co tyhle věci kupují podle mýho musí končit jako ti důchodci, co jedou na každej výlet s doprovodnou prodejní akcí, kde přijdou o celoživotní úspory. Ojebou je právě ti, od kterých si kdysi koupili něco top a podpořili tak ego i způsob prodeje takových lajdáků. Prostě jak je tam top, tak nebrat. :D
Invisible Ride
kousmen

Obrázky: 1

Příspěvekod widar » 25 bře 2014, 15:06

Dnes se TOP používá spíše ve smyslu zkratky "Trochu Oprav(it) Potřebuje"

z mobilu
'98 MX-5 NB, 1.6, 81 kW, Lava orange mica (Mazdaspeed color), Nardi wheel, Bilstein
Obrázek
widar

Obrázky: 8

Příspěvekod kousmen » 25 bře 2014, 15:24

Tágem Omráčit Prodejce, Tahem Otřít Pot a pak mu jen Trochu Objasnit Principy. :D
Invisible Ride
kousmen

Obrázky: 1

Příspěvekod tohico » 25 bře 2014, 15:55

IvanGS píše:no co, vždyť je to ojetina tak co chceš

To mi připomíná tento komentář - http://www.bazos.cz/hodnoceni.php?mail= ... li%C4%8Dka. Takový případ z praxe... Je totiž dle prodejce normální, že 20 let starému autu ve velmi dobrém stavu po pár dnech upadne kolo :lol:
tohico

Příspěvekod spoofan » 25 bře 2014, 16:07

Trochu OT: sam jsem zazil, jake to je, kdyz se na dalnici rozhodne kolo, ze upadne. A jsou to k*revske rany, takze nechapu, ze nezastavil. Me se nejaky debil snazil ukrast kolo, ale zastavil ho bezpecak. Takze jsem jel pouze na 1 sroubu, ktery se vytahl a kolo nastesti udrzel. Za kolik to byla skoda radsi ani nebudu rikat, menilo se snad vse, co bylo s kolem v "kontaktu".
Díly na MX-5 NA/NB

I am not into fake things - including boobs and wheels.
1.8 NA BRG + jedna lady + brap
spoofan

Příspěvekod tohico » 25 bře 2014, 16:35

To teď abych se bál parkovat i před garáží D:. Ještě že to relativně dobře dopadlo. Nechci ani raděj vědět, co by se stalo, kdyby to upadlo na dálnici za jízdy D:
tohico

Příspěvekod spoofan » 25 bře 2014, 17:28

Odnesla to jen penezenka a auto, takze stastny konec :) Neboj, ja jel za kamosem na Moravu a asi tam nemaji radi slovenske SPZ :D kdyz jsem ale videl, na cem to kolo drzi - 1 sroub, ktery byl vytazeny uz o dobre 2cm...takovy odklon kola by zavidel nejeden vlastnik nizko polozeneho auta :lol:
Díly na MX-5 NA/NB

I am not into fake things - including boobs and wheels.
1.8 NA BRG + jedna lady + brap
spoofan

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...