Koupě MX-5 NC

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Koupě MX-5 NC

Příspěvekod Gabriel » 08 črc 2014, 23:39

Neví prosím někdo, zda je předepsaný nějaký interval na výměnu oleje v difu a v převodovce? Našel jsem tady na fóru, že by do difu měl přijít olej 75W90 v množství 2 L. Je tomu tak? A značka je tedy doporučována Miller Oils?

Děkuju za rady!
MX-5 NC 2.0 PRHT, NC2 motor, Rotrex C30-94, custom CAI, nerez výfuk od Good-Win-Racing, Bilstein B14, CarboTech brzdy (XP10+XP8), RX-8 + H&R stabíky, IL Motorsport výztuhy, oil cooler, Nissens 68527, FGR 4.1, ECU tuning by Jay (TuningDoneRight).
Gabriel

Příspěvekod Gabriel » 09 črc 2014, 10:32

Tady davam k dobru pribeh lesteni me miaty.

http://detailingclub.cz/viewtopic.php?f=48&t=1443

Pan to umi, kontakt rad predam.
MX-5 NC 2.0 PRHT, NC2 motor, Rotrex C30-94, custom CAI, nerez výfuk od Good-Win-Racing, Bilstein B14, CarboTech brzdy (XP10+XP8), RX-8 + H&R stabíky, IL Motorsport výztuhy, oil cooler, Nissens 68527, FGR 4.1, ECU tuning by Jay (TuningDoneRight).
Gabriel

Příspěvekod cafe-racer » 09 črc 2014, 16:43

Gabriel píše:Neví prosím někdo, zda je předepsaný nějaký interval na výměnu oleje v difu a v převodovce? Našel jsem tady na fóru, že by do difu měl přijít olej 75W90 v množství 2 L. Je tomu tak? A značka je tedy doporučována Miller Oils?

Děkuju za rady!

Zkus toto :
viewtopic.php?f=4&t=2364
NC 2.0 '06 kabriolet
cafe-racer

Obrázky: 1

Příspěvekod LordJames » 09 črc 2014, 17:38

Gabriel píše:Tady davam k dobru pribeh lesteni me miaty.

Muzu se zeptat, na kolik te to vyslo?
ObrázekObrázek
LordJames

Příspěvekod Gabriel » 09 črc 2014, 17:48

LordJames píše:
Gabriel píše:Tady davam k dobru pribeh lesteni me miaty.

Muzu se zeptat, na kolik te to vyslo?

Cena byla mozna trochu individualni, takze radsi do SZ.
Gabriel

Příspěvekod hospodský » 31 črc 2014, 13:54

Zdravím vespolek. Doufám že již brzy rozšířím zdejší řady majitelů o jedno další NC (2,0). Jelikož mám, jakožto mx-5 panic pár dotazů a nechci zbytečně zakládat nové téma, navážu tady..Snažil jsem se načíst co šlo, přesto mám pár otázek a za každou radu budu velmi rád. ;)
Auto bude nejspíš z DE a předFL.
1, Samosvor- (must have) něco jsem si o něm našel, ale nedozvěděl jsem se jakou má svornost(%). Předpokládám něco okolo 25%??.. Měli ho pouze 6-ti kvalty, respektive výbava Expression?
2, Kontrola trakce/ESP jsou doufám plně vypnutelné..?
3, Je u NC už pozink kastle? V prospektu je 12 let záruky, tak předpokládám, že snad ano.
4, Vzadu je multilink s cituji "optimalizovanou geometrií". Lze tam doufám stále plně nastavovat geo, jako u NA/NB?
Díky hoši a třeba to pomůže i někomu dalšímu.. ;)
Die Kurvenstar
hospodský

Příspěvekod vorw » 31 črc 2014, 14:22

Ahoj,

1) LSD -> nevim jakou ma presne svornost, pokud si dobre pamatuju, dost malou, ale s jednim kolem na ledu a druhym na asfaltu se rozjedes :)

2) jasne, DSC/TSC je plne vypinatelne. Po vypnuti/zapnuti motoru je vzdy zaple

3) nepozinkovane auta se snad nedelaji asi 20 let, ne? Vetsina MXek je stejne garazovana, takze bych to stejne nevidel jako prekazku.

4) na zadni naprave jde jde nastavovovat odklon a sbihavost.
2014 MX5 NC2.5 2.0 Sport-line PRHT, White Crystal Pearl, RECARO seats, Cosworth SC, GoodWin RoadsterSport full exhaust, ECU tune by TDR, Ohlins DFV, RX8 sways, IL full bracing, and more.
vorw

Příspěvekod hospodský » 31 črc 2014, 15:26

Díky.. ;) Měl jsem za to, že NB pozink nemá, když tak hnijou prahy a blatníky. Moje budoucí už má taky přichystané teplé zimní stání, ale mám v plánu s ní lítat i v zimě na sněhu. Sůl nepozná, bydlím v CHKO, ale nechci řešit případné vyvařování a hlavně lakování. S tím bohužel mám jednu drahou a hlavně špatnou zkušenost..
Už mi chybí si ujasnit ten bod jedna, hlavně teda jak z inzerátu poznat, že tam svor je. Platí rovnice 6tikvalt=svor? Nebo byl pouze u výbavy expression? Mám v těch označeních trošku hokej..V každé zemi se to jmenuje jinak, teď do toho různé edice, kdo se v tom má vyznat. V inzerátech to uvede bohužel málokdo..
Die Kurvenstar
hospodský

Příspěvekod Gabriel » 31 črc 2014, 16:03

hospodský píše:Díky.. ;) Měl jsem za to, že NB pozink nemá, když tak hnijou prahy a blatníky. Moje budoucí už má taky přichystané teplé zimní stání, ale mám v plánu s ní lítat i v zimě na sněhu. Sůl nepozná, bydlím v CHKO, ale nechci řešit případné vyvařování a hlavně lakování. S tím bohužel mám jednu drahou a hlavně špatnou zkušenost..
Už mi chybí si ujasnit ten bod jedna, hlavně teda jak z inzerátu poznat, že tam svor je. Platí rovnice 6tikvalt=svor? Nebo byl pouze u výbavy expression? Mám v těch označeních trošku hokej..V každé zemi se to jmenuje jinak, teď do toho různé edice, kdo se v tom má vyznat. V inzerátech to uvede bohužel málokdo..

Pokud vím, tak každý dvoulitr má LSD. Ne každý douvlitr má 6ti kvalt. Ale po nějakém ježdění s tím šestikvaltem mám pocit, že pětka je tam stejně tak nějak do počtu a je to spíš čtyřapůlka. Šestka je pak naopak celkem dlouhá.

Expression má mít navíc konkrétně toto:

6-Gang-Schaltgetriebe
Bilstein-Sport-Fahrwerk mit speziell abgestimmten Komponenten
vergrößerter Durchmesser des hinteren Querstabilisators (12 mm)
Strebe über den Federdomen vorne
Sport-Aluminium-Pedalerie
Fußstütze aus Aluminium im Fahrerfußraum
Xenon-Hauptscheinwerfer mit Scheinwerfer-Reinigungsanlage
Nebelscheinwerfer

Tady je to docela hezky popsané: http://p2news.com/auto-motor/auto/marke ... sstattung/
Gabriel

Příspěvekod hospodský » 31 črc 2014, 16:29

Super odkaz, dost mi to pomohlo.. Tak teď už jen došetřit zbytek korun a můžu vyrazit.
Die Kurvenstar
hospodský

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...